Варна: Въпрос за актуални към 2026 г. "бели" фирми за дограма

• 280
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
- Имам питане за актуални към 2026 г. "бели" фирми за смяна на дограма във Варна.
Моля, бихте ли споделили контакти на варненски фирми за дограма, които в последните около 5 години са ви свършили добра работа и са били коректни ?
- По принцип, друга фирма ли сваля старата дограма или поставящите новата дограма извършват и тази дейност?
Дограмата ни е стара дървена, като на едната стая има поставена отвън винкелна дограма за по-добра изолация, тъй като стаята е без тераса. Предполагам, че това ще усложни свалянето на дограмата.
Благодаря предварително за вниманието.

# 1
Не съм от Варна, но до момента съм сменял на 4-5 пъти дограма, вярно за последните 20 години. Винаги са махали старата, сега вече може да се плаща. Като на апартамента на родителите ми 3 прозореца бяха с винкели отвън, точно за изолация, както във Вашия случай.
Самото сваляне е доста просто, но за неопитен човек трябва да види първия път, как се прави. Свалят се черчеветата, махат се с кози крак первазите. Прерязва се останата рамка на едно или 2 места и просто излиза. Вече се донарязва, дочупва и т.н. За винкелното остъкление, трошат стъклата и го изрязват с ъглошлайф.

# 2
Не съм от Варна, но до момента съм сменял на 4-5 пъти дограма, вярно за последните 20 години. Винаги са махали старата, сега вече може да се плаща. Като на апартамента на родителите ми 3 прозореца бяха с винкели отвън, точно за изолация, както във Вашия случай.
Самото сваляне е доста просто, но за неопитен човек трябва да види първия път, как се прави. Свалят се черчеветата, махат се с кози крак первазите. Прерязва се останата рамка на едно или 2 места и просто излиза. Вече се донарязва, дочупва и т.н. За винкелното остъкление, трошат стъклата и го изрязват с ъглошлайф.
Благодаря Ви за полезния съвет !

Общи условия

Активация на акаунт