Хайде,бебета,с термин ЮНИ,приготвяйте се за гушки и прегръдки от ухилени муцуни

• 23 472
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • welcome to the Jungle
Ами вие момичета с термин начало на юни ще влизате ли пак.Щото аз съм чак в края и да не се окаже само две три да си лафим.
Естествено, че ще влизаме   bouquet. Както писах преди малко - терминът си е термин, а кой-кога ражда - няма значение. Ще има много майски бебета, ще има и много юлски, та няма да се делиме, Я  Naughty. Заедно сме си карали бременността, заедно ще си гледаме и дечицата   bouquet.
Щом се пръкнат първите десетина бебока ще открием тема в РОДЕНИ 2007 - ЮНИ, та там ще се прехвърлим всичките  Hug Hug Hug живот и здраве   bouquet

# 91
Лъвичке, това една минута абсолютно не дава никаква информация за тоновете и въобще не е мерене. Моята докторка ме слага на супер модерен апарат и пак ми казва, че минимумът е 20 минути, но ме държи около 40 обикновено (2 пъти вече ходя на тонове). Аз като не знаех за вариабилността я попитах какви са тези подскоци и това лошо ли е, а тя ми каза "напротив"  Laughing
Кети, браво, аз разбира се още не съм си сглобила кошчето  Hug, но сега имам други задачки  Simple Smile
С малкия отиваме на детски клуб, а на всички вас приятен ден!  Heart Eyes

# 92
  • Варна
Кети, Васко е прав - как ще ти изписват лекарства по телефона? Ами че то през цялата бременност има повишена секреция от лигавиците. Аз си тека като река, но не е дразнещо течение. Доки ме прати на изследвания - всичко е чисто. Тоест лекарства не са нужни. Иди поне да ти вземат влагалищна натривка, преди да тръгнеш да се лекуваш.

Днес бродя с разширени зеници,  но си имам потвърждение за нормално раждане от очната  лекарка. А точно днес вероятно и ще ми се наложи да ходя по задачи из целия  град, пък може и окръг. Та милият ми загрижен съпруг ми е обещал, че ще си зареже работата, в момента, в който ми потрябва, за да ми бъде шофьор.

Знаете ли, вече почна да ми писва да съм бременна. Не обичам да съм тромава и бавна. Като типичен близнак обичам да мога да свърша сто работи наведнъж и то бързо, а не да се тътря като болен охлюв. Вас хвана  ли ви досадата?

# 93

Знаете ли, вече почна да ми писва да съм бременна. Не обичам да съм тромава и бавна. Като типичен близнак обичам да мога да свърша сто работи наведнъж и то бързо, а не да се тътря като болен охлюв. Вас хвана  ли ви досадата?
Не само досажда а и това че ми тежи и ми се подуват и краката и ръцете направо ме побърква:( но няма начин още малко остана

# 94
Jujata, и моят хемоглобин е нисък, а аз се чувствам прекрасно. Сигурно си права, че сме се нагодили по някакъв начин. А относно ограниченията – ама хич не се спирам от нищо.
Supi4ka, хареса ли си обувки? Аз минах направо на чехли и когато ги взех ми бяха добре, ама вече и те отесняха. Ужас направо.
Трапезица и Светли, успяхте ли да предъвчете и преглътнете информацията за секциото?
Лъвичке, ти си отличник. Много си експедитивна и организирана. Аз още се туткам с багажа. Само една нощница имам изпрана, ама познай дали е изгладена...  Embarassed И много благодаря за инфото относно написаното на проспектите на лекарствата. Определено е полезно. Аз винаги ги чета и все се чудя, аз ли нещо не съм добре, доктора ли откачи или не си е доучил?!?!  newsm78
Algara, направо ме разби с това изместване на термина. Как стана? По какви причини? Какво ти обясниха? Не си ли била сигурна в датата на последната менструация? За пръв път чувам за променен термин и нищо не схващам.  #Crazy
Уси, честит паркет и нови перденца. Много сладичко звучи. Качи някоя снимчица.
Кики, това с тоновете вярно ли е? Че на мен са ми ги мерили само 2 пъти до сега и то за около минута.
Лилибонче, и на мен ми писва от време на време, ама си представям бъдещото сладко бебче и веднага ми минава разкифтяното настроение.  Peace
При нас времето е доста мрачничко и ще трябва да се изтърпим в къщи с малката. Да ви питам нещо. То вече е ставало на въпрос, но не си спомням много, та затова... На моя приятелка(много, много любима) детенцето е болно от шарка. Ще ми се да се видим, ама някак си не смея. Има ли риск за бъдещото бебе и ако да какъв? Струва ми се излишно да се безспокоя и за това – то не е прокажено все пак. А и аз съм карала тази шарка. Освен това сме били в контакт точно преди да разбере, че е болна и тези страхове са някак си излишни. Ама дали няма да е прекалено безотговорно от моя страна да поемам неизвестни рискове!?!
Целувки по коремчетата

# 95

Мен пък от около седмица вече с всеки изминал ден така ме хваща шубето все повече, че си мисля, че съм готова още 9 месеца да съм бременна , само и само като се роди бебчо да не е толкова беззащитен и да може да ми казва какво му е. Много неподготвена се чувствам.  Rolling Eyes А не ми се иска никакви баби да ми се мотат наоколо и да ми казват кое как да правя и че от свинската мас по-ценно няма и други такива, така че мисля сама да се справям, пък се чувствам като слон в стъкларски магазин - от нищо понятие си нямам, освен това, което чета тук и в няколко книжки. Нищо не съм купила още, мисля днес да се разходя до изложението в спортна зала, но да видим, че съм станала много трудно подвижна и ме е страх сама, че както вървя и ме почват едни силни болки и досега все съм с някого под мишница.

# 96
Момичета, четохте ли това (за шишетата на Авент и др.) :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187497.0

Не зная какво да си мисля   Thinking  От една страна ми се струва малко преувеличено, от друга.... хм   newsm78 

# 97
  • Варна
Нищо не съм купила още, мисля днес да се разходя до изложението в спортна зала, но да видим, че съм станала много трудно подвижна и ме е страх сама, че както вървя и ме почват едни силни болки и досега все съм с някого под мишница.
Какво има в Спортна зала? Май пак съм проспала нещо.

Аани, не знам дали съм сдъвкала новината, засега спрях да мисля. Ще ида да се консултирам с хирурга от предната ми операция, да видим той какво ще каже за раждането.
Снощи ходихме пак да си търсим скрин, какво да ви кажа - за месец хората са си увеличили цените с по 20-40 лв  #Cussing out И никой модел не ми пасва напълно. Утре пак ще гледаме.

Нали от снощи си имаме кошарка, следобед ще разшия калъфа на мартачето и ще го изпера. Мисля и самата кошарка да почистя с Пронто  Thinking Вие третирахте ли вашите с нещо? И не знам какво да правя със самия кокосов матрак, как да го изтупам  Thinking

# 98
Чета ви, чета ви и нищо не запомням! Толкова съм бясна в момента, че не е истина  newsm61 smile3511

Преди време бях споменала, че търся фирма за поставяне на дограма. В крайна сметка избрахме една и те вчера идваха да си поставят дограмата...
Отиваме вечерта с мъж ми, брат му и майка (на монтажа са присъствали баща ми и брат ми) и какво да видим! В края на единия прозорец - 7см ДУПКА, запълнена с пяна! Е, ясно е, че навсякъде се ползва пяна за уплътняване, но това не си е уплътняване, а живо заместване на дограма с пяна! И даже майсторът пращал брат ми да купува Итонг, че да се слага в дупкат от външата страна и им казал да си намерят алпинисти! Направо изкуках! И днес, цяла сутрин, говорим по телефоните с тях и след последния ми разговор, щял да дойде шефа им и да си обяснваме нещата. Аз им казах, че така или иначе, ако не си оправят грешката, ще търся Комисията за защита на потребителите, така че ... Сега ще проуча какъв е начинът да подам жалба...

Иначе бебка мисля е добре, щом не спира да ме рита.. А снощи цяла вечер гледах проблемни раждания и сега ми е супер гадно  Cry

# 99
Здравейте и от мен.Тук времето е доста мрачно и потискащо.Аз съм от мамите раци,а термина ми е за 22 юни.Надявам се да устискаме до края,че и да закачим 1-2 дена от зодия рак.Мисля че ми се полага тъй като синчето е с една зодия с баща си и разлика от три дни.
Още не съм приготвила нищо за болницата само си купих нощници.За бебчето започнах покупките но съм решила да не прекалявам,защото съм затрупана с дрехи от баткото.
Тази статия за шишетата я прочетох,но мисля че е малко прекалена,но все пак имайте едно наум като купувате и четете на опаковката какво пише.Лично аз съм решила да купя шишета на Чико.

# 100
Мен пък от около седмица вече с всеки изминал ден така ме хваща шубето все повече, че си мисля, че съм готова още 9 месеца да съм бременна , само и само като се роди бебчо да не е толкова беззащитен и да може да ми казва какво му е. Много неподготвена се чувствам.  Rolling Eyes А не ми се иска никакви баби да ми се мотат наоколо и да ми казват кое как да правя и че от свинската мас по-ценно няма и други такива, така че мисля сама да се справям, пък се чувствам като слон в стъкларски магазин - от нищо понятие си нямам, освен това, което чета тук и в няколко книжки.
smile3521 newsm10 newsm09 smile3514 smile3506 newsm12 newsm17

# 101
Eli4ko, как може да гледаш предавания за проблемни раждания!!! Настройката ни към този процес трябва да е По-зи-тив-на, въпреки целия страх от неизвестното, за тези които ще им е за пръв път. Трябва да мислиш че всичко ще мине безпроблемно, леко и бързо. Психическата настройка помага, дори и да има някакви физиологични проблеми... каквито няма да има при нас, Нали така?!

И аз ходих на лекцията в четвъртък, но не можах да ви разпозная и седнах на една случайна маса. Досега май никой не спомена за начинанието, което сп. 9 месеца се опитва да организира с повечето болници, където се ражда. Става въпрос за Ден на отворените врати (не се сещам дали точно така го изрекламираха). Определя се един ден и точен час, в който желаещите майки може да посетят болницата в която са си избрали да раждат (или им е любопитно да видят условията) и се организира обиколка със служебно лице от болницата, което развежда и обяснява кое, как, къде...  Аз запомних само за Шейново, тъй като съм се ориентирала за там. Датата е 10 май, часа 14,00, имаше и лице за контакти, но инфото ми е вкъщи. На лекцията на 10-ти сигурно пак ще кажат за тази инициатива. Засега са само 2-3 болници, но се преговаря и с останалите.

Аз от понеделник излизам болнични, така че ще ви чета от вкъщи.

За тоновете на бебето - наблюдаващия ми лекар е в Шейново, и мен ме вързаха с едни колани и лежах 40 минути вързана за апарата (но това за сега само веднъж ми е правено), после си платих 10 лева.

# 102
  • Варна
Кетката, голям коментар  Joy

Сега четох по темата за столче за кола срещу зимен кош вързан с колани. Четох актуалното изследване на ADAC - немския автомобилен съюз. Искате ли резюме? Най-несигурният и опасен начин да транспортираш бебе в кола е със зимен кош  Shocked Никаква защита! 
За столчетата за кола за бебета до година и половина резултатите са (слагам само марките от нашия пазар):

Марка                                           Сигурност   Ползване  Комфорт  Почистване   Обща оценка
CHICCO Synthesis X-Plus 99           +                  +               +              O                    добро
MAXI COSI CabrioFix mit EasyFix     +                  +               +              +                    добро     
PEG PEREGO Primo Viaggio SIP       +                  +                +              O                   добро
JANЙ Matrix Pro                               -                   +                +              O                   незадоволително
за сравнение:
PEG PEREGO Navetta (зимен кош)   -                 O                O              O                   незадоволително

+ означава добро, О означава задоволително, - означава незадоволително

И още коментар:
"При новородени и особено при родени преди термина гръбначният стълб не е достатъчно стабилен. По тази причина би трябвало през първите 3 месеца те основно да лежат. Някои производители предлагат затова системи, при които бебето се транспортира легнало в колата. Тези кошове се слагат на задната седалка по протежение на облегалката. Тъй като обаче тестовете на тези кошове при катастрофи показаха, че рискът за бебето е доста по-голям, отколкото при столчетата за кола със седящо/лежащо положение, използването на тези кошове е оправдано само в случай, че се налага по-продължително пътуване. За деца над 3 месеца трябва да се ползват столчетата за кола, като пак се спазва правилото да се държат вътре само колкото е необходимо. При преждевременно родени и по-слаби бебета е нужен консулт с педиатър."

Ако някой се интересува мога да дам и коментарите по марки. Засега стига ви занимавах.

# 103
Здрасти,шишки!
И аз се присъединявам към майчетата с течение.Но май другия път когато отида да слушаме тоновете на бебока ще говоря с доки да ми направи изследване.Защото ако имам някава инфекция поне да се опитаме да я излекуваме,че хич не ми се ляга под ножа.Но в крайна сметка да е живо и здраво  бебето а пък аз ще се оправя.Нашето слушане на тоновете продължава около минута.Аз и преди ми се струва съм питала дали трябва да е така но май останах без отговор.Просто ми се струва че избързвам с някои неща.
Честито за новата придобивка Кети.
Eli4ko това е отвратително което са направили от фирмата за дограмата.Дай да се разберат.Но и ти се пази.
Никой нищо не споменава за имена.Измислихте ли вече.Ние бяхме решили,но си променихме решението.Ами то има още време да се промени още веднъж.
Algara това с промяната на термина направо ме уби.Ти за пръв път ли ходеше на фетална морфология?
Айде от мен засега е това,пупи.Чао и да се пазите.

# 104
  • София
m_a_y_a, и при мен шубето е голям страх,  #Crazy а като си представя, още колко време има да ме е страх....хем ми се иска бебата вече да се ражда и да си я гушна.. хем ме е страх да не реши да излиза по-рано... хем ме е страх от раждането...а и после дали ще се справям добре....
aani,  да успях да си купя обувки, е не тея дето най- ми харесваха, а тея, в които най- се побрах  Joy...но какво да се прави. А в понеделник /че нещо днес няма да смогна/ трябва да ги разходя до НОИ и да пусна една жалба, щото иначе май няма да стане  #2gunfire.
М/у др. към мамите от София дето са болнични - изплащат ли ви редовно и толкова, колкото трябва? защото при мен е пълен ужас....

Общи условия

Активация на акаунт