Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 3

• 19 805
  • 458
  •   5
Отговори
# 360
Въпросния др. Стаменов (и не само той) не просто прахосват парите на пациентите. Прахосват времето (което е най-ценното за жените) и здравето им. Грам не им пука нещата да се случат индивидуално и по най-добрия начин. Търгаши.
Да, в абсолютна печатница за пари си превърна клиниката този човек. А себе си в подвижна реклама и инфлуенсър. Има много съмнителни неща с донорските програми, които предлага той.
Какво а съмнителното?
Иначе по въпроса има много успели с добавките
Аз три личпо повнавам с доста опити, но са млади Те
44 + само с донорска яйцеклетка

# 361
Полина, повече от ясно е, че си човек от клиниката. Точно на теб ли да обяснявам. Сети се сама.

# 362
Полина, повече от ясно е, че си човек от клиниката. Точно на теб ли да обяснявам. Сети се сама.
Абсолютно не съм ничии човек
Тук има доста хора които на лично ме познават
Не знам защо така твърдите

# 363
Така, де. То тъй от ЛС се започва...

# 364
Така, де. То тъй от ЛС се започва...
Лично се познаваме от болницата
Това имах предвид
Не разбирам, ако се пише нещо добро ставаш човек на болницата
Ако пиша уао неща за Кипър , човек на Кипър ли ще съм

# 365
Кажете впечатления , нямаше места вече като проверявах.

Да, аз ще ходя, искам да получа пълна информация за някой неща, защото за да пътуваш до страна във война си е голям риск и поне да ми е ясно всичко какви са ми шансовете.

Впечатленията ми са добри, но аз имах вече налична почти цялата информация, по-скоор иках да потвърдя някои неща с тях. исках повече информация за Икономичният пакет, защото моят партньор не иска да ходи повече от 2 пъти там заради войната. Исках да знам дали всичките ембриони или да кажен бластоцити остават за нас от един опит и после само си доплащаме за трансферите, ако не стане от първият трансфер и имам няколко добри ембриона от донорската яйцеклетка. Също как си избирам донорите  и такива неща. Ние нямаме мъжки фактор, дори изглежда там много добре положението, по-скоро в качеството на яйцеклетките е проблема заради възрастта от 44 години.Аз пия всякакво добавки и водя супер здравословен начин на живот, но не може да пребориш биологичната възраст.Аз лично не вярвам на случай над 42 години където били забременяли ей така с малко добавки. Това са Булшитс за мен. Успех на всички.

# 366
Кажете впечатления , нямаше места вече като проверявах.

Да, аз ще ходя, искам да получа пълна информация за някой неща, защото за да пътуваш до страна във война си е голям риск и поне да ми е ясно всичко какви са ми шансовете.

Впечатленията ми са добри, но аз имах вече налична почти цялата информация, по-скоор иках да потвърдя някои неща с тях. исках повече информация за Икономичният пакет, защото моят партньор не иска да ходи повече от 2 пъти там заради войната. Исках да знам дали всичките ембриони или да кажен бластоцити остават за нас от един опит и после само си доплащаме за трансферите, ако не стане от първият трансфер и имам няколко добри ембриона от донорската яйцеклетка. Също как си избирам донорите  и такива неща. Ние нямаме мъжки фактор, дори изглежда там много добре положението, по-скоро в качеството на яйцеклетките е проблема заради възрастта от 44 години.Аз пия всякакво добавки и водя супер здравословен начин на живот, но не може да пребориш биологичната възраст.Аз лично не вярвам на случай над 42 години където били забременяли ей така с малко добавки. Това са Булшитс за мен. Успех на всички.

Това е групата във вайбър
Любезни и отговарят вкички

# 367
Начинът, по който д-р Стаменов е организирал тази клиника, според мен показва, че системата е изградена така, че да се извлича максимална финансова полза от жени, които са в уязвимо положение и търсят лечение за безплодие. Той използва Medspa като посредник и като защитен слой между себе си и пациентките, както и като допълнителен източник на приходи.

