АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 659
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, мами  Hug

За НОИ - вчера се свързах на тел. 9261990 след упорито звънене от моя страна. Вдигна ми един мъж, който първо ми се накара, че това не бил телефон за справки за нас, а само за осигурителите. Каза, че имало 4 телефонни номера, на които се дават справки, но не ми ги каза, защото въпреки всичко ми направи справка по ЕГН.

Пробвайте на телефоните които дадох на предната страница за връзка с НОИ. Има и още, като ги намеря ще ви ги напиша. Ако имате възможност има гишета в НОИ на Стамболийски /за софийските мами/ и на място ви дават разпечатка за всеки болничен с дневното обезщетение и дата на превод. При мен се оказа, че по някаква неясна причина са пропуснали да ми плятят единия болничен и го пуснаха пак за превод.

ДейзиГ, къде по-точно дават такава разпечатка, в смисъл кое е гишето в НОИ? И дали може например мъжът ми да отиде и да му дадат такава спрвка за моите болнични?

Вчера взехме акта за раждане на бебо Борис, с много четворки в него  Laughing Подадох и документите за еднократната помощ, голяма бюрокращина ей! То не бяха декларации, удостоверения за семейно положение (което струва 4 лв., но става за 1 седмица!!!! Ние искахме за веднага, та си платихме 8 лв.  Rolling Eyes ), молби, ксерокопие на акта за раждане на бебо. Ужас!

За ваксините - тази ваксина Пентаксим (дано съм я написала правилно) на коя фирма е някой да знае?

Тоя Вигантол за какво се дава, че аз нещо не разбрах  newsm78 ?

# 166
Тия килограми незнам, немога да си обуя нищо старо! Ужас отчаях се !
Искам да попитам имаме термометър биба , кака да го стерилизирам ???
А решите ли косичката на дечицата и от кога ?

# 167
catty m - какви справки правите в НОИ че нещо неразбрах ?

# 168
Вчера взехме акта за раждане на бебо Борис, с много четворки в него  Laughing Подадох и документите за еднократната помощ, голяма бюрокращина ей! То не бяха декларации, удостоверения за семейно положение (което струва 4 лв., но става за 1 седмица!!!! Ние искахме за веднага, та си платихме 8 лв.  Rolling Eyes ), молби, ксерокопие на акта за раждане на бебо. Ужас!

За ваксините - тази ваксина Пентаксим (дано съм я написала правилно) на коя фирма е някой да знае?

Тоя Вигантол за какво се дава, че аз нещо не разбрах  newsm78 ?
     В коя община взимат тези такси за удостоверенията,защото на мен не ми взеха никъде подобни такси и ми ги издадоха веднага.Даже ходих аз -  не исках дъщеря ми  да виси по общините.
                  Вигантола е витамин Д и се дава профилактично за предпазване от рахит.Особено важен е за бързо наддаващите бебета и тези,които рядко ходят на разходка. Grinning
                  На нас ни препоръчаха да сложим ваксина ТЕТРАКСИМ ,същата като пентаксима,но без съставката срещу минингит.Обясниха ни,че не е препоръчително подобна да се слага /говоря за минингита/ на дете под 1 година.И сега сме в шах - какво да правим.Ако имате инфо споделете отношението на вашите джипки към въпроса за конкретните ваксини.

# 169
  • София
Явно всяка община си прави каквото поиска. В нашата община справката за семейно положение стана веднага и струваше 4 лв. но не защото сме искали да е спешно. Просто толкова си струва. Не че ни дадоха бележка за това. Може и в джоба да си ги прибират.

# 170
Здравейте, сложих най-после снимки на нашата бебка ! Снощи с това течение от операцията много се притесних, но днес по добре ! Но все пак моля за още мнение на вас дали ви е текло нещо , на мен ми махнаха лепенката на 2рия ден, а конците на 6тия !
Нашата бебка спи  и яде и засега сме добре , но сме малки още да видим !

На мен нищо не ми е текло от операцията, може би е най-добре да се консултираш с лекар.

Дейзи нали 1 ден от болничния по принцип се изплаща от работодателя, това важи ли и за този по майчинство? Кой ще ми плати този ден от 45 дневния болничен?

# 171
Кога ви махнаха шевовете и лепенките от оперцията ? Понеже на мен доктора преди да изляза каза че е перфектна пък после

