„ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ“ по bTV - тема 2

• 43 386
  • 726
  •   1
Отговори
Историята пренася зрителите в противоречивите времена от края на 90-те.

Новият български сериал на bTV – „ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ“, е сред водещите акценти в програмата на телевизията тази пролет. Сериалът пренася зрителите в края на 90-те години на XX век – едно от най-противоречивите и драматични времена в съвременната българска история, когато държавата е крехка, правилата са разклатени, а оцеляването често изисква компромиси.

Историята ни връща в свят, в който Европа е далечна мечта, институциите са под натиск, а границата между добро и зло е опасно размита. На този фон болница „ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ“ се превръща в последния остров на човечността – място, където се ражда живот, докато навън властват страхът, насилието и безнаказаността.

В центъра на сериала са три жени – лекари и акушерки, всяка от които се изправя пред съдбоносни избори между професионалния дълг, личното щастие и моралната цена на оцеляването. Вярата, надеждата и любовта тук не са абстрактни понятия, а изпитания – понякога болезнени, понякога разрушителни. Дали болницата ще бъде последен остров на човечност, а ражданията – символ на бъдещето, въпреки мрака, зрителите на bTV тепърва ще разберат.

Паралелно с медицинските истории сериалът разкрива и подземния свят на 90-те – гангстерски клубове, контрабанда, корупция и невидими връзки между престъпността и властта. Болницата и нощният клуб „Марсилия“ се оказват неочаквано свързани в мрежа от тайни, лъжи и незаконни сделки, които ще променят завинаги съдбите на героите.

Сериалът поставя морални въпроси като: Колко струва един живот? Може ли доброто да бъде постигнато чрез престъпление? И каква е цената на истината, когато тя застрашава всичко, което обичаме?

В актьорския състав на „ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ“ влизат утвърдени и обичани имена от българската сцена, сред които Албена Павлова-Маркова, Антоанета Добрева – Нети, Невена Бозукова, както и талантливи представители на младото поколение актьори – Ванеса Пеянкова, Катерина Борисова, Пламен Димов, Калоян Трифонов, Даниел Върбанов и др.

Автентичен, емоционално наситен и визуално отличим, сериалът обещава силно телевизионно преживяване, което не просто разказва история за миналото, а задава въпроси, болезнено актуални и днес.

Излъчване на сериала

Четвъртък от 18.00 ч. - ВОЙО (три епизода)
Петък, събота, неделя от 22.00 - БТВ
Понеделник, вторник, сряда от 20.00 - БТВ Плюс

Старата тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1846868

Последна редакция: нд, 05 апр 2026, 16:22 от Анонимен

# 1
  • София
И аз харесвам сериала. Въпреки, че си има доста минуси. Аз харесвам българското кино.

# 2
  • Euskal Herria
Все още го гледаме у нас. Все пак да отдадем нужното внимание и на българските филми. Дано накрая не свърши насред нищото, както други сериали  - никакъв финал - ни отворен, ни затворен.

# 3
Аз не го следя стриктно. Историята е занимателна, темите са интригуващи, ще има поуки...

Тримата в тъмния бизнес са ми интересни. В една тройка винаги някой е излишен. Досега излишният беше Васо. Филип го извика, понеже сам не може да се справи с Геле.
Геле как ги приключва, раз -праз, с отривисти движения. Не се замисля за миг. Другарите му още малко ще го търпят.
Другите два персонажа от тази тройка са по-сложни:
Васо - амбициозен, безскрупулен, проницателен тип, има силно изразено неприкрито користолюбие и жажда за власт
Филип - благовиден, но лукав и коварен.

Последна редакция: вт, 31 мар 2026, 15:43 от Анонимен

# 4
Благодаря за темата!
Според мен прототип на Васо е Саша Белов от Бригада и тепърва ще става опасен и ще дърпа конците. Геле ще го приключи до края на сезона.
Катя ще си има ядове като разберат неприятелите на Филип, че е бременната му годеница.

# 5
  • in Wonderland
Благодаря за темата!
И аз следя сериала, допада ми, въпреки многото недостатъци.
Много хубав, свеж актьорски състав са подбрали, справят се повече от чудесно.

# 6
  • Враца
Марго и мъжа и, сякат едва се търпят, той дойде напук, тя пък хич не се зарадва. Така ли се посреща мъж , който обичаш и те е изненадал приятно на празника, с букет..

# 7
  • в сърцето на един мъж...
Марго и мъжа и, сякат едва се търпят, той дойде напук, тя пък хич не се зарадва. Така ли се посреща мъж , който обичаш и те е изненадал приятно на празника, с букет..

Ами като забрави годишнината, главата му е в другата жена и те излъже къде е отседнал, нормално да не го посрещнеш добре. Още повече, че той отиде на пук, да заяви, че тя му е жена, а не защото много я обича.

# 8
Добавих анкета. Може да посочите до 7 отговора. И ще можете да си променяте гласа.

# 9
  • София
Аз засега гледам редовно.
Замислих се за Жекова. Тя май също ще си има проблеми покрай мазника с некачествените епруветки. Той я заплаши.
Историята на Маргарита и Георги ме ми е интересна.
Мутрите не ми бяха по вкуса, но тримата актьори са толкова добри, че реално те правят сериала и определено са ми вече по-интригуващи.
Лелята с тия страхове и истерии ми е много шизофренна. Подозирах, че иска Маргото да замине, за да иде да търси писмата в дома ѝ, но засега нищо не дават в тази посока.

Последна редакция: вт, 31 мар 2026, 16:52 от Fever Ray

# 10
И аз мисля, че има още нещо което прикрива лелята. Освен връзката си с бащата на Марго и ,че дъщеря й също е от него, им си още нещо, но ще видим какво ....

# 11
Да не Марго да е нейната дъщеря?

# 12
И аз вече така започвам да си мисля…
Благодаря за темата! Искам да отбележа, че последната серия много ми хареса.

# 13
  • София
Благодаря за новата тема!
Гласувах като болшинството - за Марго, Катя, Васо и Богдан.
Бях забравила Бригада, явно имитират нещо по тази линия. Лекарската пък от ОЖ са взели, но като цяло са доста далече и от двете.

# 14
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата!

Няма как Марго да не е дъщеря на майка си, а на леля си.

Общи условия

Активация на акаунт