АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 651
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
ivalex- - аз имам проблем със задавянето, но докато кърмех не беше така.сега се изцеждам и се храним с шише и детето от лакомия не сварва да диша, въпреки че сме с биберон с 1 дупка за новородени. от известно време взех биберон размер S(който е само за вода - а за кърма е М) и с него се храним и е малко по добре, но пак си се дави и ме поставя в прединфарктно състояние...

# 211
  • Попово
за лакомията-при нас е същото лакомото момче се дави и продължава да папа и пак така на няколко пъти... и големия ми син беше така и сега като поотрасна пак бърза като яде Crazy
за пишката- до сега педката я е забелвала всяка седмица от изписването, аз слагам шапчици с реванол на всяка смяна на пампата и забелвам и почиствам вечер при къпането.С баткото беше по същия начин и сега той см си прави процедурките като се къпе Wink
сравнявам ги аз мъжете ама няма нищо общо... само обичта ми към двамата е еднаква  Heart Eyes
mishchitzata пък аз шпионорам мартенките Joy

# 212
  • Пловдив
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАщИ ДНЕС!!!
МНОГО ЗДРАВЕ ДА ВИ НОСИ ИМЕТО
  bouquet  bouquet  bouquet
Клер, кошче за кола може да се ползва от раждането, дори по закон е задължително , май newsm78
Само ако бебо, не се чувства удобно, може да подложиш възглавничка или нещо                                           друго.

Аз пак да питам за омекотителя Сано
- кой цвят ползвате? Ние взехме от синия, ама нещо на дрешките не мирише много приятно, или поне на мен не ми допада. Някак му се променя аромата след прането Confused

# 213
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ДейзиГ, къде по-точно дават такава разпечатка, в смисъл кое е гишето в НОИ? И дали може например мъжът ми да отиде и да му дадат такава спрвка за моите болнични?

В стая 130 /дано съм заполмнила правилно номера/ последните две гишета дават справки. Това е една голяма стая в която се подават болничните листове от работодателите.

# 214
Страчи, и ние се чърмим така от 3 дни. Ето сега пак ми е на  цицата - 3-ти път за 1 час #Crazy
Повръща и иска пак. Не знам как ще смогвам.
За режима на коликите - аз не съм сигурна, дали са такива, но ние сме неспокойни от 6 до към 9 или когато се изкъпем и нахраним.
Памперс и на нас ни правеха стиски на крачетата, а и пъпки по дупето. Сега редувам Кенбебе, Хъджис и Либеро, но 2-ри размер /3-6кг/

Моля те кажи с какво мажеш пъпките п дупето, че и ние се изринахме от памперс

# 215
  • София
Имам въпроси. Надявам се да може да ми помогнете.
1. Някои които ползва ортопедичните гащи може ли да ми каже как сладага детето да спи. Аз си я слагам пак настрани, но се чудя дали има проблем. Страх ме е да я сложа по гръб. На вас казаха ли ви нещо.
2. Някои друг има ли млечница? С какво я лекувате? Ние с дактарин май нямаме ефект. А като и намажа езика след кърмене и тя ми повръща. Явно е гадно на вкус. И може ли да ме болят гърдите от млечницата? С какво се мажат те ако е така?
Предварително благодаря за отговорите!  Simple Smile
За дупето и пъпките на лицетомажа ги с крем здраве и се оправят. След като се оправи продължавам с крема за подсичане.

# 216
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

За удостоверението за семейно положение - то за какво ни трябваше ? [/b]

Трябва ти за подаване на документите за еднократната помощ за раждане.

# 217
450,четох,че това е един от симптомите,т.е. да те болят зърната и да усещаш бодежи в самите гърди.Мисля,че също трябва да се маже с Дактарин.Аз вчера видях беличко в устата на Криси, нещо като пресечено мляко и си намазах зърната преди кърмене, а  после и бибата,днес нямаше,но продължавам за всеки случай.

# 218
450, защо те е страх с ортопедичните гащи да я слагаш по гръб? Аз мисля, че не пречат.

# 219
  • София
мен ме е страх да я слагам по гръб за да не повърне и се задави, а настрани ме е страх, защото краката стоят в странна поза. Долния е затиснат а горния стърчи.
А и още един въпрос - донесоха ни инфакол, как го давате - по колко?

