Прекратяване на връзка

• 5 012
  • 144
  •   1
Отговори
# 60
Няма какво толкова да деликатничиш и да мислиш за неговите чувства. Той носи отговорност за собствените си чувства, както и ти за твоите.
Щом си решила окончателно – сядате на масата/дивана – казваш му така и така съм решила – защото – прецених за себе си, че не са ок нещата и си продължавам напред. Ставаш и си опаковаш нещата.
Той как щял да реагира?!
Няма никакво значение – това вече е негов проблем. Неговите чувства той има задача да ги преработва.
А ако толкова те е страх да казваш не и да бъдеш нехаресвана (някои хора неистово бягат от конфликт, сакън някой да не ги разхареса), то тогава пишеш една бележка и си тръгваш. Това е доста непочтено и жалкарско, но всеки си знае.

# 61
Аз за това и казах, че връзката се прекратява първо в сърцето и главата и тогава се обявява. И без много обяснения.
Щом започне да се обяснява той ще започне да казва, че иска да промени тези неща. Напълно нормално е да иска да ги промени след като вече са му казани. Истината е, че изобщо не е трябвало да се стига до там и да му се обяснява естествения ход на една връзка.

# 62
Май ще излезе права  Nephrite, че на мъжа изобщо не му пука чак толкова и няма да се почувства особено наранен. Не може хем да е емпатичен и влюбен, хем така да пренебрегва авторката.

# 63
Остави го с бележка, блокирай го отвсякъде и си гледай живота. На никого не си длъжна. Важното е ти да си щастлива. Как ще реагира той, не е твоя отговорност. Спестяваш си страшно много драма и неприятни изживявания.

Моят мъж така ни остави с детето и искам да ти кажа, че от днешна гледна точка това ми е била най-безболезнената раздяла. Сега дори ми е смешно.

Тоест според теб мъжът ти не ти е бил длъжен, направил е нещата перфектно и никой от вас с детето нямате поне мини травма. Защото не ми личи да е така. Според мен съветите да не дава обяснение идва точно от наранени хора, които търсят отмъщение и затова дават налива съвети. Просто умът ми не го побира.

# 64
  • Варна
Страхувал се да не я загуби и затова избягвал разговорите? Я стига!
Не се създава семейство с такива страхливци най-малкото. Дай като  е така, момичето да си остане завинаги с него, че да не се страхува, миличкия!
А за нейните чувства и несбъднати мечти не го ли е страх или май му пука само за него? Хич не го е страх тоя. Удобно му е да плаща половин наем и да му перат гащите. Единственото, от което го е страх, е, дали ще намери друга такава шматка.

# 65
Моето мнение, на базата на личен опит, е че начинът на късане е според ситуацията и човека отсреща.
Ако съм давала всичко, което се е очаквало от мен, но не съм получавала същото от отсрещната страна, ако ясно съм изразявала, че нещо не ми е точно, а отсрещната страна не ме е отразявала - не, не мисля че дължа обяснения.
Моля някои да не се правят на ощипани моми - всеки прекрасно знае колко точно влага или пък не в дадена връзка.

# 66
Футболеро, мъжът ми тогава е направил това, на което е бил способен. Защо трябва да ми е длъжен? Никой на никого не е длъжен. Единствено съм длъжна на детето си и родителите, които са ме отгледали с много любов. Така е решил и така е постъпил. Защо трябва да има сръдни и караници? Всичко може да мине "безкръвно". Нито той, нито аз сме искали да се изясняваме. Всичко е било ясно и е било въпрос на време. И двамата сме го знаели. Всъщност разводът ни беше много весел и всеки си тръгна по пътя. Травми нямам, нито пък детето ми доколкото ми е казвал. Но и да има, те са част от живота и детето ми е израстнало спокойно, в любяща обстановка. Не сме били по никакъв начин зависими от "баща" му. Това е накратко моята гледна точка за това събитие от моя живот. На никого не искам да отмъщавам. Няма за какво.

