Майчинството счетоводно - 103

• 21 972
  • 557
  •   3
Отговори
# 525
  • Пловдив
Жени 9 месеца не мърдат от леглото/болницата, някои губят рожбите си.
Изобщо не съжалявам, че и с двете бременности съм ползвала само 45 дневния болничен.
Просто поради фиктивните такива се затягат мерките, което все пак така е редно.

# 526
Като се замисля,че с този mindset си възпитават децата после и ме втриса с какви набори, дето всичко ще им се полага,ще расте моето дете, и как ще му обяснявам тая наглост.

От както родих и аз си задавам този въпрос и тръпки ме побиват.

# 527
Аз и с трите бременности си работих до 45-дневния, хем всеки път са ме водили с рискова бременност. Радвам се, че не съм имала нужда от друг болничен.

Странна ми е тази идея с "полагат ми се болнични", като няма медицинска причина. Хубаво е, че се затягат мерките срещу такива злоупотреби.

# 528
  • София
И аз Пандора 😅😅
Не съм прецакала системата и да си ходя по почивки. Язък.
Язък и за лекарите издаващи фалшиви болнични без причина...

# 529
Без да се заяждам, от любопитство питам - как ще хванат жена в болничен, която пътува в чужбина? На летището никой не гледа такива работи, камо ли ако пътуваш с кола. Те издирвани престъпници не могат/не искат да хванат, баш бременни в болничен ще издирват, моля ви се. Joy

# 530
Без да се заяждам, от любопитство питам - как ще хванат жена в болничен, която пътува в чужбина? На летището никой не гледа такива работи, камо ли ако пътуваш с кола. Те издирвани престъпници не могат/не искат да хванат, баш бременни в болничен ще издирват, моля ви се. Joy
При моя приятелка ходиха на адрес да я търсят, докато е в болничен. После имаше разправии, понеже режима ѝ беше на легло, пък тя ходила на вечеря. Като цяло, нищо не стана, но ходи да се занимава в НОИ, нямам спомен вече всичко.
Иначе доколкото знам има начини да разберат, че си в чужбина.

# 531
Жените в болнични, пътуващи в чужбина,много често не могат да си траят и "трябва" да се похвалят, съответно на някои хора не им се нрави и им пускат сигнал. И нека, приветствам такова отношение. В крайна сметка болничен се дава с причина,а не да мааш гащи напред-назад. Коментарите за прецаканата система и тиквения медал са ми малко цинични - радвайте се, че сте могли да работите, това показва,че сте били в добро здраве и разположение на духа и с бебчето всичко е било наред. А това е най-важното!

# 532
Аха, ясно, по-скоро е по подаден сигнал от моралната полиция. Аз за такива случаи не съм чувала, те дори по време на Ковид не успяваха да накарат хората да стоят по домовете си, пък да дебнат бременни не мисля, че им е приоритет.

# 533
За щастие не е само т.нар. "морална полиция" (която и да е тя, явно е моралът е много забавен обект на подигравка).
1. Работодател може да инициира проверка
2. Институциите могат да инициатива проверка на лекар, който дава съмнителен брой болнични
3. Едно обаждане от институция по телефона е елементарна форма на проверка и съответно включване на чужд
оператор
Не е сложно да се сетите какви са възможностите за проверка, а за НОИ и НАП нещата са още по-елементарни, защото има и други системи за проверка.

# 534
Точка 3 важи ако си извън ЕС. Реално погледнато наистина много трудно може да се хване бременна в болничен на море в Гърция например. Не знам и аз от кога са зачестили проверките, но аз не съм чувала от нито една позната и приятелка, която е била бременна и в болнични, да я проверяват.

# 535
Точка 3 важи ако си извън ЕС. Реално погледнато наистина много трудно може да се хване бременна в болничен на море в Гърция например. Не знам и аз от кога са зачестили проверките, но аз не съм чувала от нито една позната и приятелка, която е била бременна и в болнични, да я проверяват.
В Гърция сте си на Вашия оператор? Не говорим за плащане на роуминг, а за оператор и покритие.
Наистина не са сложни тези неща, а това, че някой мисли нещо за невъзможно, не го прави такова.

# 536
Е всички сме били в Гърция, както и наши близки и сме се чували там. Не съм чула гръцки оператор. Дава си свободен сигнал и това е.

# 537
Мрежата през която оперира мобилният ви телефон в чужбина е на друг оператор, не на български. Да не мислите, че А1, Виваком и прочеее имат покритие в чужбина?

# 538
Това е ясно, въпросът е как НОИ ще разбере? Никак.

# 539
Това е ясно, въпросът е как НОИ ще разбере? Никак.
Радвам се, че мислите така.

Общи условия

Активация на акаунт