Кандидатстудентски изпити в ТУ

• 3 875
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Дипломната работа не се ли признава за кандидатстване в ТУ?

Май трябва да питате на телефоните. То и едно състезание в Благоевград уж трябва да признават за валиден изпит ама не знаят за него.

# 46
  • В полите на Пирин планина
Синът ми ще кандидатства догодина, но все пак събираме инфо от сега Simple Smile

# 47
  • у дома
Синът ми ще кандидатства догодина, но все пак събираме инфо от сега Simple Smile
Ако не е пп математика най-лесно е с ДЗИ мат ооп като трето ДЗИ/заявява се с др две/,но ако е по мат няма тази опция.

# 48
  • В полите на Пирин планина
Професионална гимназия е. Специалност "Компютърна техника и технологии".

# 49
Как е бил днес изпита по трудност в сравнение с предварителните изпити? Моето дете реши, че няма да се яви на редовния изпит, защото уж е доволно от оценката на предварителните.

# 50
  • Русе
Изпитът с отговорите ги има в сайта на ТУ. Моето дете се яви на трите предварителни, но за днес реши, че не му се бие толкова път до София и не се яви. Обаче след като пуснаха изпита в сайта седна и вкъщи реши задачите и каза, че мисли, че това е най-лесния изпит до сега. Но все пак едно е да решаваш вкъщи, защото така си решил, друго е да станеш рано сутринта, да се притесняваше и с още един куп хора в стая под напрежение да решаваш задачи.

# 51
  • Бургас
Професионална гимназия е. Специалност "Компютърна техника и технологии".
В такъв случай с ДЗИ по информатика или информационни технологии би следвало да се справи блестящо. Иначе за дипломна работа четох, че признават само за същата специалност, но питайте най-добре.

vesssrusss може ли линк към задачите, ако не те затруднява.

# 52
# 53
  • Бургас
Здравейте.. Подадохме документи на 24.06, изпратиха ни парола, но в профила, на изпити, пише че "оценката не е дешифрирана". Оценките от дипломата са въведени правилно. От няколко дни се опитам да се свържа на телефоните от сайта, но никой не вдига. При вас има ли такъв статус?

# 54
Здравейте.. Подадохме документи на 24.06, изпратиха ни парола, но в профила, на изпити, пише че "оценката не е дешифрирана". Оценките от дипломата са въведени правилно. От няколко дни се опитам да се свържа на телефоните от сайта, но никой не вдига. При вас има ли такъв статус?
И при нас е така. Ако получите информация, моля, пишете. Мисля, че се дължи на това, че ние положихме предварителния изпит, с който кандидатстваме в друг град.
Току що се свързах по телефона /малко трудно, но все пак се получи/, казаха ми точно това, което си мислех, а именно, че причината е че изпита ни е бил чрез друг град - Пловдив или Сливен. Казаха, че малко преди да приключи приема, ще прехвърлят оценките.

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 13:41 от six sense

# 55
  • Бургас
В друга група тук една майка писа, че тази оценка се нанасяла ръчно и просто не са стигнали до нас - за тези, които са с ДЗИ или оценка от изпита поматематика от друг град.
А някой знае ли как може да се разбере за специалностите по колко бройки студенти приемат?

# 56
В друга група тук една майка писа, че тази оценка се нанасяла ръчно и просто не са стигнали до нас - за тези, които са с ДЗИ или оценка от изпита поматематика от друг град.
А някой знае ли как може да се разбере за специалностите по колко бройки студенти приемат?
Питах за бройките, но не ми казаха. Определяли се от Министъра на образованието. Не знам защо е такава тайна броят по сцепиалностите, както и минималния бал. За минималния бал от предходната година пуснах заявление за достъп до обществена информация и ми отговориха.

# 57
  • Бургас
Благодаря. И ние сме с оценка от друг град

# 58
  • Бургас
Някъде в сайта на ТУ бях намерила минималните балове от миналата година. Ще потърся пак.
А за бройките в дванадесетокласната тема бяха казали, че едва вчера Министерски съвет гласувал приема. То дойде време класирането да излиза те се "разбързали".

# 59
В темата на стр. 2 има информация за баловете за 2025/2026 - https://bg-mam.ma/p/1865767/51111085

Общи условия

Активация на акаунт