Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 20 569
  • 549
  •   1
Отговори
# 540
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз не съм минавала такова, но доколкото знам с подобни блокиращи препарати се слагат жените в менопауза изкуствена за около 2-3 месеца, след което се засилват бързо за трансфер.
Споделяния, които съм чела включват неприятни изживявания: топли вълни, депресия, ниско либидо, тревожност, безсъние, липсата на цикъл и овулация е ясна.
Но все още това е единственото, което лекарите препоръчват за аденомиоза. При теб доказана ли е? Правила ли си ЯМР?

# 541
Аз не съм минавала такова, но доколкото знам с подобни блокиращи препарати се слагат жените в менопауза изкуствена за около 2-3 месеца, след което се засилват бързо за трансфер.
Споделяния, които съм чела включват неприятни изживявания: топли вълни, депресия, ниско либидо, тревожност, безсъние, липсата на цикъл и овулация е ясна.
Но все още това е единственото, което лекарите препоръчват за аденомиоза. При теб доказана ли е? Правила ли си ЯМР?
Не е доказана. Това е друг препарат които се поставя директно в матка

# 542
Ясно, това е някакъв протокол на Надежда явно. Пожелавам успех, но все пак е важно да се докаже аденомиозата според мен.

# 543
Момичета, някой знае ли Стаменов от кога до кога е в отпуска?

# 544
Момичета, някой знае ли Стаменов от кога до кога е в отпуска?
Мисля,че си е на работа.В сайта бяха публикували отпуските и той беше в отпуск до 31.07.

# 545
Не е доказана. Това е друг препарат които се поставя директно в матка

Аз не бих се блъскала с лекарства при непотвърдена диагноза.. Категорично отказвам да си експериментират. 
При мен също иматсъмнения за индиректна адено/ендо. Планирам да си направя ТВ лапаро + хистеро при Калчев за точна диагноза.

Да добавя, че и ЯМР също не е дефинитивно. Моя приятелка прави ЯМР в София мед като и откриха дълбока ендо. На ултразвък също почти сигурна диагноза за ендо 2-3 стадии. Прави лапороскопия в UK - никакво ендо, никъде категорично не откриха.

# 546
ЯМР на малък таз с контраст също е опция и ендометриоза и аденомиоза лъсват там - както и неща като запушени тръби и прочие, ако има.
Съгласна съм с Лола за експериментите и също не бих.

# 547
Подкрепям с две ръце мненията на Лола и Прегго. Далеч по-добре е да се направи диагностична лапароскопия, от която ще се възстановите за 1-2 седмици, отколкото да ви блъскат с лекарства, потенциално безоснователно, за 2-3 месеца.

Впечатлението ми от Надежда е, че обичат да експериментират малко на случаен принцип, без много много мисъл да вкарват.. и което е по-лошото, с пациента рядко (ако изобщо) се обсъжда каква е логиката, какви са научните данни (в световен мащаб, не техните вътрешни "проучвания"), и какви са възможните алтернативи.

# 548
Те никъде не обичат да обсъждат с пациента какво и защо правят. Казвам го като пациент, който пита. Личното ми впечатление е, че повечето така или иначе не знаят много какво правят и понякога дори малко си измислят в движение.

# 549
Зравейте  Flowers Hibiscus Идвам с въпрос

Дали някоя дама е пътувала с автобус след ембриотрансфер и дали изчакахте преди пътуването няколко дни в София

Благодаря предварително Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт