КГБ = Клуб на Готините Баби - 246 "Априлско пробуждане "

• 21 666
  • 897
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Един бърз репортаж от днешната среща при Дядото. Дядото е добре, свежар е. Пита къде сте се покрили? Бяхме весела компания - ТАНУ, НАМИ, КЛЕЧКАТА без принца, РАНЕЛА, КРАСИВА БЕЛА, МЕРИАН, МАЯ и ФЛО. МАКАВЕЛИ ни се обади и беше много приятно. Съжаляваме за тези, които не дойдоха. От днес съм без лаптопа - отиде на ремонт. Дано да стане, че иначе ще трябва са купувам нов.
Спи ми се, лека нощ и спокойни сънища.

# 841
  • някъде другаде
Добро утро!
Очаквах , че ще има повече репортажи от Дядото.
Аз тази сутрин станах половин час преди алармата. Довечера ще се събираме у една приятелка. Всяка нещо ще занесе. Аз , като най - изявена домакиня ще занеса безалкохолно.
Айша , бързо да се оправя Пл.
Фло , дано ти оправят лаптопа.
Тану , и аз като съм в София разчитам на обявяването на спирките.
Хубав ден , баболини!

# 842
Добро утро изпод шипковия храст, баболинки!
Вече пия кафе, алармата още не е звъннала. Днес обичайно ще водя Дребосъчко на градина и ще разходя кучето.
В понеделник са казали за Дребосъчка, че ще ѝ вадят сливиците, а преди това препоръчват море. Много са се повишили цените, направо двойни в сравнение с миналата година.
Тони, много да се забавлявате!
Чао до после!

# 843

Добро утро и от мен!

Явно емоциите от срещата са повече и всяка ги преживява отново. В мълчание Simple Smile
Хубаво беше. Колко време стояхме и след плащане на сметката..ехеее! Не ни се тръгваше Simple Smile
А на Белла десерта ще го помня...до следващия път там Simple Smile

Тетка, свърши ли вчера плануваното?

Хубав ден ви пожелавам!
Ставам да се приготвям за тръстиката (по Фло) Simple Smile

# 844
  • София
Добро утро преди метрото!
Много се забавлявахме снощи, обсъдихме внучета, кучета, картини по номера, гоблени и пъзели. По едно време се сетих, че трябваше да направим снимки, но вече не бяхме в пълен състав и не беше редно. То като ти е хубаво не се сещаш за тия неща.
Мечтая си нищо да не боли и да се наспя. Дали и кога ще ми се изпълни желанието не зная. Сега съм пак на етап да не мога да се къпя нормално - пак трябва да пазя оперирания крак за разнообразие. Чудничко!
Желая ви прекрасен ден!

# 845
Мериан, към физиотерапията ли потегляш? Дано скоро получиш облекчение. А аз от врастнал нокът куцах и не можех да си стъпя на крака. Да ми е жива и здрава педикюристката, с лидокаин ми го оправи, толкова много ме болеше. Взе ме по спешност тогава.
Ранелка, свършихме работа с Тетин вчера. Олекна ми от този дерт. Да ти е леко на тръстиката. Изпи ли си 3 в 1 вече?
Тетин реши, че ще ходи при дребосъчковците, обеща да ги нацелува от мен. Аз все още съм по пижама. Мързелува ми се днес.

# 846
  • София
Тетке, още не съм започната физиотерапия. След Гергьовден. Сега ходя при кинезитерапевт на раздвижване. Той ми движи ръката, от мен се изисква да я отпусна и да не се опитвам аз да движа.
Относно нокътя: при мен беше по-сериозно, аз исках да ми изпишат антибиотик, но имаше час само за интернист, обаче тя ме прати при хирурга без час, а хирурга ангажира по спешност операционна. Сега съм доста по-добре и като подейства и антибиотика вярвам, че всичко ще е ок.
Слънцето се показа вече и очаквам хубав пролетен ден.

# 847
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Вчера импровизирано бях на гости на сестра ми. Покани ме на "вечеря". /ММ е в София през седмицата и аз съм сама/. А вечерята беше в картонени чинии, консерви, лютеница и т.н. за мазане. Доуточнявам, че тя няма все още кухня и хладилник. Беше вкусно, нали сладките приказки овкусяват храната.
Днес би трябвало да вали и да ее вече по-хладно, но поне при нас е слънце засега.
Мериан, сигурно много боли и премахване на врастнал нокът. Трябва да се прави при специалист и в никакъв случай в случаен салон. Моята педикюристка ходи на специален курс по този повод, но въпреки това ако ми се наложи ще потърся лекар. Слагат и някакви скоби доколкото знам, за да държат нокътя да не враства или нещо подобно. Не съм запозната. Ходя на 4 седмици на педикюр и не ми се е случвало подобно нещо.
Питате ме за двора - декинга е подреден, омаслен и трябва да преместим шатрата отгоре и да се сложат светлини. Трябва да извикаме и контейнер, за да изхвърлим всички боклуци, които са се натрупали на двора. Вижда му се края и трябва, че от средата на май имаме други планове и трябва да пренасочим усилията си, а успоредно с това е и моята супер натовареност в работата. Направо ми е непонятно как ще се справя със всичко, но нали казват, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. А моите са много големи и доста надхвърлят реалните ми възможности.

# 848

Три неща са ни дарени, за да смекчат горчилката на живота: смехът, сънят и надеждата...

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Свежо започва деня - малко е слънце зад облак, но е хубаво. Някак ми се иска да завали свеж пролетен дъжд, да измие праха от улиците и да освежи душите ни.
Радвам се, че снощи ви видях и чух - с нетърпение очаквам края на месеца да се видим и на живо.
Пипи, мечтите са безплатни и много красиви. А когато се сбъднат е толкова хубаво ... Ще ни покажеш красотите като станат готови, нали?
Мериан, дано по-скоро да минават болежките ти Hands Plus1
Тетка, важното е, че вчера сте си свършили намисленото - днес го дай по-лежерно!
Тони, да ви е забавно с приятелките довечера - добави и едни пуканки от мен за компанията Smirk
Ранеллка, много е сладък петела. А заниманието ми е особено приятно нощем когато се таласъмя ...
Айша, да си ползваш със здраве новите обущета - да те водят само на хубави места. Да оздравее по-скоро Пл., че хич не е добре да имаш болен мъж в къщи.
Днес ММ е шеф готвач - бобът у нас е негово занимание. По принцип и аз си го готвя хубаво, но съм му дала на него първенството - особено малкия син много тачи боба на татко си когато е тук Smirk
При тях сега ври и кипи по довършването на къщата - много е важно да приемат децата в градината за наесен. Стискайте ни палчета, че на частна градина не могат да устискат.

Хубав ден баболинки и много усмивки ви желая от сърце Heart и

# 849
Добро утро ...или добър ден да кажа.
Мериан, аз съм твоята сбъдната мечта - нищо не ме боли ( засега) и  ей до сега спах. Кеф голям е !

Казвала съм ви, че Кучо е като часовник - зиме, лете, той си знае, че му се ходи на вън в 6.00, а понякога и по - рано, много рядко закъсняваме с 15-20 минути.
И аз от добро сърце, нали ми е  половинка вярна ( хо, хо, заслужава да го нарека така, че ми е най - добрия мъж) , като застане пред вратата и каже ъъ, ъъъ, скачам в панталоните, обличам якето и го хващам за каишката.

Всяка сутрин ми се спи,.
Докато си изпия кафето не съм човек. След разходката вече разполагам с целия ден, ама кел файда.

Та... днес разходка, измиване на лапи и корем, че навън беше валяло и пак е разкаляно, сервиране на закуска и правене на компания на Принца в кухнята докато яде ... и си се върнах в кревата. За по сигурно и през глава се завих и нито чувах, нито виждах, че ми носи топка за игра и след закуска си имаме ритуал.

Да ви кажа, дручко си е да си поспиш до 10.00. Иначе ми гледат очичките дори и преди кафето.
Да ме пита човек, защо до сега не съм го правила - та тя работата и задачките не са заек да избягат, ако не днес, утре  може. Пък и работата и задачките сама си го определям, кое, кога.

Прочетох ви.
Всичко знам.
Ставам да яхвам прахосмукачката на балкона, че вятъра е надухал сума ти бели листенца ( венчелистчета ли се казваха) от дърветата долу пред блока.
Съвестта ми заговори, ще го пия кафето в движение.

Хубав да е деня ви баболинки- - боровинки сладуранки!

Последна редакция: ср, 29 апр 2026, 10:41 от Важна клечка

# 850
  • Вила Великула

Обяда е сервиран, т.е сам се е сервирал докато не го гледам. Не му разрешавам подобни своеволия, но явно забранения плод е най-сладък. И без това постоянно бърша и почиствам маса и разни други неща по нея. Нали съм ку-ку на тази тема.

# 851
Имаш кюфтето, остава малко гаринтура.

# 852
Ох, че е сладък! Simple Smile Как блажено спи! Като мен до преди малко - слънцето ми огряваше завивката, телевизора работеше тихичко. Клечи, само така! Браво на теб!

# 853
  • София
Привет! Чета, но не обичам да пиша от телефона. Е да, ама като ми е хубаво при вас?
От вчерашната среща, не мога да не споделя, че се радвах на момичетата, защото всяка идваше усмихната, донасяше настроение и заряд. Започвам по часовниковата стрелка. НАМИ - посмяхме се, че беше резервирала билети за Варна за 28.април. Отказа резервацията. JoyКРАСИВА БЕЛЛА, почерчи всички с чудесен крем карамел. Сподели минали и сегашни вълнения - много силни. Развълнува ни. РАНЕЛА - ни показа внучката. Сладурче.ТАНУ си тръгна по-рано, но нея път я чакаше. Благодарни сме, че дойде. МАЯ е замислила нещо, но нека тя да го сподели. МЕРИАН - бинтована, но с настроение. КЛЕЧКАТА- тръгна с ТАНУ, че половинката я чакаше. МСКАВЕЛИ ни видя, а и ние нея. Поговорихме, посмяхме се, получихме поздрави от момчето й - верен наш симпатизан! ФЛОТО постъпи като Бай Ганьо. В ресторанта без да знам, дойдоха братовчедка ми, дъщеря й и внучката й. Отидох да ги видя, а дружките през това време оправили сметката и не разрешиха да се включа. Признавам си, не беше с умисъл.
Все още нямам известие  от лапчо. Дано да го бъде!
Публикувам, докато не е изчезнало.

# 854
Нов лапчо, нов... Тези като почнат да се разболяват, трудно се лекуват, кърпят ги до нова болест. Като хората.

Общи условия

Активация на акаунт