В whatclinic.com те рекламират цена от 6 900 евро за ПРЕСНИ донорски яйцеклетки, но след това услугата беше променена на замразени яйцеклетки. Аз вече бях там лично, когато ми беше казано, че ще бъдат използвани замразени яйцеклетки. Разликата в цената е значителна — приблизително 3 000 евро повече. Въпреки че услугата беше променена от пресни на замразени яйцеклетки, те задържаха допълнителната сума, която бях платила.

Дори при тази по-висока печалба, д-р Стаменов не отдели необходимото време и внимание, за да подготви правилно маточната ми лигавица преди трансфера. Според мен подходът му не беше насочен към осигуряване на най-добрия медицински резултат, а към извличане на възможно най-голяма финансова полза от пациентката.

Те могат да правят това с жени, защото не предоставят достатъчно ясна, пълна и проверима информация за това какво всъщност се случва по време на лечението. Според мен именно липсата на прозрачност е основният проблем.

След трансфера на два ембриона станах подозрителна, защото поведението му ми се стори неетично. Именно тогава поисках документи за проследимост на донорските яйцеклетки.

Жената от Medspa ми предостави донорски профил на украинска жена. Според информацията, която ми беше предоставена, яйцеклетките са били в Лвов, Украйна. Когато се свързах с болница „Надежда“, за да поискам документи за проследимост, ми беше казано, че те нямат никакви документи за внос. Това е невъзможно. Ако яйцеклетките са били добити в Лвов, Украйна, как са достигнали до болница „Надежда“ в България без документи за внос?

След това те взеха украинския донорски профил, който бях избрала, прехвърлиха го върху бланка на болница „Надежда“ и поставиха UIN номер върху него. Аз им казах, че ако този документ е истински и ако това наистина е донорският профил, използван за създаването на моите ембриони, те трябва да го направят официален документ. Това означава да поставят подписа и печата на д-р Стаменов върху него.

Те отказват да направят това.

Ако документът и донорският профил са верни, и ако именно тези яйцеклетки са били използвани за създаването на ембрионите, защо отказват да потвърдят документа официално с подпис и печат? Според мен причината е, че те не са използвали яйцеклетките от украинския донорски профил, който аз избрах. Вместо това са избрали замразени донорски яйцеклетки от вътрешната банка на болницата, които не съответстват на моя фенотип, и са ги използвали за създаването на ембрионите.

Според мен те не са очаквали, че ще поискам документи за проследимост, нито че ще разбера, че предоставеният донорски профил може да не съответства на реално използваните яйцеклетки.

# 368
Начинът, по който д-р Стаменов е организирал тази клиника, според мен показва, че системата е изградена така, че да се извлича максимална финансова полза от жени, които са в уязвимо положение и търсят лечение за безплодие. Той използва Medspa като посредник и като защитен слой между себе си и пациентките, както и като допълнителен източник на приходи.

В whatclinic.com те рекламират цена от 6 900 евро за ПРЕСНИ донорски яйцеклетки, но след това услугата беше променена на замразени яйцеклетки. Аз вече бях там лично, когато ми беше казано, че ще бъдат използвани замразени яйцеклетки. Разликата в цената е значителна — приблизително 3 000 евро повече. Въпреки че услугата беше променена от пресни на замразени яйцеклетки, те задържаха допълнителната сума, която бях платила.

Дори при тази по-висока печалба, д-р Стаменов не отдели необходимото време и внимание, за да подготви правилно маточната ми лигавица преди трансфера. Според мен подходът му не беше насочен към осигуряване на най-добрия медицински резултат, а към извличане на възможно най-голяма финансова полза от пациентката.

Те могат да правят това с жени, защото не предоставят достатъчно ясна, пълна и проверима информация за това какво всъщност се случва по време на лечението. Според мен именно липсата на прозрачност е основният проблем.

След трансфера на два ембриона станах подозрителна, защото поведението му ми се стори неетично. Именно тогава поисках документи за проследимост на донорските яйцеклетки.

Жената от Medspa ми предостави донорски профил на украинска жена. Според информацията, която ми беше предоставена, яйцеклетките са били в Лвов, Украйна. Когато се свързах с болница „Надежда“, за да поискам документи за проследимост, ми беше казано, че те нямат никакви документи за внос. Това е невъзможно. Ако яйцеклетките са били добити в Лвов, Украйна, как са достигнали до болница „Надежда“ в България без документи за внос?

След това те взеха украинския донорски профил, който бях избрала, прехвърлиха го върху бланка на болница „Надежда“ и поставиха UIN номер върху него. Аз им казах, че ако този документ е истински и ако това наистина е донорският профил, използван за създаването на моите ембриони, те трябва да го направят официален документ. Това означава да поставят подписа и печата на д-р Стаменов върху него.

Ако документът и донорският профил са верни, и ако именно тези яйцеклетки са били използвани за създаването на ембрионите, защо отказват да потвърдят документа официално с подпис и печат? Според мен причината е, че те не са използвали яйцеклетките от украинския донорски профил, който аз избрах. Вместо това са избрали замразени донорски яйцеклетки от вътрешната банка на болницата, които не съответстват на моя фенотип, и са ги използвали за създаването на ембрионите.

Според мен те не са очаквали, че ще поискам документи за проследимост, нито че ще разбера, че предоставеният донорски профил може да не съответства на реално използваните яйцеклетки.

Знаеш ли кое странното според мен .. Разбира се , че съм съпричастна към това, което си написала за Надежда и Стаменов в няколко поста. Аз също не харесвам клиниката им и него, но как една чужденка като теб е попаднала на този форум и написаното дори и с преводач, звучи като написано от български гражданин.А аз имам съмнение , че твоята история не е истинска..Според мен имаш информация и искаш да откриеш или разковничето тук във форума или изложеното в постовете ти да послужи за друго. Това е мое мнение!

# 369
При толкова клиники в Европа и не само да дойдеш точно в България и точно Надежда ... То ние българите бягаме от България. Истината е че като успеем хвалим, като не успеем критикуваме и така трябва все пак много пари даваме. Но определено България не е мястото за чужденци да правят Инвитро, нас ни мамят за чужденци какво остава.

Знаеш ли кое странното според мен .. Разбира се , че съм съпричастна към това, което си написала за Надежда и Стаменов в няколко поста. Аз също не харесвам клиниката им и него, но как една чужденка като теб е попаднала на този форум и написаното дори и с преводач, звучи като написано от български гражданин.А аз имам съмнение , че твоята история не е истинска..Според мен имаш информация и искаш да откриеш или разковничето тук във форума или изложеното в постовете ти да послужи за друго. Това е мое мнение!

# 370
При толкова клиники в Европа и не само да дойдеш точно в България и точно Надежда ... То ние българите бягаме от България. Истината е че като успеем хвалим, като не успеем критикуваме и така трябва все пак много пари даваме. Но определено България не е мястото за чужденци да правят Инвитро, нас ни мамят за чужденци какво остава.

В Надежда е пълно с чужденци.
Въпросната фирма рекламира страшно много в чужди форуми.
И на чужденците у нас им е по евтино.
Иначе цената посочена от жената е официалната на Надежда така, че не виждам разликата.

# 371
  • Be realistic - plan for a miracle.
Хора, умолявам ви — с дълги цитати ползвайте

Скрит текст:
скрит текст. ✌

# 372
Не знам друго, но за чужденци да кажа. Виждала съм два пъти. Единият път беше американка жената и дори си говорихме, следващия път не знам народността, но се мъчеха нещо да й говорят на английски персонала. Това се развива в Надежда на пункции.

# 373
Бях насочена към болница „Надежда“ от бивша приятелка, която е имала успешен резултат там. Тя силно препоръчваше както клиниката, така и д-р Стаменов, и многократно ме насърчаваше да отида при него. Възможно е, когато тя е била лекувана от него преди приблизително десет години, той да е отделил необходимото време и внимание, за да подготви правилно матката ѝ. Моята ситуация обаче беше съществено различна. Тя не е била в менопауза, докато аз съм в менопауза.

Подготовката на матката за ембриотрансфер при жена в менопауза е по-сложна и изисква време, правилно проследяване и индивидуализирано медицинско управление. Това е особено важно, когато лекарят се рекламира като специалист, който лекува трудни случаи, и желае да бъде възприеман като лекар с опит при сложни пациенти с репродуктивни проблеми.

Тъй като влязох в менопауза рано, реших да започна хормонозаместителна терапия. Приемам 3 mg естроген и 800 mg прогестерон дневно. Също така приемам медикаменти за щитовидната жлеза, тъй като имам хипотиреоидизъм.

Преди прегледа не ми беше даден формуляр за попълване на медицинска и гинекологична анамнеза. Според мен това не беше професионална или правилна клинична практика. Правилният процес е пациентът да попълни пълна медицинска и гинекологична анамнеза, включително всички медикаменти, медицински състояния, предишни диагнози и релевантна лечебна история. След това клиницистът трябва да прегледа тази информация заедно с пациента, да я потвърди и да я документира правилно.

Знам това, защото съм регистриран здравен специалист и предоставям клинични услуги на приблизително седем до осем пациенти дневно. Когато имам нов пациент, първата стъпка е той да попълни формулярите за медицинска анамнеза. След това го въвеждам в лечебния кабинет, преглеждам целия документ с него, обсъждам неговите медикаменти и медицински състояния и подписвам или удостоверявам, че информацията е била прегледана.

Този процес не беше следван от д-р Стаменов. Вместо това той взе моята медицинска история и информацията за медикаментите ми устно. Според мен вземането на медицинска анамнеза устно, без надлежен писмен формуляр за медицинска и гинекологична анамнеза, е непрофесионално и създава сериозен риск важни медицински въпроси да бъдат пропуснати, омаловажени или игнорирани.

Това също така позволява на лекаря да избегне правилното разглеждане на състояния, които изискват допълнително време, изследвания или медицинско управление. В моя случай хипотиреоидизмът ми не беше правилно разгледан. Това е съществено, защото функцията на щитовидната жлеза може да повлияе на ендометриалната рецептивност и подготовката на матката за ембриотрансфер. Правилното управление би изисквало кръвни изследвания, преглед на стойностите на щитовидната жлеза и стабилизиране преди продължаване на процедурата, което би отнело допълнително време.

Дълбоко съм шокирана от случилото се. Работила съм с лекари, които практикуват по този начин, но не осъзнах веднага, че д-р Стаменов е един от тях. Поглеждайки назад, смятам, че важни аспекти от моята медицинска история не са били правилно документирани, оценени или включени в лечебния ми план.

Моето намерение сега е да образовам и предупредя жените за тези практики, за да разберат значението на правилното снемане на медицинска анамнеза, индивидуализираната подготовка на матката, оценката на щитовидната жлеза, прозрачността и информираното съгласие преди провеждане на лечение за безплодие.

# 374
Много благородно от твоя страна Тата, но по тия географски ширини е така. И местните си го знаем. За това и бягаме по чужбина. Това, за което говориш не се прави никъде в БГ (или поне аз не знам) не само при инвитро процедури. Пък за индивидуален подход - по-скоро изключение. Че как ще забогатеят докторите, ако всички успяват от първия или втория опит. Пътя по който сте поели го вървите до разоряване и докторите го знаят. (Това последното е омерзението ми от търгашите, а не критика към пациентките).

Последна редакция: пн, 29 юни 2026, 07:16 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт