КГБ = Клуб на Готините Баби - 246 "Априлско пробуждане "

• 21 823
  • 897
  •   1
Отговори
# 195

"Душевният покой започва с чувството на благодарност за това, което вече имаш."  

Добро утро Coffee

Още сме на село - надявам се към обяд да се приберем. Поне свършихме заплануваното. Лозите са изрязани - сега остава и да родят много грозде.
Дидиа, радвам се, че се обади и вече си у дома. У дома и стените помагат и ще си все по-добре. Гушкам те силно!
Кассс, колко е хубаво с внучето навън. И нашите малките откриха сезона с батута, разкопките на двора и други такива занимания. Виждаме ги по Вайбър. Другите не ги доведоха за ваканцията - щели да учат за матурите - нали са в четвърти клас. Ще се видим за Великден - дано всички сме здрави.
Ще пиша пак като се приберем - сега ме зоват, че кафето е готово.

Усмихнат и спокоен ден от мен Heart
Днес е световният ден на Здравето - да са живи и здрави всички, които се грижат за нашето здраве, а ние да им създаваме по-малко работа Flowers Hibiscus

# 196
  • Вила Великула
Добро утро.
От Макавели разбрах, че е световен ден на здравето - всички свързани с тази благородна професия да са живи и здрави.
Тони, аз явно съм от лошите баби. Наистина купувам всичко, но за такива глупости, наистина трябва да си изпълни и тя обещанието. Още повече, че до четвъртък сме сами двете, а аз съм много натоварена и ако тя не е както обикновено "Госпожица стихийно бедствие", ще е добре.
Ениса, явно ти се върти главата на всички посоки в момента, а и аз много се смях като четох за глупостите на СИК - "Защо са и на Сиела норма 40 лопати в склада?". Видиш ли те обаче не били лопати, а лаптопи. Не мога да повярвам, че е истина. Малко ми звучи като лафа - компютри или компоти.

# 197
Добро утро, набързо преди да вляза в психиатрията.
Дидия, голямата прегръдка е за теб, давай все така!
На Пипи и завиждам заради разхвърляната къща, у нас в момента е подредено, ама не съм виждала пИятеля повече от 2 седмици. Явно е минала зимата, защото вече е на градина и вчера получих снимки от екскурзията им до с. Дрен, където са боядисвали яйца и са месили козунак.  Ще имам помощник в събота за тези дейности.
Макавели, свършили сте работата, изтърпяла си бабата, браво! Китката,  китката...
Аз няма да навлизам в подробности, щото ще ревете като четете, та не искам да ви  ,,разстройвам,,  Joy
Не ме плаши работата, в ужас съм от неграмотни хора, които са се взели на сериозно и ми дават акъл.
За всички  Heart до никъде!

# 198
Дидиа,
Радвам се за теб. Звучи добре Flowers Hibiscus

Ениса Simple Smile
Ти си знаеш какво ти е... Ама аз като те чета все се усмихвам Simple Smile

# 199
  • Вила Великула
Ениса, пИателя да не би да е в "Палави крачета"?
Виси беше там и знам, че имат база в Дрен и често ги водеха.  След 2 месеца и Малчо тръгва там на ясла.

# 200
Честит ден на здравето!
Фло, честит празник!

И при нас е весело. За съжаление няма деца наоколо и баба по принуда се вдетенява. Само малко, деДнес ще водя дЕтето на бабешка разходка до една сладкарница. Като няма деца, ще не ще, с баби ще се разхожда. Поне ще хапне нещо по-така, че баба ѝ хич не е по готвенето и сладкарстването.
За обяд имахме пелмени, а за вечеря май ще сме на сандвичи.

# 201
  • София
Здравейте, момичета!
ТАНУ, благодаря ти! Тази година не ми остана време да организирам колегите от поликлиниката и така си останахме без банкет. От 30 души нямаше желаещ да се ангажира. Здраве да е, догодина!:grinning:
Подсети ме - за вечеря и у нас ще бъдем на пелмени.
Лаптопът ми остана при младежа, който ме отчита в Касата. Утре ще си го прибера. Не обичам да пиша от телефона.
ДИДИА, радвам ти се! Звучиш като предишната ДИДИА! Браво, миличка!!! Победа будет за нами!

