АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 656
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
момичета коликите само вечер ли са или може и през деня. ние от няколко дена се свиваме по цял ден и цяла нощ и вече съм на ръба на изтощението. сега пак плаче и не нам какво да правя. от вчера спрях саб симплекса (нямаше никакъв ефект) и сега сме на инфакол,но явно още не е подействал. не мога да се изкъпя нито да се наям. пускам перални и едвам успявам да изгладя това което ще ми трябва направо не нам какво ще правя. виждам че и на нея и се спи,но от болка не може милата и още повече почва да плаче.

даите ми малко инфо за погачата или ме насочете къде да чета, че ще дойдат гостите а аз незнам какво да правя. ние ставаме на 40 дена в сряда

Веселина
ние ставаме на 40 дни във вторник, обаче погачата ще я правим в неделя.За църквата нищо не ми искат, но аз ще оставя на попа 1 бутилка червено вино и някакви сладки.После се ходи на гости в 3 къщи, ама ние ще посетим една -на баба му.
Момичета тези капки Инфакол нещо не му действат на моя човек както тррябва, мисля пак да мина на Еспумизан и ако стане по-зле пак  инфакол.Вашите впечатления какви са?

# 181
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Благодаря за пожеланията на всички!   bouquet
Ние сме много добре, за сега всичко е 6! Влязохме в рекордте на нашият форум и съм много щастлива! Бебето ми мирише на захарен сироп! А вашите на какво миришеха?  Joy 
Скоро ще ви разкажа как е тук в болницата! За сега това, че току що си дойдохме!  Hug  Hug  Hug

# 182
  • на североизток
Здравейте!!!
НОВИНА МНОООГО ВАЖНО  Joy от Таткото
На 03 май в 4 сутринта имаме дъщеря ЯНА, 3.00 кг., 49 см. Раждането беше нормално и мина много добре. мама и Яна са добре и са надявам в началото на слезващата седмица да са си ги прибера в къщи. подробности ще научите лично от майката щом се приберат и и ма време за вас, лично мисля че за вас винаги ще намери време.
поздрави на всички настоящи и бъдещи мами, да сте живи и здрави и да ви радват малките бебоци.
Ние с баткото разпускаме и се подготвяме за среща с малката.

Поздрави!
Гордия и щастлив татко. Joy Joy

# 183
Здравейте мамчета!
Веси - колики има и през деня, но принципно вечер се засилват / поне така казват/. А ти сигурна ли си че не плаче от глад? Моята принцеса снощи след като яде плака 2 часа...и накрая я сложих на цицката, цокна за 5 мин и заспа, явно не си беше дояла
За нощното хранене съм на мнение че не трябва да се замества с вода, особено през 1 месец, така бебето е по спокойно, спи пове4е, и чак като порасне ако продължава да се буди за ядене през ноща, може да се пробва да го пропуска.
Честито на всички нови мами, да са им здрави, весели и щастливи децата и много радост в семействата!

# 184
Здравейте мамчета!
Веси - колики има и през деня, но принципно вечер се засилват / поне така казват/. А ти сигурна ли си че не плаче от глад? Моята принцеса снощи след като яде плака 2 часа...и накрая я сложих на цицката, цокна за 5 мин и заспа, явно не си беше дояла
За нощното хранене съм на мнение че не трябва да се замества с вода, особено през 1 месец, така бебето е по спокойно, спи пове4е, и чак като порасне ако продължава да се буди за ядене през ноща, може да се пробва да го пропуска.
Честито на всички нови мами, да са им здрави, весели и щастливи децата и много радост в семействата!

не е гладна. аз си мислех че е и я слагах на гърдата като плаче и резултата е че повръща всичко от спазмите които получава от коликите. като си свие краката лицето и почервенява къса се от рев и повръща. почнах да чета във форума и намерих инфо в която пише, че когато детето има колики се успокоява на гърдата, но понеже получава мляко, а коликите са предизвикани именни от него болката се засилва и затова се препоръчва когато детето има колики да не се храни, аз започнах да и давам биберона, защото иска да суче а аз  искам да и спестя допълнителна болка и се кърмим когато е спокойна

# 185
  • БГ
честита принцеска на  zazka и таткото, да е много щастлива и много да ви радва newsm51 newsm51 newsm51

kler-за шева-махнахао на 5-тия ден, от утре ще почвам да го мажа с контрактубекс.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 186
  • София
За община Красна поляна става дума! Явно наистина всяка община си прави каквото си иска. Абе ужас! На всичкото отгоре само аз можех да подам документите, таткото не можел!!!!!

Аз пак за Вигантол-а - Дидия, благодаря за разсеснението. От кой се изписва това лекарство? Чудя се дали трябва да му давам на нашия бебо, той си е едричък, а и наддавам май доста добре  Rolling Eyes

За коликите - при нас бяха основно през деня, имаше и нощем, но откакто давам Инфакол в съчетание с чая на Хип от копър, май има смао малко през деня. Останових, че с затоплена плелена на коремчето положението се облекчава и той се успокоява.

Другото откритие от мен  Embarassed, не се смейте, е, че бебо се къса да реве като се чувства дискомфортно от памерса, т.е. от пълния памперс. Голям чистофайник ще дойде.

За подсеченето дупе - ние се борим с този проблем вече повече от седмица. Много зле е положението. Опитх с крема от майчин дом, който ми дадоха, с Бюбхен, а сега сме на лечебното кремче на Мустела и от него сякаш има подобрение, но много бавно. От вчера взех върху него да слагам и от олиото, че да не попива веднага крема в пампера, та да видим. Трябва да се оправи, че иначе няма да може да му се сложи ваксината. А и имам чувството, че тези памперси (на Памперс) май му спарват дупето. Решила съм да пробвам Либеро и Хъджис, но последните не знам от къде да купя. Някой да има идея?  newsm78

Клер, говорим за справка от НОИ колко пари ти се превеждат. Все пак редно е да знаем на какво може да се разчита поне, то и без това не се знае кога точно се превеждат.

# 187
ЧЕСТИТО НА МАМА ZAZKA!!!
Много здравичка, умничка и усмихната да и е малката принцеска.

Веси, Елизара има колики главно преди обяд. Аз си го обяснявам с това, че сутрин има доста мляко, а и тя е гладна след 7-8 часа сън и се нагълтва лакомо с много въздух. Инфакол-а при нас действа на минутата - след като го дам и вече е млъкнала (аз го давам след хранене, само ако има нужда). Давам по половин или един капкомер, но в листовката пише по един или два капкомера (0.5 мл). 15 капки не знам дали прави един капкомер, но ако, не може да не и действа,защото количеството да не е достатъчно.

За питата - мисля, че всеки я прави както си реши, а и ритуалите в различните краища варират. Аз специално никакви ритуали специални не съм правила. Тъй като при нас 40-тия ден се падаше в неделя, отидохме сутринта на църква, а след това няколко приятелки дойдоха на гости. Имахме сладка пита (аз я замесих с помощта на свеки), защото до сега не бях правила такова нещо, а тя държеше аз да съм участвала. За всеки случай, защото не бях сигурна, дали моята пита ще стане, си бях поръчала и готова от една сладкарница до нас. На масата бях сложила торта, сладки, ядки, плодове и мезета, а за питие мъжът ми беше взел ром (някой ми беше казал да са сладки питиетата).

# 188
Честита Яна на мама zazka и таткото - да ви е жива и здрава и много много послушничка Simple Smile

catty m, как ще ти се смеем, че това е супер естествено да обича да е чистичък, представи си да си седнал в подобно нещо и да ти щипе примерно Simple Smile)).......... А аз когато прекалено много плаче, я събувам голичка от кръста надолу да си порита и голям кеф настава - това ми е опит още от първото дете и сега пак върши работа Simple Smile

В петък а из взех Акта за раждане на Гергана, интересното е, че последните 4 цифри от ЕГН-то са същите като на Руми - поне ще ги помня лесно.
Взех си сьщо и Удостоверението за семейно положение, издадоха ми го веднага, платих си легално на касата 4 лв срущу платежен документ - та това е реда в район Слатина, който го интересува.
Това, което ме подразни, че попълвах декларация за семейното си положение, която им дадох, а те ми върнаха разпечатка, съдържаща същата информация, която се тормозих с Гергана на ръце да попълвам. Толкова ли е трудно да ми я дадат разпечатана да я подпиша, така или иначе те ни имат всички данни, но в тази държава нещата няма да се оправят скоро Simple Smile))).
Ходих и на още едно място в 25-та поликлиника да си взема Регистрационна форма за първоначален избор на лекар на Гергана. Нашата педиатърка ни го иска, че тя нямала формуляри, а само от Здравната каса ги давали. Чудя се, ако баща ми не ме разкарва цял ден с колата и бях сама, какво щях да правя с тези две деца и толкова бюрократщина, а още и до социалните не съм ходила.

Колики
и Гергана има сутрин - просто до обяд се кърмим, дундуркаме, затопляме и пр. Днес трябва да ми донесат Инфакола, дано има резултат. Румена си имаше колики вечер по 2-3 часа в продължение на месец (вчера четох тефтерчето й), което си ми беше супер, тъй като с таткото се редувахме кой да я гужка и затопля, а сега трябва да се оправям самичка, докато таткото е на работа.........

Приятна вечер на всички ви Simple Smile

# 189
За кърменето - вече 4-ти ден Мая е като обезумяла  Twisted Evil Яде през 30 мин. примерно 4 пъти и после спи 5 часа. Такъв режим си е изградила, че направо се хващам за главата  ooooh! Иначе от вчера в къщи се пуска сешоара и има ефект, снощи заспахме от него. Peace
За снимките - ама момичета излагате се, слагайте повече снимки на бебчовците да им се радваме. Peace
Весе, какви са тези 15 капки  Shocked Давай цяла пипета, така пише на опътването. Хубаво я изцеждаш отстрани и я изтискваш в устата.  Peace
За памперсите - гледам че от няколко дена на Мая и остават едни такива по крачетата от стискане, дали е възможно да са и умалели първия размер на Памперс 2-5 ?  newsm78 Като слагам Хъджис няма такива неща. Някой пита от къде сме ги купили - от Пигис хаус, на който м/удругото му станахме големи фенове, особено половинката, всяка седмица го посещава за нещо...
Peace

# 190
  • Пловдив
Страчи, и ние се чърмим така от 3 дни. Ето сега пак ми е на  цицата - 3-ти път за 1 час #Crazy
Повръща и иска пак. Не знам как ще смогвам.
За режима на коликите - аз не съм сигурна, дали са такива, но ние сме неспокойни от 6 до към 9 или когато се изкъпем и нахраним.
Памперс и на нас ни правеха стиски на крачетата, а и пъпки по дупето. Сега редувам Кенбебе, Хъджис и Либеро, но 2-ри размер /3-6кг/

# 191
  • София
Кога почват коликите? По какво да ги позная? Струва ми се, че още нямаме, ама де да знам  Thinking . Днеска доста се кисне, но не се свива.
Извинявайте за въпроса, ама цвета на акото на бебчо  променя ли се в зависимост от това какво съм яла или трябва все да е златист?  Embarassed
Като се обрине бебчето от храната, която майката е яла, само ли си минава или трябва да се маже с/ пие нещо?  newsm78

# 192
  • София
Style , при вземането на Регистрационна форма за първоначален избор на лекар искаха ли някакви документи или пък оригинала на акта за раждане на бебето? Че ние трябва тази седмица да свършим тази работа, но се замислих, че оригинала на акта за раждане остана в социалните заради еднократната помощ. И от къде по-точно се взема тази Регистрационна форма?

Мами, да ви питам нещо,което ме мъчи от известно време - имате ли "следродилна депресия"? При мен май има нещо такова. Нещо ми е кофти настроението, плаче ми се се постоянно, изнервена съм, карам се с мъжа ми.

# 193
zazu 1,коликите могът да почнат и от 2-рия ден, при нас някаде от 10-тия ден..Нашето ако е с постоянен цвят- златисто. Само дето е много рядко и го произвеждаме доста шумно Joy Може да е зелено, ако си яла нещо зелено в по големи количества или ако е настинало бебчето или просто да си е зелено ( една мама беше цитирала от 1 книга един пасаж, че е зелено, защото става частично окисление в червата - нещо такова май беше Embarassed) И ние се обринахме и сме на витамин Ц, така и не стана ясно от какво- храна, претопляне или нещо друго newsm78

Днес ходихме на черква ( както писах снощи). Една мама беше писала, че става с предварителна уговорка..Нищо такова.Отидох в най- близката църква( бях там за първи път, че съм нова в квартала) и казах за какво съм. Казаха, че няма нужда да нося НИЩО. Четоха ни 5 минути 1 молитва, целунах 2 икони и като попитах попа " какво дължа" . Тои каза" Каквото дадете" . Попитах го "на вас ли да ги дам или да ги оставя някаде". Той каза" на мен". Бутнах му бързо 10 лв сгънати в ръката и това е..И ДА СЕ ПОХВАЛЯ..ТОВА НЕ Е МОЯТА БЕБКА..Спи непробудно откакто сме се прибрали..Нахранихме се в 11ч, събуди се 15.30 хапна и пак сънчо я отнесе в обятията си..Просто невероятно..Ако не бях плътно до попа щях да твърдя, че няма начин как да не и дал нещо приспивателно Joy
За коликите да напиша пак ,нищо неползваме

# 194

Общи условия

Активация на акаунт