# 220
  • София
За млечницата - ние ползваме сега Фунгостатин, многое е лесен за даване на бебо, а ефека е поразителен - от 2 девания изчезна беличкото. Сега продължавам още няколко дена профилактично. А за мзането на гърдите ми и аз това се чудя, педиатърката каза, че няма нужда, но си мисля, че трябва.

ДейзиГ - много ти благодаря за информацията  Hug

Инфакол-а - преди всяко хранене по една пипета (стискате два пъти, отцеждате това, което е от външната страна на пипетата и давате в устичката директно). Ефекта е поне след 2 дена.

Мами, моето бебе се буди сутрин в 6.30 и плаче почти постоянно, трябва да го гушкам постоянно, но пак плаче. Почти не спи през деня (по 30 - 40 минути между храненията), спи само ако сме на разходка. На какво може да се дължи това? Някои с подобен проблем?

# 221
irkatka   -  ние също се храним на 3 часа, понякога се наяжда за 10 минути , понякога за 30-40 мин. През останалото време спинкаме, а ако не спи гледка , дано продължи така , плачем когато е време за ядене и когато се обличаме!  Незнам обаче дали това което яде детето му стига , ще взема кантар за бебета че да я тегля !
 За млечиците нямаме , но винаги изплакваме устичката с 2-3 лъжички водичка след всяко хранене !
  Вашите бебета като бяха малки какво правеха, да не би да слушкаме сега защото сме малки !

# 222
  • София
Благодаря ви за отговорите. sissi точно така си чувствам зърната и имам бодежи като че ли в каналите. Явно си я предаваме една на друга, защото не минава вече 4 ден, а с това често ядене явно сме се изпуснали нещо и езичето и е доста побеляло.
Да ви се похваля вчера открих проблема с колите. През 4-те почивни дни нямаше никакви колики. И изведнъж във сряда ме побърка цял ден. Оказа се че като има човек при нея в стаята колите са поносими и само пъшка от тях (таткото я обръща само от една страна на друга да легне и няма проблем успокоява се даже не пъшка) и изведнъж като реших да свърша малко работа цял ден ме побърка от рев. Направо непоносими колики ви казвам. И на следващия ден като и седях в стаята пак няма колики. Маймуната много бързо се научи да ни прави на маймуни  Laughing. Иначе и като съм в стаята си личи че я боли, ама само пъшка и примрънква. Не се е налагало до сега (да чукна на дърво) да се разнасяме.

# 223
За млечницата - ние ползваме сега Фунгостатин, многое е лесен за даване на бебо, а ефека е поразителен - от 2 девания изчезна беличкото. Сега продължавам още няколко дена профилактично. А за мзането на гърдите ми и аз това се чудя, педиатърката каза, че няма нужда, но си мисля, че трябва.

ДейзиГ - много ти благодаря за информацията  Hug

Инфакол-а - преди всяко хранене по една пипета (стискате два пъти, отцеждате това, което е от външната страна на пипетата и давате в устичката директно). Ефекта е поне след 2 дена.

Мами, моето бебе се буди сутрин в 6.30 и плаче почти постоянно, трябва да го гушкам постоянно, но пак плаче. Почти не спи през деня (по 30 - 40 минути между храненията), спи само ако сме на разходка. На какво може да се дължи това? Някои с подобен проблем?

Ами и ние сме така. През деня спи по малко, иска си компания и гушкане. Най-добре й е на разходка, но мама не може да спи по пейките Laughing Такива бебета се наричат хипертонични, т.е. по-плачливите. С времето като че ли лека-полека овладяваме нещата. Започна да си стои малко по-спокойно за няколко минути обаче. Надявам се като започне да чува и да гледа да се заиграва с дрънкалките и играчките, че не знам иначе как ще я караме така.  newsm78

# 224
Страчи май искаше снимки, но аз имам вече наколко гигабайти и трудно избирам, затова пък тази сутрин направих "рошаво" клипче в леглото, но тъй като се обсъждаше наскоро темата за усмивките - съзнателни ли са те или не, ще го публикувам. Гергана се смее изключително на мен и мъжа ми, но най-вече на Румена.

Клипчето: http://smilestyle.multiply.com/video/item/3

benitta, аз съм с розовия омекотител на Сано - веднъж преди около година нямало и мъжът ми купи син, но така и не свикнах с аромата му, така че си продължих с розовия.

Общи условия

Активация на акаунт