Бригада Нов дом - Доброто е непобедимо, сезон 8 /2026/ Тема 2

• 44 628
  • 629
  •   1
Отговори
# 30
Кооперацийката се оказа на не лошо място, зеленина навсякъде... Но изглеждаше порутена, а вxодът щом бил толкова зле.... Край Врана, да не е някъде в Димитър Миленков, Абдовица, Казичене?

# 31
Бабата и момчето ми харесаха. Но какви бяха тези бараки, неокосени треви, порутен блок (и то до толкова хубаво и известно място)? Като в Чернобил е градската ни среда Sad

# 32
  • София /Абсурдистан
Къде край Врана има такива блокове?

# 33
Пред вxода на парка Врана, където е началната спирка на автобус X50 встрани има 2 или 3 такива блока, виждат се ясно от спирката. Но може въпросният блок от предаването да е на друго място.

На няма и 100 м. от спирката, тоест вxода на парка

Има няколко такива блока в близост, но с google street не са снимани.

Последна редакция: сб, 04 апр 2026, 01:48 от diziler

# 34
Стаята на бабата ми хареса повече от тази на момчето.

# 35
  • Русе
И на мен стаята на бабата ми хареса  повече. И въпреки, че малкият й син се е отделил и вероятно се грижи за своето семейство все пак остава в мен въпросът защо малко от малко не е помогнал на майка си и племенника си ... Една боя, да изхвърли неработещия фризер ... Една мивка и казанче да й купи за банята. Малко от малко може да се бутне елементарно . Чудесен е ремонтът. И както беше подредено съм сигурна, че и след това ще е , както го завариха. Чисто и спретнато.

# 36
Хората са страдали много, ама много. Дано им е малко по-леко в ремонтирания апартамент.

# 37
Аз мислех, че по-малката стая ще е за момчето, а по-голямата за бабата и нещо като холова част. Сега стаята на момчето изглеждаше малко празна. Но това са бели кахъри, много хубав ремонт направиха.
За чичото си помислих същото , обаче още  повече за майката. Не казаха да има проблеми с наркотици, или друго семейство например. Как така ще е в съшия град и се е дезинтересирала напълно…какви хора има Sad

# 38
Аз се замислих за следното - сякаш не видях никъде пералня. Иначе ремонтът е добре, както сте казали е можело да се направи нещо като холна част в голямата стая и според мен в кухнята нямаше нужда от този диван и бял килим, можеха да сложат още някой шкаф на мястото до дивана и малка маса със столове.

# 39
Така е, на на практика кухнята се явява единственото общо помещение, нещо като всекидневна, и не е лошо, че има диван, където могат да седнат или жената да си почине през деня, докато готви.
Не вярвам да са ги оставили без пералня.

# 40
Реално трябваше да преустроят целия апартамент и стаята на детето да стане кухня с хол, защото е най-голямото помещение, а другите две стаички - спални. Но за 5 дни - толкова.

# 41
Поредният страхотен епизод,такава благодарност от тази жена,детето също се усмихна и разчувства много,личеше си че бяха благодарни и заслужиха това незаменимо удобство което получиха.Майката и чичото няма да ги коментирам,всеки си носи отговорност.Предполагам че все пак помага той в някаква степен,бабата едва ли взима голяма пенсия,а и щом си води детето тя да го гледа.Пералня имаха под бойлера,Данчо каза,че затова затварят банята,но не я показаха наистина после.
Страхотна Мария,наистина този сезон посланията и са много силни и истински 🤍.

# 42
  • SF
Това са моите герои за сезона.  Много ме развълнуваха. Плаках с тях. Възхитих се на момчето.

Ремонтът... не ми е от любимите. И по-аткрактивни момчешки стаи са правили. Хареса ми, че тук имаше голям гардероб в стаята. Обикновено им слагат малки гардеробчета от тези за детски стаи. На бабата беше нещо средно между детско гардеробче и гардеробче за антре. Нищо де. Тя няма да се тупа с много рокли.
Антрето... горе-долу. Много семпло портманто и това е всичко.
Пералнята и хладилникът бяха хубави и преди предаването и не им ги подмениха с нови. Затова не показаха пералнята. Тя реално не е нова покупка. Хладилникът показаха заради договора с Лидл - продуктово позициониране. Имало е и по-добре заредени хладилници.
За момент помислих, че ще ги оставят без уредите на Тефал и Ровента.
Климатици нямаше. Печката в стаята на детето не ми допада много, но са имали причина да я оставят. Това нафтова печка ли е??
По време на предаването споменаха нещо за пералнята - тя май замина при бойлера на балкона. Не разбрах защо зазидаха прозорчето на банята. Ако не са монтирали отдушник, вентилатор, ще им стане мухъл.
Искам да виждам и какви осветителни тела монтират, но явно нямат спонсори на осветителните тела и не вдигат камерите нагоре.
В този епизод ИКЕА на участваха.

Някак ми се искаше на детето да подарят и маратонки, готини дрехи. Той е на 15 години и си представям съучениците му с хубавите телефони, якетата, шапките. Ох, много ми е мъчно!

# 43
Доколкото разбрах, бойлер и пералня бяха изнесени на балкона, но така и не го показаха. Имаше вентилатор в банята.
Лично на мен ми хареса обзавеждането. Единствено бих сложила по-голямо легло за момчето, имаше достатъчно място в стаята.

Относно коментарите на Бригадата за баните - ами последните 2-3 сезона им се получават страхотно. Предишните сезони (с бригадата на Караджов) плочките бяха под всякаква критика.

Последна редакция: сб, 04 апр 2026, 11:13 от Dara77

# 44
Мисля, че пералнята е при бойлера, който преместиха на терасата. Мария нали я пребоядиса. И после имаше кадър как монтират бойлера.
Камината май е на пелети, в стаята на момчето се виждаха тръбите, после в стаята на бабата под прозореца видях радиатор.
Климатици не сложиха. Може би ги слагат най-вече с цел отопление, а тук при наличието на камината, не са го сметнали за необходимо.
Доста уютно, светло и приветливо стана. Ако бяха сложили в стаята на момчето по-голямо легло, персон и половина, щеше да е малко по-добре. Като цяло всичко стана хубаво. През много трудности са преминали, няма как да се загърби миналото, дано се чувстват вече значително по-добре. Бабата е направила много за внука си и продължава да го обгрижва и възпитава. А момчето е толкова скромно, добре възпитано.

Общи условия

Активация на акаунт