Синът ми е на 2,5 и има водни пъпки

• 764
  • 15
  •   1
Отговори
От както стана на 6 месеца започнаха да му излизат едни болеснени мехури и не знам от какво са водихме го на 10 различни лекари специалисти педиатри и никой нищо не знае защо и от какво му излизат първо мислеха че е вируса уста крак ръка но и това беше грешна диагноза и не знам вече къде да го водя
Тези на снимката са едни от многото има и на корема и на другия крак и от долу на стъпалото

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 мар 2026, 13:15 от Moderator1

# 1
Снимката много прилича на херпес. Ако сърби и боли, пари , дразни, възможно е наистина да е херпес. Тук вече се  включват противохерпесни препарати , за да се излекува. Виждала съм млада жена с подобни неща,  които бяха лекувани грешно години наред - излизаха и по цялото тяло, включително по лицето и косата. Самата тя не знаеше, че неволно разчесвайки ги , може да ги пренесе на друго място по тялото.
След започната терапия за засилване на имунитета и противохерпесни медикаменти се изчисти напълно.

пп. Подобни за обривите при варицела - мехурчета с течност, които сърбят. Причината е, че причинителят на варицела и на херпес се причиняват от един и същ вирус - VZV (варицела-зостер-вирус).
Вирусът се доказва с кожна проба.
Търсете добър дерматолог или вирусолог.
Надявам се да съм ви била полезна.

# 2
Заведете детето на дерматолог!
Даже се чудя, как до сега не сте 🤦
Да му вземат натривка за изследване и да пуснат изследвания за вируси.

# 3
И на дерматолог го водихме и без резултат каза да му направя диета нищо да не яде каквото яде обичайно и това не помогна лекарката каза че не знае какво му е преписа крем елеком мажа го но няма резултат

# 4
Какво значи "Не знае какво му е"???
Един адекватен лекар, няма да лекува  без да знае какво лекува. Потърсете второ, трето, ако трябва мнение. Не е сериозно това!

# 5
Препоръчвам да го заведете при специалист по инфекциозни болести.

# 6
Наистина прилича на херпес, само че херпесите са различни видове - стандартният се причинява от съвсем друг вирус (Херпес Симплекс), а другият - зостер, вече е от варицела-зостер вируса. Само че те са абсолютно различни.
Както и да е, в случая говорим за нещо хронично вече, не е шарка със сигурност, лекарите като не знаят какво е, изписват кортикостероиди, а това е изключително погрешно. Спри да го мажеш детето с този крем и запиши час при друг кожен, пиши откъде сте, ако сте от София, имам някакви идеи къде мога да препоръчам да отидете.

# 7
На скоро преди 10-15 дни го водих на Кожен специалист във Враца докторката разпита ме какво яде но каза че няма да е от храната тъй като всичко което яде е домашно не копуваме нищо всичко ни е домашно и тя каза че няма да е от това каза че трябва да му се направи изледване което върху кожата се слага някакво лекарство и се изчаква известно време но не поиска да го прави сега че е много малък и няма да търпи да седи мин 30 минути без да си движи ръката и ни даде крема който казах и ни направи диета в която детето може да яде само варен неща и то ориз картофи и тем подобни без месо  1 месец това не го приех на серизно тъй като знам че едно дете трябва се храни разнообразно и се посъветвах с др-Григоров в монтана той е много добър педиатър и той каза изобщо да не прилагам тази диета защото детето трябва да се храни с месо тъй като се роди леко анемичен и каза че ще проучи и лятото ще му вземе кожна проба но детето всеки ден му излизат такива пъпки даже от вчера вече има 3 нови и не знам

# 8
Донякъде ми прилича на пъпчиците от импетиго. Проверете дали не е това.

# 9

Снощи като го изкъпах ги нямаше тези а сега има 4 нови на втората снимка се виждат

# 10
На специалист по инфекциозни  болести заведе ли го? За импетиго примерно се ходи на такъв.
А на алерголог?

Това не е за дерматолог.

Първо клонях към бактериална инфекция, но точно така изглежда уртикария с водни пъпки в следствие на контактен дерматит.
А и след къпане щом има нови, най-вероятно е контактен дерматит от препаратите с които го къпете или с които перете дрехите му. Минете на противоалергични шампоани, сапуни и препарати и вижте има ли разлика

Последна редакция: вт, 31 мар 2026, 15:53 от Човек1

# 11
Не знам какво да кажа.. Аз не бих могла да изтърпя, да стоя толкова време, и само да се вайкам и чудя. Извинявай, ако звуча грубо, но за мен е неприемливо!
Щях да съм обиколила България и де що има всякакъв лекар (дерматолог, алерголог, инфекционист, имунолог) , докато не разбера какво му има на детето!!!

Със сигурност няма да ти е приятно да прочетеш това, но помисли за това, че сигурно и на детето не му е приятно в това състояние.

# 12
Знам от както започнаха да му излизат къде ли не съм го водила дори ходихме в дупница при някакъв специалист даде кремче намазах го минава му за кратко около 1 месец и пак се появяват какви ли не неща не сме ползвали в испания го водихме пак дадоха сиропче и крем мина му за кратко и пак се появяват вече и на детето и на всички ни е омръзнало от лекари изследвания малкия изпада в паника вече го влезем в кабинета вчера пак го водих на друг педиатър прегледа го даде направление за дерматолог тя ни записа час чак за 06.04 а раничките вече започнаха да минават и пак нищо няма да може да му правят щото появяват се звъня за час дават час за след 7 дки и то минава и нищо не правят а от снимки казват че няма как да му позтавят диагноза а като казвам да го приемат за днес или за следващия ден нямат свободни часове аман вече от “лекари”

# 13
Прегледайте в Супердок примерно за друг близък град до вас, по възможност областен най-малко. В повечето пъти има часове от днес за утре

# 14
Какво са ви предписали в Испания, че е спряло да се появава за известно време? Там е разковничето.

Импетигото е стафилококова инфекция и е заразно. Не трябва да го пускаш на ясла/градина. Някой друг в семейството има ли? Трябва да изпереш всички хавлии, чаршафи, завивки и дрешки на 90 градуса, за да дезинфекцираш и да спреш предаването. Не трябва да се пукат мехурите, а като се пукнат от самосебе си, да се почистят с вода и сапун и превържат, за да не се възпалят допълнително раните.
Къпането трябва да става много внимателно. Ноктите на детето редовно подрязани, за да не разпространява инфекцията. Лечението е антибиотично.
Това е заразна болест. Не трябва да има контакт с други деца докато не се изчисти.

Последна редакция: нд, 05 апр 2026, 16:51 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт