АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 653
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен Hug Hug Hug!
За Хъджис и Либеро- и аз ги гледах в Пигис Хаус.
Страчи, обаждай се като идвате до Пигис- аз живея точно срещу магазина и много често ходя до там.
За коликите- ами и ние продължаваме да си ревем истерично от време на време,капки Саб и Еспумизан не помагат.Сега пробваме Долче Нана,та да видим кво ще стане.
Днес ни беше първата разходка - около 3 часа в парка и бяхме много примерни през цялото време-спахме и кротувахме Sunglasses
За кърменето-храним се на около 3-4 часа, но и аз не го будя за ядене,той сам си знае кога е гладен. Но заради коликите съм решила да не го храня на по-малко от 2часа,защото още повече ще се засилят.
Нашият малък проблем е,че нощем Гого си спи при нас. Не може да свикне да спи на легълцето си и тва си е. Като го сложа там,той е спокоен само със залъгалка и като я изплюе.почва да плаче и аз трябва постоянно да ставам да му я слагам. А като е при мен-заспива гушнат и кротува чак до сутринта.Някой има ли подобна ситуация? Rolling Eyes
За слънцезащитен крем-някой доволен да препоръча нещо,че с тези разходки трябва да мажем личицето Peace

# 196
  • Попово
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ИМЕННИЧКИ, НЕКА БЪДАТ МНОГО ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ, ОБИЧАНИ И КЪСМЕТ Hug

ЧЕСТИТО НА МАМА ZAZKA   bouquet

# 197
  • Попово
вижте какво откраднах от мартенките за МАСАЖИТЕ ИМА И СНИМКИ  Simple Smile
http://www.roditeli.info/children/bebemasaj/
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3

# 198
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!!! МНОГО ЗДРАВЕ И ПОБЕДИ В ЖИТЕЙСКИ ПЛАН!

newsm51 newsm51 newsm51

ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ НА НОВИТЕ НИ БЕБЕНЦА!

Pepena-много полезни линкове си намерила, че аз забравих какво ми беше показа педито за масажа на беба.
В нашата община "Красно село" трябваше да извадя някакво удостоверение за родствени връзки, което струваше 4 лева, ако искам да стане готово за следващия ден. В това удостоверение мъжът ми не фигурираше /само баща ми, Белослава и брат ми, а аз имам и сестра/. Много ме учуди и се смяхме дълго, а сестра ми потърси обяснение от баща ми /естествено на шега/, понеже майка ни е починала.
За питката - нашата беше вчера. Непосредствено до нас е детски парти-клуб БАРБАРОНИ и аз реших да се съберем там. Канят се само жени. Питката е сладка и се чупи от две момичета, които имат живи родители, а кумата връзва кърпата на която са поставени пари, но нито много стегнато, нито много хлабаво. Кърпата и парче питка се вдигат на високо. Нищо не се изнася от вкъщи /при нас от клуба/, гостите си отиват по светло и ако някоя е в цикъл трябва да каже за да не се обривало бебето. Ние си прекарахме чудесно, таткото с другите мъже също, а аз си спестих слугуването вкъщи. А и трябваше да се чудя къде да разкарам кучето, че е голямо и някои ги е страх от него.
 Не знам кой беше споменал, но и аз се чудя  как да се предпазя от следващо забременяване поне на този етап.  newsm78

# 199
Честит Имен Ден на всички малки и големи именици!
Да си носят името с много късмет и здраве!

# 200
  • В една далечна галактика...
Pepena, браво за инициативността за сайтовете  Peace Много са полезни! Аз точно се чудех какво да правя, защото помня, че след навършване на месец се правеше поглаждащия масаж, ама не помнех подробности Simple Smile
Аз съм пълен лаик и не ми е работа да давам съвети, но ми се струва, че е добре, да бъдат сложени в началото на темичката в списъка с полезни сайтове. Не мислите ли?

Честит имен ден на всички празнуващи!    bouquet  bouquet  bouquet

# 201
  • София
Честит имен ден на всички! Да сте живи и здрави, много късмет, щастие и радост в живота!
Да се похвалим и ние днес имаме празник, ставаме на 1 месец. Честито и на другите мъници, които днес имат празник.
Аз подгатвям следващата темичка с промените, защото тази не може да се променя и ще сложа на първа страничка и тези темички. Ако някои има още нещо интересно да дава насам  Grinning. Благодаря на pepena за полезните линкове. Аз намерих малко информация за хранене по време на кърмене : www. predai natatak.bg/news/about104. Само махнете интервала между предаи и натататък, че иначе форума го цензурира  Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 май 2007, 12:30 от 450

# 202
Честито и от нас на всички именници!
Ние черпим двойно - за татко Георги и бебе Гергана:

catty m, моята педиатърка изброи няколко места, от където може да се вземе, но не си направих труда да ги запомня, само първото, тъй като за Руми бях взимала от там - 25-та поликлиника в Младост. Трябвало да има здравна каса, дано някой друг знае повече. А документите: Лична карта, но може и да не ти я искат и ми взеха копие от Акта за раждане, но носех и оригинала, не знам дали го погледна служителката, но ми го върна.

zazu1
, другото име на коликите е "тримесечните колики", та логично е да са в първите три месеца за всяко бебече индивидуално. На Руми почнаха в края на пъвия месец и свършиха в края на втория. Гери я изпревари и още на третата седмица взе да се присвива и да иска да ми виси на гърдата нон-топ.
Между другото пробвах една тактика, за да не пракалява Гери с кърмата, точно, когято я боли именно от ядене, давам първо Руми да изпразни млякото и след нея Гергана само да се успокоява, но това не е за мами с все още болезнени зърна ..... за сега работи - тя гърдата си пуска по малко, но поне не преяжда и връща по много, както до сега. Това го правим само сутрин между 9 и 12 часа, защото тогава се присвива най-много Simple Smile

mariah, първо честит ти малък именник Simple Smile
Ние си спим на спалнята и четиримата. Приспивам ги по креватчетата - Румена от страната на мъжа ми и бебето до мен (махнала съм лицевите решетки). През нощта Руми прескача баща си и ляга между нас, а бебчето още при първото събуждане го взимам и остава при мен от другата ми страна, така че веселбата е пълна Simple Smile

Честита месечинка на празнуващите днес: Флип, Калина, Кристиан, Аделина, Виктория, а на Георги на Сноу-Ана честит двоен празник Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 май 2007, 12:35 от Style

# 203
Здравейте, от кога може да се слага детето в кош за кола ?

# 204
Нашият малък проблем е,че нощем Гого си спи при нас. Не може да свикне да спи на легълцето си и тва си е. Като го сложа там,той е спокоен само със залъгалка и като я изплюе.почва да плаче и аз трябва постоянно да ставам да му я слагам. А като е при мен-заспива гушнат и кротува чак до сутринта.Някой има ли подобна ситуация? Rolling Eyes
  Laughing Laughing Laughing Щом спи - нямаш проблем.По-страшното е ,че може да е при вас и да иска да си контактува   Twisted Evil- сега с рев,а после с гукане и пеене.Да те успокоя ,ако сега не спи при вас момента ,в който ще се пренесе винаги настъпва  Mr. Green каквото и да правиш.Моята голяма дъщеря си спеше в креватчето до 7 месеца и една нощ нещо ни тупна на леглото,добре,че го бяхме обърнали към спалнята.И от този миг нататък познай къде спеше ?!?! С втората ми дъщеря и опит не сме правили да спи в нейното креватче.Беше зима и я пренасяхме при нас заедно с матрачето и завивките и.Направо си правехме едно детско легло между нас   Twisted Evil  bouquet

# 205
Здравейте и Честит празник на всички с името Георги и производни!

И аз искам да попитам някого с опит - на моето бебче от време на време му давам залъгалка. Не прекалявам но той вепрекъснато си смуче пръстите. Навсякъде пише в никакъв случай да не се дава, но му давам когато е много кисел.
Също така и за водичката-на него като че ли му се пие, а пък аз вне знам да му давам ли или не. Един ми казва едно друг друго. В болницата ми казаха ако си иска детето да не му отказвам.
За следродилната дапресия - и мен ме е хванала, но какво да направя като съм и без друго по-чувствителна. Гушкам бебчо и му се радвам.
За режима на хранене - понякога успяваме на 3 ч., но вече на два пъти мужду храненията не спи а реве и като му дам да яде записва много бързо уморен горкия.
Горе долу колко време трябва да суче бебето - аз на ядене му давам от едната гърда по окоро 20-30мин, понякога и 15 му стигат. Някой дали е мал подобни грижи?

# 206
Здравейте!
Ние вчера бяхме за първи път на разходка и на Криси явно й хареса, спинка без да се събуди три часа.
Памперси- и аз забелязах това, че започват сякаш да й се врязват в крачетата, а да не говорим, че от вчера и пропускат,т.е. излиза и се оклепваме целите, голямо пране пада....
Залъгалка- в началото се притеснявах да давам залъгалката, защото си е наистина "залъгване", но по-добре от колкото да си смуче пръста или ръкавите и сега сме си направо пристрастени, но това си е рефлекс, няма да го мъча детето.
mariah, и ние сме така,но след нощното кърмене, направо си остава при нас в леглото,а когато таткото го няма, си се гушкаме по цяла нощ.Това не ме притеснява чак толкова,има време кога да се учи на самостоятелност
Звездна, и аз мисля доста усърдо по този въпрос, за сега съм се спряла на спирала, но още не са минали 6 седмици.Ще отида на преглед и ще поискам съвет от гинеколога ми
Следродилна депресия- не й се давайте....мен също ме наляга понякога, отдавам го на хормоните, особено като съм самичка.Чувствам се грозна,дебела и какви ли не глупости не ми минават през главата, а да не говорим, че съм станала и изключително ревнива....чудя се татито как ме трае милия.Надявам се да мине скоро. Това, което зная от учебника по клинична психология е, че е нормално да се чувстваме така, има хиляди теории....но ако продължи повече от два месеца или се влоши, трябва да се потърси професионална помощ, в което няма нищо лошо.

# 207
За залагалката - Мая въобще не я иска и аз предпочитам да я смуче нея, вместо ръкавите или ръцете си, но не иска, борим се 15 мин. и в крайна сметка тя побеждава Crazy
За водя - и това не го искаме, давах и в болницата - засмукваше малко и плюеше, в къщи изобщо не съм давала.  Peace
За спането в леглото - първата седмица се опита да прави номера ( и сега понякога се опитва ) - заспива ми на гърдата и в момента, в който тръгна да я слагам в нейното легло - рев  #Crazy и така 2 часа заспива, аз я слагам , рев... , докато не се измори  Wink НО аз съм непреклонна, пък и док каза да внимаваме да не я научим да спи в нашето легло, било добре бебето и детето да си знаят кое е тяхна територия и кое не. bowuu
За килограмите - половинката мери днес Мая и е 3,590 - не знам дали е нормално, като ни изписаха 2,960 ? newsm78
За удостоверението за семейно положение - то за какво ни трябваше ?

# 208
  • Чехия
Привет от нас,   bouquet Честито на всички именици да сте живи и здрави...и днес моя брат празнува, и ми става едно мило като чета колко много именици има.

Честито и на мамчета, прекрасен ден са избрали бебчовците да се родят дано са упорити и борбени натури.
Hug Hug
За коликите май ни почнаха и нас, доста се свива и пъшка, още за сега нищо не давама против тях ..Ако се засили ще идем до Педито да видима..Имам иначе едно кремче ,,Пупик,  дадено като моста от родилно и мажем коремчето с него и слагаме затоплена пеленка...май помага.

За депресията , и аз поплаквам и доста се карам с мъжлето ама най-зле е вечера като че от тъмното и от изтощание се засилвата нещата..просто си мисля че е от недоспиване...Майка поне е тука нон стоп и помага с всичко.

За памперсите , първите дни докато бяхме с тах имахме същите зачервявания по крачетата и по дупето въпреки мазането ни се появиха пъпчици..Сега сме вече само на пеленките гащичкиа и дупато ни е в изрядно състояние.

За беленето, то е физиологично, като жълтеничкта , така спокойно и ние с епребелихме като жабчета и сега сме няма проблем..

Искам да питам как се справяте с лакомите бебоци, ние така засукваме, че забравяме да дишаме и вече на на няколко пъти доста серозно се задаваме...сега почнах да я отделам от гърдата като стана най-напечено та да подиша...Моля се като израстем  още малко да смогва да гълта..После обаче нагълта ли се става една ленивака само поцуцва и мачка зърното като за бибка..
Добре, че поне не ме болят..иначе щеше да истинска мъка.

# 209
  • София
Хей априлски мамчета  Hug Аз съм мартенка.......всъщност бях с мартенски термин, но родих април и редовно си клюкарствам и при вас и реших да ви кажа здрасти. И мен ме тормозят същите неща като вас и затуй. Мамите на момчета, почнахте ли да правите нащо на пишките или още не?

Общи условия

Активация на акаунт