Декемврийски мами 2026

• 13 407
  • 371
  •   2
Отговори
# 345
И аз съм ЗА

# 346
И аз съм за вайбър група!

# 347
Супер, оставям линк и QR код за всички, които желаят да се включат

https://invite.viber.com/?g2=AQBb7FofqwdMpla9DkO6bM7cNcBO07mDMXC … tX1FjZf43EMAV3viV

# 348
Здравейте, мили дами. Аз чакам момченце и сега съм 15 г.с. Ще се радвам да ме добавите във Вайбър групата, ако сте направили вече такава. На мен ми е първа бременност и хем много се вълнувам, хем имам доста въпроси и мисля, че ще ми е много полезно да си обсъждаме заедно. Heart

# 349
Здравейте, мили дами. Аз чакам момченце и сега съм 15 г.с. Ще се радвам да ме добавите във Вайбър групата, ако сте направили вече такава. На мен ми е първа бременност и хем много се вълнувам, хем имам доста въпроси и мисля, че ще ми е много полезно да си обсъждаме заедно. Heart

Може да видиш линка за групата точно над твоят коментар. Simple Smile

# 350
Здравейте и от мен!

Първо раждане ще ми е, термин 6 декември и първи пост въобще в бг мама. Много съм щастлива и ентусиазирана!

Ще се радвам да прочета интересни съвети. Аз нямам кофти симптоми засега, освен…. Че не мога да спя грам. Преди се будех с паник атаки преди време, беше отминало , но сега пак се появи. Изобщо не мога да спя нормално от тревожност. Бях по всякакви лекари включително и emdr терапия от психолог. На някой досега случвало ли му се е такова нещо?

# 351
Здравейте Дами,
Дали искате да създадем една Вайбър или фейсбук група?
Здравейте Дами,

Аз също бих се присъединила ако има група. Simple Smile

Терминът ми е на 11 декември и ми е първа бременност. Вече разбрахме със сигурност, че ще е момче. Blush

# 352
Здравейте Дами,
Здравейте Дами,

Аз също бих се присъединила ако има група. Simple Smile

Терминът ми е на 11 декември и ми е първа бременност. Вече разбрахме със сигурност, че ще е момче. Blush
Здравей, малко по-нагоре в коментарите има линк за групата.

# 353
Аз направих и БХС и пренатален. На БХС и ранния скрининг всичко с бебетата е наред, но излезе висок риск за прееклампсия.. Изобщо не очаквах точно пък това, но каквото такова.. Дано да се размине. За утрогестана тъкмо се бях наканила да го спирам, а те ми вдигнаха даже дозата заради леко зацапване. За щастие беше еднократно и премина вече, надявам се скоро да го спра.
Здравейте, групата, аз съм с термин 15.12. Изчетох ви назад, затова се включвам с коментар относно висок риск от преклампсия. Моят е доста висок след БХС и допълнително изследване на PLGF. При този риск се препоръчва стартиране на аспирин преди 16 г.с., като стандартът е 150 мг. Разбира се премът на аспирин или акард се обсъжда с АГ или лекар от ФМ, преди да се започне, за да се уточни и правилната доза за Вас, както и поради факта, че се повишава рискът от прокървяване.

# 354
Аз направих и БХС и пренатален. На БХС и ранния скрининг всичко с бебетата е наред, но излезе висок риск за прееклампсия.. Изобщо не очаквах точно пък това, но каквото такова.. Дано да се размине. За утрогестана тъкмо се бях наканила да го спирам, а те ми вдигнаха даже дозата заради леко зацапване. За щастие беше еднократно и премина вече, надявам се скоро да го спра.
Здравейте, групата, аз съм с термин 15.12. Изчетох ви назад, затова се включвам с коментар относно висок риск от преклампсия. Моят е доста висок след БХС и допълнително изследване на PLGF. При този риск се препоръчва стартиране на аспирин преди 16 г.с., като стандартът е 150 мг. Разбира се премът на аспирин или акард се обсъжда с АГ или лекар от ФМ, преди да се започне, за да се уточни и правилната доза за Вас, както и поради факта, че се повишава рискът от прокървяване.
Твоето АГ какво нарича висок риск? 1/100 или 1/300, защото вече тотално ме объркаха. Едни ми казват с 1/300 да внимавам, други да пия, други хептем никога да не пия, вече не знам.

# 355
Твоето АГ какво нарича висок риск? 1/100 или 1/300, защото вече тотално ме объркаха. Едни ми казват с 1/300 да внимавам, други да пия, други хептем никога да не пия, вече не знам.
Според специалиста по ФМ, който ме следи от 1/100  ( т.е. при цифра <=100).

# 356
Да, още от първия скрининг съм на акард 150. Бях го спряла за кратко покрай зацапванията, но след това го продължих. Вече съм в 18г.с. и не съм имала повече проблеми. При мен рискът беше 1:100.

# 357
И аз съм с риск от прееклампсия, не са ми давали конкретна стойност, но ми измериха високо кръвно на два пъти при лекари. Тъкмо почнах 125мг аспирин, в 14-та седмица съм. Следя се в Испания и се оказа, че масово са им изчерпани всички 100мг и 150мг разфасовки, та ми дадоха 125мг.

Иначе вкъщи вече си следя кръвното всеки ден и е в норма; мисля, че е от притеснение като съм по болници и се обяснявам на чужд език, но да видим 🤞

# 358
Момичета, вие епилирате ли се? Става въпрос за епилиране на крака с обикновен епилатор. Четох на няколко места, че не било препоръчително по време на бременност, но така и не ми стана ясно защо, а изобщо не ми се иска да прибягвам до самобръсначка (това означава през ден да се чекна в банята)

# 359
Момичета, вие епилирате ли се? Става въпрос за епилиране на крака с обикновен епилатор. Четох на няколко места, че не било препоръчително по време на бременност, но така и не ми стана ясно защо, а изобщо не ми се иска да прибягвам до самобръсначка (това означава през ден да се чекна в банята)

Аз си ползвам епилатора и не съм имала проблем. Ако не те боли твърде много, според мен може да си го използваш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт