Майчинството счетоводно - 103

• 13 610
  • 357
  •   1
Отговори
# 255
  • София-Младост
Момичета кога да очаквам да ми се изплати болничния за месец юни ?
Последна съм получила на 15.06 - за 11 дни от май м.
Следва ли към 15.07 да получа сумата за юни ?
Кога е подаден до работодател?

# 256
  • София
Това са ми последните 55 дни, болничния е он 14.05 до 08.07 , и е поддаден от работодателя, щом са ми изплатили дните за май месец. Ако не бъркам нещо. Благодаря 🌷

# 257
Вероятно в началото на юли ще изплатят за юни, а за юли ще изплатят около средата на месеца Blush

# 258
Това са ми последните 55 дни, болничния е он 14.05 до 08.07 , и е поддаден от работодателя, щом са ми изплатили дните за май месец. Ако не бъркам нещо. Благодаря 🌷
Плащане за 11те дни от май сте получили на 15.06.
Дните за юни ще получите първите дни на юли - до около 5то число.
Дните за юли (01-08.07) ще получите до 10 дни след 08.07.
От 09.07 подавате декларация за отпуск до 410 дни и оттам нататък плащания ще получавате винаги до около 5то число на месеца за предходния.

# 259
  • София
Многооо ви благодаря момичета !! Понеже съм извън София ,счетоводителката ми предложи да изпратя копие от акта за раждане и декларацията по куриер, до тук супер - но знаете ли от къде мога да изтегля образец ? / Предполагам от сайта на НОИ, но ако имате линк, ще съм благодарна/

Последна редакция: вт, 23 юни 2026, 21:23 от paranoir

# 260
Многооо ви благодаря момичета !! Понежи съм извън София ,счетоводителката ми предложи да изпратя копие от акта за раждане и декларацията по куриер, до тук супер - но знаете ли от къде мога да изтегля образец ? / Предполагам от сайта на НОИ, но ако имате линк, ще съм благодарна/

В първия пост има линк

# 261
Момичета кога да очаквам да ми се изплати болничния за месец юни ?
Последна съм получила на 15.06 - за 11 дни от май м.
Следва ли към 15.07 да получа сумата за юни ?

# 262
  • В полите на Пирин планина
Много благодаря на всички, които отговориха!
Иначе, правилно ли съм разбрала, че имам право на 180 дни в една календарна година Да, но имате право, ако има медицински причини.. Понеже в рамките на тази година съм ползвала общо около 30 дни болнични (и по други причини) и тези дни намаляват общия брой? Не, а и вероятно не са от ЛКК. Т.е. до края на годината имам право на разликата оставащи непрекъснати дни? 180 календарни дни са без прекъсване А в началото на следващата година, се начисляват нови 180 дни за новата календарна година Не, няма такава опция. . И тези дни не включват 45-дневния болничен, който се издава точно преди раждането. Не се включва.

# 263
Колко време след като работодателя подаде болничния се отразява в сайта на Нои?
Твърдят, че е входиран на 16, а не излиза такова нещо.

# 264
При мен още на другия ден рано сутринта излизаше в профила. Виждам, че ми е изчислен размер и пише, че е изплатен, но не съм получила сума. Последно бях в болничен преди много години и нямам спомен, утре ще пристигне превода, нали? Няма повод да се притеснявам?

# 265
Колко време след като работодателя подаде болничния се отразява в сайта на Нои?
Твърдят, че е входиран на 16, а не излиза такова нещо.
Входиран не означава подаден. Има фирми, които си входират и въвеждат болничните своевременно в тяхната система/софтуер, но чак на края на месеца генерират файл за НОИ и го качват в сайта. Иначе след подаване до 2-3 дни обикновено го виждате в системата.

Последна редакция: ср, 24 юни 2026, 20:14 от HoneyBee33

# 266
Как мога да проверя дали работодател е представил декларацията пред НОИ за майчинството до 410 ден?

# 267
С ПИК от НОИ.

# 268
Имам такъв, но не излиза в графата болнични

# 269
Имам такъв, но не излиза в графата болнични

В същия раздел е - обезщетения. Може би още не е подадена от работодателя. Кога е представена при него?

Общи условия

Активация на акаунт