АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 648
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
STYLE - децата са ти прекрасни, да са ти живи и здрави, а клипчето е много готино.  Laughing

# 226
Добро утро,мамчета и бебчовци.Вчера бяхме на консултация-Дани е наддал доста,станал е 4100,а се роди 3200.Докторката не можа да повярва,че е само на кърма.А дължината-55см,голям мъж.Обаче има още малко жълтеница,та ни казаха да даваме сутрин по една ампула вит.с с водичка,за да може да се изчисти вече.Забравих да питам за вит.д и сега се чудя дали да си купя и да започна да давам,защото мисля,че не се разхождаме достатъчно-с каката е много трудно,иска само тя да бута количката,сърди се,пък и с това пране и готвене като няма кой да помага, не остава кой знае какво свободно време.Иначе Дани е много спокойно бебе,реве само като усети вечер,че съм излязла с каката на пазар и тармози татко си-не му мърда разнасянета из стаята поне един час.Щом се прибера и го гушна,си млъква и даже заспива,а ако не излизам въобще я пропуска тази процедура с рева Grinning          Утре Вики има рожден ден,но ще празнуваме в събота,заедно с погачата на бебчо.Та по този повод вчера си купих нов тоалет-дълга пола,защото не мога още да се възприема в нещо по-късо,въпреки че полата е най-малкия номер и продавачката не можа да повярва,че талкова скоро съм родила,но аз несе харесвам...Май и аз имам в някаква степен следродилна депресия,миналата вечер си поревах доста,почти без причина,обаче като почнах и няма спиране,а на сутринта установих,че кърмата ми е малко.На мен много ми се отразява на кърмата лошото настроение,и с Вики беше така.Та ми се наложи вчера цял ден да ям и да пия,за да се нормализират нещата.                      style,ние сме същата картинка сутрин,когато таткото си е вкъщи.Щом се събуди Вики поглежда в леглото на бебето,казва-здавей бебе,и започва да щурее и да му прави представления,но са много сладки, а пък твоите като са две момиченца е супер,ще бъдат неразделни.  bouquet                                     

# 227
Здравейте момичета, направо во завиждам, че ви оставва време да седнете на компютъра. Ние вече наддаваме - 3.500кг/54см. Обаче от 3 дни след всяко ядене повръща  Cry - купихме храна уж специална за облекчаване на коликите и срещу запек, но май от нея повръща ( и по-скъпа от другата).... Ох че се отплеснах.......... Мисълта ми беше какви памперси ползвате??? ( пробвах да търся с търсачката, но излизат предимно списъците за болницата).  До сега ползвахме " Памперс мини" за новородени и бяха добре, но сега минахме на Джамбо пакет - 3-8 кг., обаче постоянно пропускат от горе??? Чудя се какви да купя. Моля дайте съвет.

Честито на всички нови мами!! Да са им живи и здрави бебчетата!!   bouquet
Целувки и прегръдки на всички Hug

# 228
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
Тери, аз в повечето случаи съм на компютъра с една ръка само Wink
В началото бяхме много кротки, но сега много обича да я гушкат и се разнасяме... Мисля, че са колики и се успокоява като я гушкат и като е на цица  Blush
За памперсите - Памперс - не изхабихме и една опаковка - стягат и зачервяват крачетата и излизат пъпчици на дупата. Кен бебе - малките/2-5кг/ също вече ни стягат на бутчетата, но 3-6кг вършат идеална работа. А Хъджис и Либеро имат ластиче на кръста и ако са сложени правилно спасяват положението. Либеро имат и джобче отпред за момченцата - да не се опикават отпред Simple Smile И от трите съм доволна - не се зачервява дупето, но си ги и сменяме редовно Simple Smile

Аз исках да питам - Ползвате ли сутиени за кърмачки? Аз оревах орталъка, че искам вече сутиен за кърмачки, че иначе като сме навън е много сложно. Обаче, нещо ми е много странен. Размера е само на обиколка, а чашката била стандартна. Аз не съ с голям бюст, а ми е малко притеснено - от парчето под капачето. Представям си ако е някоя мама с големи цици... newsm78 Друго... (то е за всички сутиени де) някак ми натискат зърната, които се изкривяват и малко наболяват. И не на последно място - отпред са много затворени - то каквото и деколте да сложиш... все се опказва. Аз тамън се възгордях с новия си размер, а не мога да го подчертая Blush
В книгите пише, че е добре да се спи със сутиен, ама за мен това е абсурдно  #Crazy

# 229
  • София
Как слагате снимки в албума с бебетата? Аз направих 2 мои албума, но не са в общия. Уж съм учила 18 години, а нещо не мога да се оправя....  ooooh!

# 230
benitta, аз си купих сутиен за кърмачки и съм доволна за сега.Взех го от интернет,малко налучках размера, но изглежда имах късмет. Обаче си е сутиен и не е много удобно да се спи с него, даже от три дни усещам, че отзад, където се закопчава,имам нещо като раничка,по-скоро натъртено. Редувам го с две бюстиета на които им се махат презрамките и така се кърмим.
Един въпрос: Кога изряъахте ноктите на бебчовците? Аз тъкмо мислех да ги изрежа и педиатърката ме стресна,каза, че е по-добре да изчакам един месец, защото може много лесно да се нарани живеца. Но Криси вече започва да прилича на орелче с тези нокти и само им се каня....пък и се драска по лицето.
Памперси: ние използваме на Памперс.Все още сме на единичка, но купихме и втория размер.Разликата е огромна според мен в попивателната способност.Тези вторите иъобщо не ми харесват.За сега обаче нямаме проблем, но сигурно ще ги сменим като изразходим опаковката от 98 памперса Shocked

# 231
  • В една далечна галактика...
Стайл, прекрасно клипче. Стана ми много миличко, като гледах тези две принцеси  Hug Голямата май си ожулила носа!?

Бенита, аз си взех сутиен за кърмачки. Доста е удобен - мек, памучен, лесно се сваля и се оголва зърното. Само ме беше яд, че на едно място струваха по 10 лв., но нямаше моята гръдна обиколка, та се наложи да си купя някакъв естонски на двойно по-висока цена. Но не съжалявам въобще  Peace При него има два размера на чашките, та аз си взех малкия (мисля, че е Б). Ако идвате в София, бих могла да ти кажа къде какъв има.

За памперсите - не сме доволни от Памперс. На Либеро сме, които  обаче също пропускат често  #Crazy  Но поне няма зачервяване на дупето.

Нашите пъпки по лицето станаха зловещи. Страшен дерматит. На големия син му излязаха по същото време и със същия вид. Оправяше го само кортикостероид. Сега като порасна вече ми казва, че го сърбят тези пъпки (при него не е алергия!). Ужасно ме е страх, че и малкият може да го сърби и от това да е неспокоен. ДейзиГ, на вас какво ви препоръчаха за пъпките?

Бясна съм на НОИ. Най-сетне успях да се свържа по телефона, за да разбера, че априлското обезщетение ще го получа чак през юни!!!!! Пълно безобразие...

# 232
привет на всичики! пожелавам ви успешна, слънчева и приятна седмица!

за сутиените за кърмачки: много се чудих и все още не съм си взела. ползвам навън старите си сутиени и само слагам подплънка, че ми изтича кърма. и аз не съм с голям бюст. също така не спя със сутиен.

# 233
  • Попово
benitta за сутиена - ползвам си 2 които си купих през бремеността и с подплънките на чико положението е повече от перфектно  Joy , обикновени с подвижни презрамки, като кърмя си разкопчавам ластичето и го погъвам под гърдата Crazy и е удобно в смисъл не е много некомфортно  Embarassed
за компа- и аз в повечето случаи пиша с една ръка и то на прибежки и припълзавания Joy иначе нямам възможност...
за памперса- първитя които взехме бяха на Памперс Джъмбо Пак 98бр от 3-6кг... не ми харесаха, бебето се подмокряше.сега сме на Хъджис Ню Борн отново 3-6кг, по 48бр в пакет, по-добри са и малко по-дълбочки и със широк ластичен колан отгоре, беборан не е опикан Rolling Eyes сменяме се на около 2.5-3 часа Naughty

# 234
  • Попово
момичета забравих да се оплача оня ден ми излязоха пъпки по лицето и започна да ми зацапва все едно е мензис, а лохиите ми соряха преди седмица до чисто Thinking... не е ли малко по никое време.не си спомням как беше с първото раждане, мамите които са раждали по скоро да кажат как е било...  Hug пък бях на гин на 30-тия ден от раждането и нищо не каза обезпокоително newsm78

# 235
аз наколко пъти съм писала за мойте сутиени за кърмене. носят ми ги от варна за 3.5 лв. бройката. много са меки и удобни. има различни размери както на обиколката така и на чашките. аз тека почти постоянно, но най-вече вечер и затова 3 броя от сутиените не ми стигат и сега чакам да ми донесат още 2, но при мен излиза доста евтино все пак.

# 236
  • Пловдив
Веси, не можеш ли и мен да ме вредиш с такъв сутиен Simple Smile
Иначе аз си го взех от Щъркел. Ето как изглежда
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=3232&cat=12
то аз от тук разбрах, че в Щъркела продават и сутиени.
Абе, не супер зле. Върши работа, при липса на по-добър Whistling

# 237
някой може ли да ми каже от къде да си намеря списък с разрешените и забранени храни по време на кърмене, опитвам се да рова из Нет-а но не намирам пък и нямам много време

# 238
Здравейте мамчета,
Да се отчетем и ние: опъпчени сме здраво - май го претоплям
сутиени - аз използвам безшевните потничета, но гърдите са сплескани пък и подплънките си личат Rolling Eyes
памперси - Либеро 2 номер, но сякаш и те умаляха Laughing сега ще взема следващия размер
витамин Д - давам му Вигантол 1капка на ден
Едно въпросче - някой от вас ползвал ли е Кенгуро вече, че да тътря бебчо с кошчето пеша до 6 ет. си е мъка /нямаме асансьор по принцип/ Confused
А с умората как се борите, витаминки пиете ли? Аз се чудя дали да не си взема тези за бременни на Хип преди се чувствах добре от тях

# 239
  • София
Аз намерих малко информация за хранене по време на кърмене : www. predai natatak.bg/news/about104. Само махнете интервала между predai и natatak като го копирате за да го отворите в интернета, че иначе форума го цензурира  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт