Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 12 469
  • 386
  •   1
Отговори
# 360
  • София
На мен ми предложиха ИМПО и ИМПО + преди първият трансфер. Според мен е доста индивидуално и се гледа историята на двойката. При нас заради възрастта и предишен задържан аборт след естествена бременност, веднага предложиха ПИД.  След този неуспешен трансфер направихме диагностичната хистероскопия. Преди вторият направихме вирусологична биопсия и повторихме ИМПО и ИМПО +. Моите трансфери все бяха ЗЕТ, та това също може би има значение.

Последна редакция: нд, 12 юли 2026, 17:17 от NaniG

# 361
Предвид възрастта, може и да ви препоръчат биопсии.
Тихомирова още на първата консултация ми каза, че препоръчва ПИД и задължително биопсиите преди трансфер. Тогава бях на 42.

# 362
При доктор Кайрякова съм.
Просто се сблъсквам за първи път със стимулация, PGT  и предстоящ трансфер.
Иначе за инф. имам 2 деца /тийн/ нормално заченати Simple Smile
Сега единствено 1 запушена тръба и ЕГН Simple Smile 42Г
Все едно слушам за себе ,1/1 сме ...
Пожелавам успех и всичко да се нареди по най-добрият начин 🙏🤗🔥
И аз съм на преглед в Пловдив при репродуктивен за първи път да видим какво ще каже ....стискайте палци ,момичета 🤗

# 363
  • Sofia
Аз това, ако не бях чела и не бях активна във форума нямаше и да знам какво значат тези биопсии. Нито Персенска, нито Чапанова ми ги бяха споменавали дори, до преди 2 месеца, когато ги и направихме.
Вероятно щот не е имало кога. При 1 вата процедура имахме само един ембрион, а и Персенска още преди това ме уверяваше, че няма смисъл от ПИД в нашия случай. Много добре ми били работили яйчниците и сме били млади (това в деня на започване на стимулацията). Та се бяхме разбрали да правим свеж. То хубаво го направихме, ама и той беше на косъм, дали ще има с какво Grinning
За втората процедура имахме малко разминавания с Чапанова, защото аз се колебаех за СЕТа, но и Михайлова и Чапанова дадоха препоръка да го направим, заради натурално високите нива на прогестерон, които реално влияят доста добре на моят артрит (по време на терапията с Примолут Нор бях почти изцяло в ремисия преди да започнем стимулациите). Та затова ги и послушах.

# 364
Здравейте, пациентка съм на д-р Кайрякова от началото на годината, след няколко месеца стимулации на естествен цикъл с Летрозол и допълнителен прогестерон, направихме хистероскопия и биопсии. Хистероскопията показа дискретен хроничен ендометрит, микробиологичната биопсия беше чиста, но ИМПО+ излезе 2, тоест лош резултат. Този месец сложи лекарство (не разбрах какво) в матката на 6ти ден от цикъл и правихме инсеминация, след която трябва да слагам Зарзио през два дни и дуфастон до кръвния тест. Чета, че и други момичета са правили ИМПО+, но не ми е ясно как точно се балансират тези имунологични клетки. Някой друг с опит със Зарзио след инсеминация?

# 365
По принцип репродуктивните карат 1 по 1. Според мен за да не товарят пациентите излишно. Но от моя опит ако имам балансиран ембрион, със сигурност ще направя всички биопсии и хистероскопия за да съм сигурна, че средата е ок. С времето става все по-тежко. Дори при инсеминация бих направила проверка на средата, тромбофилия и каквото може друго.  Ин витрото не е панацея. И преди да се пристъпи към него или в началото му е най-добре да се проверят тези неща. Разбира се всеки преценя сам за себе си.

Последна редакция: нд, 12 юли 2026, 19:39 от Stefaniya

# 366
Кой ви изписа Зарзио Михайлова или репродуктивната? Ако е Михайлова нак-вероятно е заради КИР фактор.
Здравейте, пациентка съм на д-р Кайрякова от началото на годината, след няколко месеца стимулации на естествен цикъл с Летрозол и допълнителен прогестерон, направихме хистероскопия и биопсии. Хистероскопията показа дискретен хроничен ендометрит, микробиологичната биопсия беше чиста, но ИМПО+ излезе 2, тоест лош резултат. Този месец сложи лекарство (не разбрах какво) в матката на 6ти ден от цикъл и правихме инсеминация, след която трябва да слагам Зарзио през два дни и дуфастон до кръвния тест. Чета, че и други момичета са правили ИМПО+, но не ми е ясно как точно се балансират тези имунологични клетки. Някой друг с опит със Зарзио след инсеминация?

# 367
Репродуктивната изписа Зарзиото, не сме коментирали преглед при Михайлова, но обмислям да запиша аз. А какво е КИР фактор?
Кой ви изписа Зарзио Михайлова или репродуктивната? Ако е Михайлова нак-вероятно е заради КИР фактор.

# 368
Lucky1900, предполагам, че ще се окажа в твоето положение. Сигурна ли си, че лекарството е сложено на 6-ти ден от цикъла? Нямаш ли кървене тогава? Любопитно ми е какво е точно.

Зарзио, програф и кортикостероиди изписват и репродуктивните. Знам за случаи, в които мненията на репродуктивния и имунолога се различават и човек се чуди кого да слуша…

КИР е генетично изследване, което е свързано с работата на НК клетките. Може да си благоприятен или неблагоприятен тип. Ако си с неблагоприятен тип, се изследват HLA гени при партньора. Вече в зависимост от резултата се преценява нужна ли е допълнителна терапия. Най-често зарзио. (Грубо казано, без да съм специалист)

Стискам палци инсеминацията да е успешна!

# 369
Да, на 6ти ден, аз от прогестерона вече имам доста кратък и оскъден цикъл. Нямах кървене и имах фоликул вляво 14мм. Аз пих и Програф при предната инсеминация, без успех, но тогава не бяхме направили биопсиите още. Благодаря ви, ще запиша час при проф. Михайлова, мисля че при нас имунологията е проблемът.
Lucky1900, предполагам, че ще се окажа в твоето положение. Сигурна ли си, че лекарството е сложено на 6-ти ден от цикъла? Нямаш ли кървене тогава? Любопитно ми е какво е точно.

Зарзио, програф и кортикостероиди изписват и репродуктивните. Знам за случаи, в които мненията на репродуктивния и имунолога се различават и човек се чуди кого да слуша…

КИР е генетично изследване, което е свързано с работата на НК клетките. Може да си благоприятен или неблагоприятен тип. Ако си с неблагоприятен тип, се изследват HLA гени при партньора. Вече в зависимост от резултата се преценява нужна ли е допълнителна терапия. Най-често зарзио. (Грубо казано, без да съм специалист)

Стискам палци инсеминацията да е успешна!

# 370
  • Sofia
Здравейте, момичета. Да попитам, колко време преди ЗЕТ се свързват със вас от ембриологията да се уговорите за час и изискванията за самия ден? Нещо почнах да се стресирам, че са ме забравили. Казаха ми да чакам обаждане 2-3 дена преди датата на трансфера, но все още никой не се е обаждал, а трансфера е утре.

# 371
Ако са казали 2-3дни по-рано, а не са се обадили, аз бих звъннала на Регистратура да ме свържат. Веднъж се обаждах за връзка с ембриолозите. От Регистратура казаха, че ще предадат и от ембриологията ми звъннаха час по-късно.

# 372
  • София
Здравейте, момичета. Да попитам, колко време преди ЗЕТ се свързват със вас от ембриологията да се уговорите за час и изискванията за самия ден? Нещо почнах да се стресирам, че са ме забравили. Казаха ми да чакам обаждане 2-3 дена преди датата на трансфера, но все още никой не се е обаждал, а трансфера е утре.
Днес трябва да се обадят.

# 373
  • Sofia
Да, обадиха се. Аз на обяд им се обадих да попитам какво се случва и те ми казаха, че не са се обадили по-рано, защото са искали да направят консултация с Чапанова, която беше отпук. Казаха, че след като говорят с нея ще се обадят малко по-късно. Та току що говорих с тях и вече имам час и се разбрахме какво ще се прави.

# 374
И на мен назначих да пуснеме КИР, аз четох че това са генетични иследвания, но не зная има ли значение понеже имаме вече едно дете по естесвен път

Общи условия

Активация на акаунт