# 172
Здравейте,момичета!
Често ви чета,но рядко успявам да пиша,че съм с Калина на ръце като сядам пред компютъра.
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА-ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ОБГРАДЕНИ С МНОГО ЛЮБОВ!   smile3525 newsm51 smile3525
Подсечено дупе
-и ние се сдобихме с тази екстра,но като че ли по-добро от свинската мас няма.Мазах с крема на Бюбхен,на Нивеа,но ..........нъц.Правя и компреси с тетра.
Инфакол-пратиха ми го от Гърция,свекърва ми работи в семейство с малко бебе,тя всъщност е детегледачката.Майката на бебето е лекарка и е казала на свекърва ми,че и те са давали на бебето от тези капки.Много били ефикасни ,а в същото време абсолютно безвредни за бебето.Смятам да се снабдя и с още,защото от почти седмица го давам и вече го преполових.Мисля,че вече има ефект,защото Калина започна да поспива повечко,а през нощта не плаче вече-само хапва и отново заспива.
Ние не можем да прескочим хранене през нощта,както препоръчват лекарите,уж да си почивало коремчето.Нашата бебка не мошем да я залъжем с вода и това е.Яде си през4-5 часа през нощта ,а през деня сме на поискване.Май няма да можем да се справим лесно с режима.Вие как сте през нощта и успявате ли със създаването на режим на хранене???
Май не сещам друго засега,а и работата чака-целувки на всички бебоци. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 173
Привет!  Hug
АЗ съм новичка и искам да се запиша Simple Smile
На 15.04 (Термин 16.04) , в Тина Киркова родих втория си син Димитър - 3.600/50. Раждането беше бързо, пристигнах с 9 см. разкритие след 1 час поносими контракции. Сложиха ме веднага на стола и след 15 мин. борба с една голяма глава  ooooh! се роди мойто бебе!
Кърмим се на поискване. Вода не давам. До преди 3 дни имахме горе-долу някакъв режим, но в последните дни имаме неустановен проблем с коремчето и се случва през 1 час да е на гърда.

Имам следното питане:
Решили ли сте как да се предпазвате от бременност на този етап?
Лично за себе си не намирам приемлив радикален вариант... #Crazy

Сърдечни поздрави за вас и бебенцата ви!

# 174
Кога ви махнаха шевовете и лепенките от оперцията ? Понеже на мен доктора преди да изляза каза че е перфектна пък после

на 6 ден

# 175
                   За нощното хранене и при двамата по-големи НОЩНОТО хранене при нас беше последното,което остана в единия случай до 2 г и няколко месеца, в другия до 1 г 7 месеца,когато майка му роди второто си дете. Laughing Сега с Неда е същото,дъщеря ми се върна на работа и ние я гледаме.Отпаднаха постепенно обедното кърмене,следобедното също и сега това към 10 ще отпадне.Малко късно я захрани и за това още не сме го махнали.Режима в момента ни е преди да излезе мама - кърма,след това-същото ,но от шише,на обяд - различните видове пюрета,след обяд - кърма от шише и към 6 - различни видове - каша,а после е голямата радост мама се връща и бебка цока. Mr. Green През нощта,когато се събуди и се дава,но това става много рядко.И мама трябва да спи така,че когато и се иска - дава и няма никакво желание да я мъчи с вода и да пищи цяла нощ.
                                     И тримата са били на подобен режим и им няма нищо от това,че не са пили вода през нощта. Mr. Green Laughing

# 176
  • offshore & overseas
За ортопеда - кога водихте бебчо, на колко дена, че се чудя дали да звъня сега на ортопеда ? [/b]newsm78

Извинете за намесата, но да споделя за ортопеда. Аз водих Кали с направление в клиника Ортомед в Горна Баня на 3 май (т.е. вече навършила 3 месеца). Доколкото съм запозната, въпросният ехографски преглед за луксация може да се извърши до 3-4 месечна възраст, но е хубаво това да стане до втори-трети месец, за да може в случай на проблем да се вземат навременни мерки. Мен ме посъветваха да направя и втори преглед в началото на 6 месец, въпреки, че Калина няма проблеми и не се очаква да има.  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

newsm23 Първото нещо, което доки ме попита беше: "Нормално ли родихте?" Аз и преди бях чувала, че луксацията е по скоро проблем на нормално родилите, така че секцираните мами имат по-малко основания за безпокойство. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Късмет на прегледа и здраве за бебоците!!

Последна редакция: сб, 05 май 2007, 12:53 от Мяуче

# 177
момичета коликите само вечер ли са или може и през деня. ние от няколко дена се свиваме по цял ден и цяла нощ и вече съм на ръба на изтощението. сега пак плаче и не нам какво да правя. от вчера спрях саб симплекса (нямаше никакъв ефект) и сега сме на инфакол,но явно още не е подействал. не мога да се изкъпя нито да се наям. пускам перални и едвам успявам да изгладя това което ще ми трябва направо не нам какво ще правя. виждам че и на нея и се спи,но от болка не може милата и още повече почва да плаче.

даите ми малко инфо за погачата или ме насочете къде да чета, че ще дойдат гостите а аз незнам какво да правя. ние ставаме на 40 дена в сряда

# 178
Здравейте, ние днес имаме мини рожден ден. Ставаме на месец!
За ортопеда - ние ще ходиме в сряда, в Горна баня, при проф. Владимиров. Иначе педиатърката ми каза, че сега като вече имаме ЕГН, ще ми даде направление за ортопед във Военна болница, обаче ставало със записване и се чакало 20-25 дни. Аз не мога да чакам толкова, защото аз съм имала луксация и е хубаво да направим прегледа по-рано.
Веселина, и при нас коликите бяха даже предимно през деня, но продължаваха и вечер. Сега да чукна на дърво откакто давам Инфакола, са по на рядко. Но ефекта се усети след около 2 дни.

# 179
пак за инфакола понеже не разбрах как точно се дава почнах по 15 капки преди всяко хранене това малко или много е?

Общи условия

Активация на акаунт