п.с. Диди, напълно съм съгласна с теб. Много хубаво го написа!

# 67
Това, че ти си доволна от постъпката на мъжа ти, не я прави адекватна за ситуацията. За мен, когато делим съдбата си с друго човешко същество, еле пък като имате дете, адекватно то е да седнете да поговорите за час. Може ли да закусваме, обядваме, вечеряме, спим в една къща, да гледаме дете...години наред, и един ден аз или ти да се изнижем като сопол. Да може. Морално и адекватно ли е - не, не е.

# 68
  • Варна
А на детето остави ли бележка, или само на теб? Участва ли по някакъв начин в живота му или тотално абдикира и ти тук го даваш за пример? Щото ако участва, все някаква логистична комуникация трябва да води с теб, което ми е трудно да си представя след като няма уважението 2 думи да ти каже в очите на изпроводяк.

# 69
  • Бургас
Гадже на 2-3 месеца служба да ме остави с бележка или смс по-бих го разбрала.
Ама съпруг, баща на детето ти, човек с който си живял, делил легло, хляб, сметката за ток?
Абсолютен пендел без топки. Това, че ти го намираш за нормално няма да се мъча да си го обяснявам.

# 70
А така - и тук следва, че и жена правеща същото или даваща съвети за същото, е абсолютен пендел без топки.

# 71
  • Варна
Никой не я е съветвал да къса с бележка! Имаше само едно такова предложение и то само в случай, че гаджето е проблемен тип - насилник, от гледна точка на нейната физическа безопасност, но авторката сподели, че няма такива опасения. Масово я насърчаваме да говори открито с младежа - директно, искрено и по същество. Тя всъщност това и се е опитала да направи няколко пъти, но онзи бяга разсеяно в другата стая. Не съм сигурна дали има какво повече да му каже. Да си събира нещата и да се изнася докато го няма, без сцени и драми. Да се видят после някъде (навън!) за последно и да му повтори за последен път окончателно защо е взела това решение. Да му пожелае успех в живота и да се разделят. Правила съм го. Олекващо е.
В моя случай бях затруднена с отсрещен рев, самосъжаление, молене за още шансове, предложение за брак, предупреждение за опити за самоубийство( Joy още си е жив човекът), но успях да остана твърда. На моменти ми ставаше мъчно, но си повтарях, че ако остана с него, ще е само и единствено от съжаление, а никой не заслужава това, и че не искам децата ми да носят такива гени.

# 72
Ако ситуацията е каквато авторката я описва, аз бих се измъкнала без никакъв разговор даже. Искала съм планове - той не щял, пожелала съм семейство - той не иска. Е какво да му обясня повече?

# 73
  • София
Аз пък мисля, че Пролетната принцеса е много наранена от постъпката на БНД (което е съвсем нормално) и се опитва да го прикрие с тези приказки. Дори гадже за месец-два не е ок да разкараш така, камо-ли съпруга и дете. Пълен тъпак!
И изобщо зрелите хора просто провеждат един сериозен разговор и се приключва. Така оставих и 1-вото си гадже , после и мъжът ми (макар, че аз инициирах, той ме заряза Simple Smile ). Ама съм в нормално отношения с всички.

# 74
  • Варна
Мъжете не са много добри в причинно-следствените връзки. При мен даже 2 - 3 дни преди да го напусна, имахме скандал, в който той ми се развика да си събирам нещата и да се връщам при майка си. Е, направих го. И ме гледа после като гърмян заек. И се чуди от къде му е дошло. Разбира се причините бяха много повече от едно изречение, казано в момент на гняв. Аз и до ден днешен съм сигурна, че той истински ме обичаше, разкайваше се и е добър човек. Само че аз с годините осъзнах, че на мен това не ми стига, на фона на фундаментално важни за мен други качества, които при него се убедих, че липсват.

Общи условия

Активация на акаунт