# 202
Днес, като е ден на здравето, да са здрави и успешни всички бойци на това поле, а и всички ние да им създаваме по-малко работа.
               Май сме се наговорили - довечера сме на пелмени. Yum Аз съм им голям любител и успях да науча и ММ.

# 203
Фло, поздравления и от мен! Да си все така усмихната и бойна мадама! Heart
Дидия, чудесно пожелание! 🍀
Не съм яла пелмени и ме заинтригувахте. Има ли ги в Берьозка?
Ние у дома сме с дребосъчковците. Хола е арт-център и цари творчески безпорядък. Heart Утре пак искали да дойдат. Щерката "едва я навих". Иначе трябваше да работи от къщи с двете деца на главата. Днес ѝ беше много натоварен ден.

# 204
Здрава да си Фло и с добро да те споменават всички пациенти!

Аз днес бях с внучката и съм много, много щастлива! Изкарах прекрасен ден.

Пелмени... Не си спомням какъв вкус имат... Явно е време да си припомня.

# 205
  • Вила Великула
Сега остава да напишете и рецептата как приготвяте пелмените.

# 206
  • Кубрат/ Пишурка
Честит ден на здравето! Честит празник на Фло! И защо си мисля, че трябва да честитим и на Фрау Дана?! Да са живи и здрави!
Каси, не рискувайте с кърма. Знам, че е бабешки илач, нооо.. На 13 март (петък преди Тодоровден), през далечната 1981 ва ММ си нарани окото. На другия ден свекървата доведе кърмачка да му цръкне направо в окото. Вечерта ходи в бърза помощ ( с дежурен очен лекар). Тя му казала, че кърмата само е влошила състоянието и е получил инфекция. Стигна се до Варна. Може при бебчо и да помогне, ама страх лозе пази!
Пелмени и аз не съм опитвала. Веднъж видях замразени в пакет на нашия магазин. Чудих се дали да взема и не взех. После съжалих, още повече, че повече не сварих. А за Великден си купих агнешка главичка. Нямам търпение да дойде празникът, че да си я хапна Blush много обичам.
Дидия, от мен гуш!

# 207
  • София
Приготвят ги в Берьозка. Аз купувам Елитни- каймата е смес свинско и телешко. Много са добри. Има и други видове.
От Москва си бях донесла пелменница и правех домашни. После започнаха да ги продават в Метро. Не струваха. После се появиха Берьозките. В камерата имам поне  3 пакета по килограм. Зареждам и децата. Всички ги харесваме. Купувате си сметана и горчица, сварявате пелмените в подсолена вода с малко олио, за да не се слепват, няколко зърна черен пипер. Някои им слагат нарязана на 4 глава кромид лук. Аз не слагам. Когато изплуват ги вадите в купа и слагате парченца масло. Всеки си ги овкусява според вкуса. Аз слагам само сметана и горчица. Ромео слага кетчуп. Въпрос на вкус.
Е, приятен апетит!
И още нещо -  при закупуване на 2 кг пелмени има намаление. Понякога дават с намаление сметаната, като бонус.
Хорошего апетита!
ФРАУ ДАНА, честит професионален празник!
Понеже е световен ден на здравето, празнувате ли го там, където си?
Бъди здрава и удовлетворена!

# 208
Пипи, рецептата за пелмените е елементарна и става за 10 мин. Купувам ги от Берьозка. Не ги приготвям сама въпреки, че някъде имам оргинална рецепта от приятелка украинка. За първи път ги ядох в Днепропетровск. За да са вкусни се приготвят с няколко вида месо. Стават и с един, но вкусът е различен. Та купувам с два вида месо. 1 кг са, но приготвям половината защото са ни много всичките за двама. Кипвам вода със сол и ги изсипвам. Готови са когато всички изплуват на повърхността. Вадя ги с решетъчна лъжица, добавям парченца масло, които се разтапят от топлината и добавям специална подправка за пелмени - продават я в Берьозка. Който обича може да добави и сметана, но аз ги обичам без.

# 209
  • някъде другаде
Фло , Фрау , честит празник! В здраве още дълги години да упражнявате благородната си професия , а пациентите да идват при вас само на профилактични прегледи.
Днес на обяд бях на рожден ден на комшията. Стана на 86 години.
Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт