КГБ = Клуб на Готините Баби - 246 "Априлско пробуждане "

• 21 569
  • 897
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

„Април е обещание, което май е длъжен да изпълни.“ – Хал Борланд
Здравейте, прекрасни дами! Добре дошли в нашата нова априлска къщичка!
Април не е просто месец, той е състояние на духа. Това е времето, в което зимата окончателно прибира дебелото си палто, а ние отваряме прозорците не само на домовете си, но и на душите си. Април ни учи на търпение – с неговите капризни дъждове, които подготвят земята за най-пищния цъфтеж.
Нека този месец ни донесе здраве, лекота и много поводи за гордост от нашите пораснали и малки съкровища. Този месец нашата къщичка ухае на ванилия и прясно изпечени козунаци. Април ни води към най-голямото тайнство и най-светлия празник – Възкресение Христово. Това е времето, в което ние, бабите, ставаме истински вълшебници: борим се с тестото, крием шарени яйца за внуците и превръщаме домовете си в цветни градини.
Нека в душите ни е тихо и светло, а на трапезите ни – шумно и весело, заобиколени от най-любимите ни същества!

Хванахме се  "на зелено",
то така е отредено -
 пролет пукна, млада, дива,
радостна и пакостлива.
Няма възраст, все сме млади,
ходим боси по ливади
и тревата е зелена.
Млада пролет пременена
се усмихва и подканя
празничен април на смяна.
Идва  през Велики  пости,
с шарено яйце на гости.
Боряна

СТАРИ ТЕМИ:  

ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

Акценти на месеца в нашата къщичка:

•   Цветница и Лазаровден – да подготвим венчетата и да се порадваме на имениците!

Великденска магия – споделяне на изпитани рецепти за козунаци и нови идеи за боядисване на яйца.

•   Градински трепети – коя баба какво е засадила и как се справят първите пролетни цветя.

•   Внучешки истории – априлски пакости и първи разходки на слънце.

Да се насладим на началото на една поредица от стихове на Боряна, заедно с лекциите на Фло. Благодарение на прекрасното оформление на Нами.

И така, мили готини баби, нека април ни завърти в своя шарен празничен вихър – с цветя в косите, козунаци на масата и усмивки до уши!
Да сме здрави, жизнени и все така неподражаеми – но и винаги една до друга, защото знаем колко е важно да се подкрепяме, да си помагаме и да си подаваме ръка във всеки момент – и в радостите, и в по-трудните дни.
„Една за всички, всички за една.“ – защото заедно можем всичко.
Нека посрещаме празниците с мерак, с душа и с много смях, както само ние умеем
И да не забравяме – когато сме заедно, всичко е по-леко, по-весело и много по-вкусно.

Нека април бъде нежен като цвят и топъл като прегръдка!

ПРИЯТЕЛКИ, ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДОБРИЯ ТОН!

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 07:30 от pipilota6

# 1
  • София
Чудна нова къщичка! Пипи,Боряна,този път сте сътворили много красива и различна темичката.Благодаря ви!
Честит първи април!

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 00:28 от Яжка

# 2
Цоп първа! А, Яжка ме изпревари Simple Smile  Благодаря за новата тема!
Не мога да заспя, мисля си за нещата от живота. Преместих се от леглото под шипковия храст, да се поразведря.
Честит 1-ви април, баболинки! 🍀

# 3
  • Вила Великула
Тетка, и аз така. След днешния (вече вчерашен), който е част от поредицата такива дни, изпълнени с напрежение, главата ми пуши, в пряк и в преносен смисъл. Подготовката за новата тема ми помогна малко да се откъсна от ежедневието.
Честит 1 април. Нещо не ме бива в лъжите, но очаквам някой да ме изненада.

# 4
  • София
Да влезем в новата ни къщичка с песен, с балетна стъпка и с чупка в кръста! Хайде, момичета, да танцуваме!!! Grinning

Благодаря ви, ПИПИ и БОРЯНА за пъстрата ни априлска тема! Чудесно място за отдих,  забавление и за споделяне. И гости да ни дойдат  има къде да ги поканим - уютно и хубаво е при нас, цари веселие и приятелство, който разбира при нас се спира. Скоро ще ухае на топъл козунак, ще боядисваме яйца с внучетата, ще метнем агнешкото бутче с картофки във фурната.  
Харесвам го този месец - шегаджийски, непостоянен, весел и лъжовен, може да бъде топъл и ласкав, а може да ни покаже и характер. Какъвто и да е - Добре дошъл, Април! На теб ти е позволено да правиш каквото си искаш - ще го гледаме от позитивната и весела страна. И да направя първото признание защо толкова много го харесвам? Защото срещнах един светлоок лейтенант, моя Ромео. И защото точно след 3 години на дена от първата ни среща родих нашия син...
Спокойна нощ, дружки. Среща утре на кафе! И незабравяйте Една за всички, всички за една! И още нещо - Heart до никъде и повече от повече! Hug

# 5
Пипи, да е жива и здрава приятелката ти. Чудесна изненада. Мисля, че и преди си споменавала за нея, че живее далече.
Сестричката ти скоро ли ще се пренесе в къщата?
Кассс, нацелувай бебока. Толкова са сладки тези моменти. Едни от най-хубавите ми спомени са как гушкам до сърцето си дъщеря ми и внучетата като бебета. Пиша и се усмихвам Heart.
Таласъменето при мен продължава. Направих си безкофеиново кафе и надничам из форума Wink

# 6

Пипи, Борянка, благодаря ви за новата темичка - прекрасно оформена и поднесена. Нека я изпълним с добри новини, с пролетно настроение, да сме здрави всички ние и близките ни, да изкараме чудесни празници и да се радваме на живота Heart

# 7
Дано, Макавели! 🍀🐞🌺

# 8
  • някъде другаде
Добро утро!
Страхотни сте Пипи и Боряна. Чудесна е темата . а това ми хареса много „Април е обещание, което май е длъжен да изпълни.“ И аз обичам април , роден е Явор и сестричката ми.
Аз след бойлера , проблем с тоалетното кранче. Вчера извиках майстор , смени пълнещия механизъм , но нямаше  вода да го пробваме. Ставам сутринта не спряло пълни и излива. Сега го пуснах , спря.Снощи излизах с приятелка , която си е дошла от чужбина , хубаво се наговорихме , изфукахме се с внуците.
Днес пак съм на Луковит , да пиша акт за брак.
Дидиа , звъни , не чакай.  Как си днес? Не спирам да стискам палците.
Хубав ден , баболини!

# 9
  • Вила Великула
Добро утро, боровинки!
Радвам се да ви приема в новата ни къщичка, на която току-що направих лек освежаващ ремонт, като добавих един много полезен аксесоар, за който Нами се е погрижила. Моля запознайте се с това великолепно допълнение.

Тетка, сигурно и преди съм говорила за приятелката ми. Живее много на юг, много далеч в Африка. Това е жената за, която съм разказвала, че има две големи дъщери на годините на моята, но преди няколко години осинови малко местно момиченце. Много я обичам и във всичките години от както се познаваме, наистина мога да я нарека приятел.
А сестра ми след Великден вече ще се е пренесла.

# 10
Добро утро готини баболинки ☕🌹🥰
Влизам в мамата да ви видя и, изтенадааа и то хубава изненада!
Пипи, благодаря за прекрасната къщичка! 🌷Въпреки целия този "пушек" около главата ти и този път успя да ни зарадваш с нещо ново, различно и чудесно!
Борянка, много ми хареса и допадна априлското стихотворение! Благодаря и на теб! 🪻 Може ли да си го открадна?
Диди, мисля/мислим те ❤️ Как си, дойдоха ли, спадна ли температурата?
Момичета, усмихнат да е денят ви! 🌞
Ха, Пипи току що ме изпревари. Отивам да видя какво е допълнението от Нами.
До после баболинки боровинки 🥰

# 11
Добро утро на първи април!
Благодаря за хубавата ни къщичка и всички добавки към нея!
Започваме с толкова надежди и хубави очаквания. Дано да се сбъднат нашите желания и хубави мисли.

Тетка, от снощи мисля какво ти написах. Извинявай, ако съм те засегнала. Чувствам те близка. Харесвам теб и Тетин. И ми става мъчно за вас. Отстрани, разбира се.

Пипи,
Хубаво е сестричка та ти да е близо. Хубаво е да чуеш и приятелка.
Аз нямам тениска на КГБ. Така че, ако размерът на наличната е 3,,4,5 XL, мога да я взема. Ако няма други желаещи.

Аз се успах, обаче вместо да се забързам, пиша тук Simple Smile
Но трябва да ставам.

Хубав ден на всички!

П.П. Дидиа Heart

# 12
Добро утро, момичета мили!
Нов ден, първия от новия месец, а имам усещането за празник. Душата ми пее и се усмихвам, въпреки мръчкавото време .

Пипи, Борянка,  на вас се дължи това празнично усещане - благодаря ви!.  
Темата е прелестна !  За мен тази дума е синоним на нещо свръх красиво и в същото време много нежно и ефирно - красиво, по - красиво, прелестно .

Вчера прочетох няколкото реда на Дидиа и се натъжих .
Дано днес всичко е много по - добре, и с всеки ден още по - добре да е.
А иначе си знаеш, Диди, до теб сме, на един монитор разстояние,  и те мислим. С добро.

Връщам се да препрочета пак от начало всичко и да се порадвам на красотите в къщичката ни.

Спокоен ден, милимоички !

П.п  Прегледах отново началото на темата. Не съм добра с изразяването на чувства с думи , но от сърце казвам -
Пипи, Борянка, Нами - благодаря ви !

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 08:33 от Важна клечка

# 13
  • Вила Великула
Покрай многото задачки се връщам за нещо важно, което е в мислите ми, но пропуснах да го напиша - Дидия, стискам палци и се моля бързо да излезеш от дупката в която си. Да си същата бърбореща, знаеща и можеща - натата си Дидия. Моля те, когато можеш и за каквото искаш пиши или се обаждай.

# 14
  • София
Благодаря за новата къщичка! Страхотна е!
Оплаквам се, че линка към новата тема ме заведе на последния пост.
Дидия, дано температурата падне скоро и си добре вече! Мислим те и те чакаме при нас!

Общи условия

Активация на акаунт