КГБ = Клуб на Готините Баби - 246 "Априлско пробуждане "

• 21 598
  • 897
  •   1
Отговори
# 15

„Един хубав ден не зависи от това колко слънце има навън, а от светлината, която носим в Себе си....”

Добро утро прекрасни баболинки CoffeeCoffeeCoffee

Как да не се усмихне човек от сутринта - прекрасно е допълнението към темичката ни Heart
Нами - поздравления Вложила си толкова усилия и си сътворила нещо наистина стойностно и красиво. Благодаря ти!
Тони, Пипи, срещите с истински приятели винаги са балсам за душата. И няма значение колко време не сте се виждали - винаги има нещо, което да се сподели и разкаже и времето никога не стига. Сега с различните канали за комуникация е далеч по-лесно, но омотани в задачи и ежедневие понякога не ни остава време. А е хубаво човек да се поспре и да мисли и за тези неща.
Дидиа, в мислите ми си и ти изпращам много топлина
Хладно и мокро е навън. Вчера си посадих чесън в една празна саксия. Днес ще решавам какви да ги къдря.

Хубав и спокоен ден момичета Heart и

# 16
  • София
Привет, красавици! Истината казвам. Не си падам по първоаприлските шеги. Красавици сте.
Весело е настроението и това много ме радва! Grinning
НАМИ, благодаря ти за положения труд. ПИПИ и на теб, за строителноремонтните дейности. Heart Hug
Сега се вихря в кухнята. Замесих половин доза козунак, ще направя кифлички за децата. Ч!акам тестото да втаса.
Всяка година правя едно пробно замесване. Не че не вярвам в рецептата - тя е класическата и ми е "подарък" от моята баба Косена - изключителна кулинарка!!! Изпробвала съм какви ли не рецепти, замесвала съм в пекарна, слагала съм сметана, че и маскарпоне.  Баба не е слагала тези продукти, а козунаците й бяха ненадминати в махалата. На мотовилка можеше да навива козуначени конци! Истината казвам. Grinning
Е, нагледах ви,  време е да довърша кифличките. Имам и чудесен шипков мармалад. Набрах шипките от храста на ТЕТКА! Stuck Out Tongue Winking Eye Тук май малко послъгах, ТЕТКА ги беше обрала. Joy
След обед - на тръстиката, ще ме чакат 10 човека. Не се шегувам. Каквото ви казвам, истина е. Обичам ви!!! Heart Вервайте ми!!!

# 17
Добър ден!
Пипи, Боряна, Нами, благодаря! Красива, цветна, позитивна, споделена  априлска тема!

Тук е леко ръмящо, но приятно време. Аз ще мързелувам! Сега си давам сметка колко съм била изморена и съм имала нужда от тази ваканция.

PS Сготвих си витаминозна "бомба" . Ако някой реши да има разтоварващ ден: нарязах половин стрък праз, 4-5 стръка пресен лук, половин глава  кромид, един големичък морков, 4-5 гъбки, връзка нарязан спанак. Всичко задуших в олио до омекване. Сложих лъжичка червен пипер, обърках, долях топла вода около 800 мл. и сол. Варих десетина минути, добавих купичка домати от буркан и още 5-6 мин. Няма ориз, няма фиде. Само зеленчук. Много вкусна леко гъстичка  супа!. Е, който иска, може да си сложи ориз или фиде. Моята е без тях.

На всички хубав първоаприлски ден!

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 11:50 от К.А.Г.

# 18
  • в сърцата на любимите ми хора
Пипи, благодаря за новата тема. Борянка, април е вдъхновил и музата, и теб. Благодаря за красотата, която сте ни спретнали 🤗.

# 19
Благодаря за новата тема! Нека да ни е хубаво и пролетно! Чакам да стане утре след обяд и да започнат 4 те почивни дни. Решила съм да правя козунак. А и дано времето се оправи и излезем малко навън.

# 20
  • Кубрат/ Пишурка
Хоп и аз в новата къщичка! Посбутайте се малко! Настаних се и да благодаря на строителите Пипи, Боряна и Нами! Чудесно е вътре.
Иначе нищо ново при мен.

# 21
Добър вечер.
Първият ден от първия месец на второто тримесечие почти свърши.
Докато публикувам и ще се стъмни сигурно.

Къде сте?
Ще дойдете ли ( преди да съм заспала ) да направим разбор на деня - кой, как го е изкарал и на кой какво се е случило?

