Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – (Тема 4) АПРИЛ и МАЙ

• 56 812
  • 995
  •   2
Отговори
  • Асеновград
Теми 2026
https://www.bg-mamma.com/?topic=1842401
https://www.bg-mamma.com/?topic=1851130
https://www.bg-mamma.com/?topic=1858450

📦 TEMU – ПРАКТИЧНО РЪКОВОДСТВО
Оптимизирано за точност и яснота (проверени данни към 2026 г.).

1. Корекция на цена
📅 До 30 дни след поръчка
📍 В „Детайли на поръчката“ → бутон „Корекция на цена“.

Какво прави? Ако продуктът поевтинее, връща разликата като Temu кредит или по картата.
✔ Може да се прилага многократно в периода.
❗ Няма бутон? Провери точно в детайлите на поръчката.

2. Куриери в България
Temu използва: Speedy, DPD, BoxNow, Sameday, Български пощи, Econt, Express One.
📍 В Temu: „Проследи поръчка“ → виждаш куриер + номер.
📍 Буквена комбинация в номера? Често BoxNow/Speedy.

3. Контакти на куриери
Куриер   Телефони   Работно време
| Куриер      | Телефони                                     | Работно време                         |
| ----------- | -------------------------------------------- | ------------------------------------- |
| BoxNow      | +359 0700 707 44, 088 212 2326, 088 214 7029 | Пн-Пт 08:00-22:00, Сб-Нед 09:00-20:00 |
| DPD         | 0700 1 7001                                                                      | Пн-Пт 09:00-17:00                     |
| Speedy      | 0700 17 777, 02 82 88 888                                           | 24/7 (проследяване)                   |
| Sameday     | 0700 16226, 02 906 4500                                           | Пн-Пт/Сб 09:00-18:00                  |
| Пощи        | 0700 19 666, 02 987 8281                                              | Пн-Пт 08:00-17:30                     |
| Econt       | 0700 10 100, 02 959 5005                                               | Пн-Пт 09:00-18:00                     |
| Express One | 0700 10 100, 02 950 4775                                         | Пн-Пт 08:30-17:30                  
4. BoxNow – Как работи
ПИН код: Идва по Viber/SMS (6 цифри + локация). Въвеждаш само цифрите в автомата.

Срок: 2 дни, после връщане към склад.

Пренасочване: 1 път, чрез обаждане (дайте номер + нов автомат). Ако пълен – автоматично пренасочва.

Разделени пратки: Често – получаваш няколко ПИН кода.

5. Връщане на артикули
📅 До 90 дни след покупка.
Стъпки: Temu → „Вашите поръчки“ → „Връщане“ → причина → етикет.
✔ Първото връщане от поръчка е безплатно.
През BoxNow: Генерирай товарителница (10 цифри), имаш 15 дни.

6. Обезщетения от Temu
Закъснение: 10 лв. кредит.

Без проследяване 15 дни: нова пратка/пълно връщане.

Не е доставена до 30 дни: пълно възстановяване.

След 30 дни: задържай безплатно.

Повредено/липсващо: пълно възстановяване.

7. Купони и Temu кредит
Купони: Комбинират се с отстъпки. При връщане – връщат се до 24 ч. Пиши в чат: „Please restore my expired coupons“.

Кредит (Cashback): Връща разлика/пълна сума, но: 1 брой/продукт, без купони, взима се на части (пропуснеш ден – губиш).

8. Връщане на извънгабаритни пратки
📏 >60 см или ⚖ >20 кг –  с Пощи/Temu връщат, тъй като не поемат извънгабарит.

Полезни съвети
Проверявай цени редовно.

Записвай номера, ПИН и куриер.

Игнорирай SMS линкове за плащане.

Разделяй поръчки за повече купони.

При BoxNow: Не плащаш за пренасочване

Последна редакция: нд, 03 май 2026, 20:01 от Модератор Бубанка

# 1

Нещо не мога да разбера как да не ми ползва кредита при завършване на поръчката ..май автоматично го включва без да ме пита

# 2
Благодаря за  новата тема!

Чакам 4 поръчки обединени в едно. Закъсняват, което е хубаво донякъде, защото успях да изпрося 20% -ови купони.
Вече имам и 5 евро за едната.
...едно време беше 10 лв. 5 евро са по-малко Rolling EyesSmiley

likeawind,
Стрелкичката срещу кредит натисна ли?

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 19:44 от ZlatE

# 3

Нещо не мога да разбера как да не ми ползва кредита при завършване на поръчката ..май автоматично го включва без да ме пита
Там, където пише "кредит".

Просто нулираш

# 4
Благодаря много получи се !

# 5
Благодаря за новата тема!
Идвам с развръзката (донякъде) на моя казус с поръчаната маса и неотчитането на доставката от куриера. Писах си с агенти на Тему, обясних проблема и първият агент имаше наглостта да ме пита защо си търся кредита, който ми се полага. Докато прилагах снимки и обяснявах отново какво се е случило, се включи втори агент, който никак, ама никак не звучеше като бот. Провери, извини се и каза, че е обсъдил с екипа си случая. Каза да изчакам засега куриера да потвърди, макар при тях да се вижда час на доставка. И ми даде 5 евро компенсация за неудобството. Имам и скрийншотове на разговора с първия агент, за всеки случай. Малко неграмотно съм писала в бързината.

И друго. Докато си писах с агентите, на два пъти ми пусна оферта за купони. Два продукта за купони от 5 от 5, 10 от 40, 20 от 60, 30 от 100 и по-големи. Явно някакъв бъг, но се възползвах съм доволна, имам си бая купони за два месеца напред . Последните пъти ми дава монети или 10 от 120.

И сега нещо позитивно. Ето я масичката. Малко по-малка ми се стори на живо, но е точна по обявените размери. Само не е бял лак, както пише, затова я снимах на фон на мебел от бял лак. Не се виждат отблясъци от лакиране по нея, но ще си я ползваме, сладурска е. Ако мога и да си взема оставащите 18 евро от creditback, съвсем няма да й гледам недостатъците.

# 6
Може ли линк към масичката?

# 7
Това е някакъв автоматичен превод, натиснете където пише вижте оригинала, най вероятно се има предвид някакъв съвсем друг въпрос.

# 8
Може ли линк към масичката?
О, да, забравих да сложа линк.
 https://share.temu.com/tHEQTMwlVQB

Това е някакъв автоматичен превод, натиснете където пише вижте оригинала, най вероятно се има предвид някакъв съвсем друг въпрос.
Абсолютно коректен превод. То и затова се намеси бързо другият агент.

# 9
Масичката е супер!

# 10
Става ли за лаптоп или само за таблет е подходяща?

# 11
Лаптоп се побира без проблем, аз за лаптоп съм я взела най-вече. На последната снимка е лаптопът на мъжа ми. В улея може вертикално може да стои таблет или телефон.

# 12
Благодаря за темата!
Три поръчки чакам. Последните дни ми пуска доста често връщане на кредит и  аз се възползвам.

# 13
  • Банско
Здравейте, вярно ли е това като новина :
Ще бъде въведена фиĸcиpaнa митничecĸa cтaвĸa от 3 евро и тя ще е за всеки артикул, пристигащ от страна извън ЕС. Това означава, че ако в пратката има примерно 5 стоки, тя ще бъде обложена общо с 15 евро. 
Чета го в няколко сайта, но по темата, по телевизията или официални новини не съм чула.

# 14
Ооф, пак ли!?

Общи условия

Активация на акаунт