АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 665
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
  • В една далечна галактика...
Зазу, как успя да се свържеш с НОИ?!? Това за мен е мисия невъзможна! Никой не ми вдига телефоните там  Thinking

Страчи, аз също не съм ходила на ортопед и се чудя къде? Знам, че в Горна баня са най-добрите, но ми е далечко. Кажи ти какво си решила. Доколкото помня с големия син ходихме в свети Панталеймон при някакво светило, ама не помня при кое...

# 151
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Страчи Теди я гледа ортопед на втория ден след раждането.

Пробвайте на телефоните които дадох на предната страница за връзка с НОИ. Има и още, като ги намеря ще ви ги напиша. Ако имате възможност има гишета в НОИ на Стамболийски /за софийските мами/ и на място ви дават разпечатка за всеки болничен с дневното обезщетение и дата на превод. При мен се оказа, че по някаква неясна причина са пропуснали да ми плятят единия болничен и го пуснаха пак за превод.

# 152
!!kolentsova n си има ве4е мом4енzе  bouquet

Родила е на 30 април нормално а бебето е 4 кг Hug

Браво на вси4ки априлски мами и бебета да са живи и zдрави!!!

# 153
Здравейте , искам да попитам мамите раждали секцио дали ви е изтичало нещо от раната , тече ми нещо като водичка  розова ? Моля ви пишете ми , че много се притеснявам !

# 154
Здравейте настоящи майчета, не знам останаха ли бъдещи такива Simple Smile))

reniboro, не знам ще ми повярваш ли, но тази нощ все за теб мисля, така ме притесни с последния си постинг. Не им се връзвай на нашите педиатри, все не може да им се угоди, или са недохранени, или преяждат, то за тях всички трябва да са еднакви. Четох преди две години, че пробните кърмения са отречени, тъй като не дават реална представа за нищо - бебенцата не ядат симетрично в денонощието (прочети на Страчи бебето как се храни, моето е с подобен режим - сутрин се тъпче през половин един час, а после откарва по 4-5 часа сън). Не мисля, че е добра идея да кърмиш под час - ще измъчиш и себе си, и бебка, а тя по-добре знае на кое ядене колко да суче и кога да си поиска пак, довери й се, вместо да и налагаш часове......... От опит знам, че Руми беше изключително на периоди, понякога се тъпчеше, друг път само се залъгваше, при зъбчетата изобщо не качваше, а постоянно ми висеше на гърдата, зимата окльощавя, а пролетта се наля и т.н. и т.н. - но като цяло си расте нормално -  килограмите са в норма, а сантиметрите над норма, но кой може да и каже да не расте висока Simple Smile
marini, с по-горния постинг и на теб отговарям за режима.... Може да го прочетеш в кърмаческия форум - "кърмене на поискване" му се вика Simple Smile)))

ягодка, кърмените бебенца нямат нужда от вода, но за повече информация прочети в библиотеката на кърмаческия форум, ще ти подейства успокояващо. А, ако искаш успокоение от личен опит, давам ти го аз - Румена, голямата ми дъщеря не пи вода до едногодишна възраст, просто не искаше, а е изключително здраво детенце, в консултациите й се радват, но там дори не подозират, че не ги слушам - те също ме съветваха да давам вода и да кърмя под час с нощна почивка, а това са големи грешки според кърмачките и мен вече Simple Smile))

Вигантолът на нас ни го изписаха от 20-я ден сутрин на гладно. Давам го направо в устичката - лекичко натискам брадичката и капвам вътре, ако плаче е още по-лесно Simple Smile. Спомням си, че бях доста несериозна с Руми, все забравях и се сещах по някое време през деня и тогава го давах, но не мисля, че е толкова фатално, дори и дни прескачах от умора и изпит мозък Simple Smile

Масажи лекички си правя от самото начало, докато мажа със зехтин след банята вечер - имам спомен, че трябва да се избягвят ставите и да се масажират само мускулчетата, а по-сериозна Гимнастика след първия месец. Има доста сайтова за гимнастика, май тук на Бг-мама имаше доста добре описан със снимки, ще трябва да си поприпомня тези дни, че всичко се забравя с времето, а Гери на 9-ти става на месец Simple Smile

От два дни Гергана плачка и е неспокойна, присвива се и мисля, че се започва с коликите. Много ме заразихте вие с този Инфакол, та и аз поръчах на едната ми приятелка, която се прибира за този уикенд, да ми донесе - дано го имат в Австрия...... За Руми ползвах Саб Симплекс, но го спрях, че нямаше особен ефект и с него и без него все тая......

За ортопед най-добрата ми приятелка, която работи в Горна баня, ми препоръча д-р Райчо Кехайов или д-р Иво Ефремов. Но и този път ще изчакам по преценка на педиатърката дали да ходим или не. А кога да се направи май пак е различно, едни казват на месец, други на 40 дни, а дори им пращали и на 2 месеца и все още не било късно Simple Smile)).

Време е за банята на момичетата, но Гергана спи вече четвърти час и няма изгледи да се събужда. Руми вече няма търпение и почваме да къпем нея, дано успеем преди да се е събудил малкият бандит Simple Smile))

Приятна вечер ви пожелавам на всички и сладки сънища, ако ви оставят да спите Simple Smile

# 155
  • Пловдив
Клер, аз май не съм имала изтичания от раната.
Като гледам на теб ти е 7 ден, може и да има нещо сълзящо. Аз по това време вече си бях махнала превръзката. До колкото си спомням на самата превръзка имаше едно малко петънце, та може и такова да е било. След това, обаче не съм забелязала да има нещо.

# 156
здравеите и от мен!!!!!
вече е 23.30 а ние още не сме сме заспали ..... сега само сезаписвам в темичката а утре като спим  ще я поразгледам по подробно

честити на всички нови мами и техните бебчета

# 157
Здравейте!
Style, найстина ме трогна с това , което си написала.  Hug Аз не се притеснявам за това дали бебка е яла достатъчно или не! За мен най- важния показател е железния и нощем режим .. Заспива към 24ч  и се буди към 6.30..Както казва баба ми " Гладни очи не заспиват'" . Така, че щом спи непробудно значи е сита и здрава..Сега заради тия пъпки по гърдичките пиеме витамин Ц и това ме притеснява..Не се знае от какво са, а аз да я наливам с вит. Ц Crazy  Ами ако са от прегряване няма нужда от витамин..А за режима на хранене, вече се отказах да я вкарвам с режим, но опитите ми доведоха до някакав резултат..Сега имаме някакво подобие на режим, 1 ден сме на 2 4аса, един на 3, а след 18ч всичко се размива.. Но така поне мога да си правя планове 1, 2 часа напред че преди беше голям ужас и тя престана да повръща на фонтан Grinning
Днес ставаме на 40 дена и ще ходим на църква да ни четат молитва.. Peace
Педиатърката ни каза, че на ортопед ще ходим втория месец, но кога точно нямам идея

# 158
Знаете ли, че има банки за кърма! Там мамите , който имат излишна кърма могът да я дадат..Разпределя се по болници, сиропиталища и т.н. Аз се цедих няколко дена, увеличих си кърмата и имам достатъчно и в момента не се цедя. Чуствам си гърдите нормално, не са напрегнати.. Ако усятя, че намалява веднага ще взема мерки

# 159
Здравейте мами, честито на всички ви! Аз имам още доста време и дано всичко да е наред. Извинявам се че пиша тук, но имам проблем и искам да пратя на  рера_k, лично съобщение, но не успявам. рера_k, здравей, ако прочетеш това, пиши ми на лични моля те !

# 160
http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg/Да, за съжаление само в София. baby_neutral
Аз ако имам някакви проблеми с лактацията ще се възползвам. Grinning

Не съм чула обаче никакви отзиви от майки, които са ползвали банката.  newsm78
Моля, споделете... Praynig

# 161
  • София
Ами с НОИ се свързвам последните пъти все на телефон 9261990. Там вдига жена, която дава адекватна, точна и подробна информация след проверка по ЕГН. И обикновено доста бързо се свързвам. А на другите телефони съм звъняла по половин час безрезултатно или ако се свържа ми дават инфо, което после се оказва грешно  ooooh!

# 162
Здравейте, сложих най-после снимки на нашата бебка ! Снощи с това течение от операцията много се притесних, но днес по добре ! Но все пак моля за още мнение на вас дали ви е текло нещо , на мен ми махнаха лепенката на 2рия ден, а конците на 6тия !
Нашата бебка спи  и яде и засега сме добре , но сме малки още да видим !

# 163
  • БГ
здравейте от мен Hug
kler на мен нищо не ми се текло от раната, вечер пръскам с бивацин.
за болничните и нои вие по телефона ли разбрахте за сумата която са ви изчислили?
не успях да запиша бебка за дет.педиатър и първата ваксина /на 1 месец/трябва да си я купя аз , някой да е в моето положение и да си е купувал сам ваксината за хепатит б? newsm78
още не мога да кърмя правилно, малката се ядосва , а аз се шашкам и помпя с помпата #Crazy
иначе съм махнала 8 кг.засега, но имам още, корема няма стрии засега,но не мога да мажа с гел против стрии, че на бебка ще й мирише гадно.ползвам само стягащ лосион за тяло.
за акото
- на бебка й беше вече 2 пъти малко рядко, това какво значи? newsm78 newsm78
хубав ден от мен  bouquet

# 164
  • В реалността
вече сме си вкъщи но нямам никакво свободно време, а и докато включа че вече трябваше да търся тази тема/чудех се защо не мога да пиша в "очкващи бебета..." Embarassed
ЗА ПРОТОКОЛА: нашата принцеса все пак я кръстихме на свекър ми - казва се Виктория и термина ми беше 21-и,  не 24-и. вече може да впишете уточненията Joy
Иначе сме добре освен пъпчето на бебка-в болницата го бяха оставили да гнояса, и аз като не я виждах като я преобуват сега се чудим как да го лекуваме. въпреки че падна на5-я ден още ни създава проблеми
Огромни  Hug
Незнам дали ще имам време да чета назад Sad

Общи условия

Активация на акаунт