Аз съм доволна от себе си.
Сутринта пазарувах малко от Билла и след това редовното хигиенизиране на кочинката.После отидох на фитнес и преди да вляза в залата за тренировка, пообиколих някои магазини в МОЛ за домашни потреби, по - скоро за градински потреби.

Търся си гарга. Искам да е най - най - страшната, да се закрепва лесно на парапета на балкона или на стойката на климатика и да не е супертежка, че ако падне от петия етаж при вятър, да не ме съдят за убийство на  някой минаващ под балконите.

От 2-3 седмици гоня едни гълъби, които са си харесали моята тераса и искат да си направят гнездо зад климатика. На два пъти им изхвърлям материалите ( около 20 -25 см пръчки, как са ги принесли такива големи, идея нямам) , но те не се отказват.

Казаха ми, че се плащат от плашило гарга. Продавали се в строителните хипермаркети, но трябва специално да отида в някой, а хич не са ми на близо.
Та така.

Охооо, ето я и Янчето.
Я разкажи нещо, що си, как си ?

Звънят ми.
Оставям ви, но пак ще дойда.

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 19:58 от Важна клечка

# 22
  • някъде другаде
Клечи , тук съм , но и при мен нищо интересно.
Другите маНдами се включват по времето , когато аз и ти спим.
Лека вечер!

# 23
Тони, ти кога щеше да ходиш да жениш едни млади в Луковит ?
Мина ли вече, или предстои?

# 24
  • София
Клечке, ще те разочаровам за гаргата. Ние имаме една, която при движение започва да грачи. Гълъбите въобще не се трогват. Даже един път умрях от смях, защото гаргата грачи, гълъба кацнал до нея нещо й отговаря, тя грачи, той отговаря. Забавляваше се гадината!

# 25
Лелеее, Мериан.
Много ви е модернизирана гаргата, а и гълъбите, и те

Аз четох за тези гарги из интернет, че са метални, черни - имало кацнали или в полет, имало масивни и кухи, които ако човек реши  може да си ги напълни с нещо за да са устойчиви.

Я разкажи за вашата гарга.
От къде се сдобихте с нея и за колко парички?
Ако е повече от 15-20 евро, то аз ще седя като плашило на балкона и ще пропъждам навлеците - гълъби.

# 26
  • София
Благодаря за новата тема на Пипи, Борянка и Нами.
Клечи - не се хаби с гаргата. При нас се спускаха ята гълъби и нападаха блока до 18 ет. За сега ги няма, защото съседния небостъргач го санират и явно работниците на скелето ги плашат.
За проблем с гнездене около климатика се отървахме с мрежа.
Пл. купи някаква от строителен магазин на гара Пионер. Качи се на стълбата и облепихме климатичо с мрежа от всички страни.Така може да влиза въздух в системата. Неудобно е, че преди годишната профилактика на климатика  трябва да я свалим, а после пак да я заковем. Но пък не го осират. А на парапета залепих някакви шипове, купени от Бриколаж. Така миналото лято не влизаха на терасата. Другото -от фирмата, която пръска около блока против кърлежи напръскаха с нещо и против гълъбите. Значително намаляха след пръскането исе преместиха на поляната до метростанцията.
Янке, ти нали имаше гълъби мин. лято - разкара ли ги успешно?

# 27
  • София
Купихме я от Бриколаж, но не помня цената, а и беше отдавна. Нещо до 20 лв ще да е било. Не помага.

# 28
Пипи, Борянка, Нами!
Благодарности!
То... почти дойде утре, но все пак - честит ден на шегата и лъжата.

Преди обяд пробвах да градинарствам, но ми замръзнаха панталоните и набързо се прибрах. Зарових се из шкафчетата и този път на ред бяха албумите. Признавам си, сърбяха ме ръцете да съкратя снимките наполовина, но изметках само три. За сега.
И лека нощ!

# 29
  • някъде другаде
Добро утро!
Дъжд вали при нас. Ако вали пред къщата е кал , ако грее слънце е прах.
Аз с гълъбите нямам проблем , но със съседски котки. Качват се на терасата и а@ат там. Обръщат ми кофата с боклука на двора , ровят ми цветята.
Клечи , днес ще ги женя , вчера писахме акта.
Хубав ден , боровинки!

Общи условия

Активация на акаунт