АПРИЛската дружина вече бебенца си има!

• 12 655
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Честит имен ден на всички именици!

Моето малко съкровище приема първите сипоздравления от ранни зори  Laughing Heart Eyes

larsen , за Инфакол-а , при нас даде резултат след 2-3 дена. Сега в съчетание с чая на Хип за колики (чай от копър), май почти изчезнаха (да чукна на дърво).

Иначе малкия много бодува през деня, дремва по 20-30 минути понякога и се буди с рев  Rolling Eyes не разбирам защо. Погушкваме го доста през деня.

Да попитам, има ли някоя от вас, която храни бебето си по режим или всички практикувате "на поискване"?  И как разбирате в този случай (когато е на поискване) кога бебо е действително гладен, а не иска просто от лакомия? Знам, че може би ми е малко тъп въпроса, но нашия младеж гледаме уж да го храним под режим, който в по-голяма част той сам си определя, но понякога е толкова лаком, че се олива целия в кърма и накрая връща излишека (поне според мен).

# 46
  • Стара Загора
Да попитам- някой знае ли програмата на 9 месеца за този месец ?

# 47
  • Пловдив
Днес бяхме на консултация - 15 дни след първото посещение на педката - по ЗК, а утре сме на консултация в частната клиника. Те пък идваха веднъж след изписването и после след една седмица, на домашно посещение.
Резултата от днешната консултация - за 22 дни сме наддали 650 гр и 6 см  Joy
Питах за повръщането - педката не реагира кой знае колко. Каза, че е нормално. И аз смятам, че няма проблем щом си растем, но както четох проблема с времето се задълбочава с проблеми в хранопровода и други последствия, я не от недохранване. Изписа ФРИЗОВОМ да разтварям една мерителна лъжичка и да давам преди обедното хранене с лъжичка. Това щяло да утежни и сгъсти кърмата и да пречи да се качва в хранопровода. Все още обаче се чудя дали да даваме от това newsm78
Пъпчето - падна днес. Сигурно пак държим рекорд - по преносване на пъпче hahaha
9-месеца - нали за лекциите става въпрос
http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool

# 48
най-после и ние в родени  Laughing

какво ще кажете какъв момък се роди на кумата на комшииката ми. голям мъж и много са харесали нашата мома. казват, че не е проблем, че е по-голяма помеже жената трявба да командава мъжа  Joy да са живи и здрави и дано раждането е минало леко, че с такова голямо бебе...

честито и на всички мами които не съм поздравила много да се обичкат и слушкат с малките бебоци
помпата на авент си скърца  Laughing , но какво да се прави. аз от няколко дена имам проблем с едната гърда  Cry пълна е , а нищо не мога да изкарам и затова слагам малката все на нея, а другата изстисквам. вчера в банята успях да изкарам доста и от нея и се оказа, че само да му хванеш цаката на ръка е много по лесно , бързо и безболезнено изтискването ама кой да ми го каже до сега. пробвайте няма да съжалявате. мен вече ме е яд, че я купих тази помпа. днес пак пробвах в банята проблемната гърда, но не ще да пуска и това е само малката се справя с нея. решила съм да си взема компресите на нук, но не можях да ги намеря никъде. в магазина на нук ще има, но не мога да стигна до него понеже филип вече е на работа и няма кой да гледа малката за да прескоча до магазина, че ми е далечко да ходя с нея.

за ваксините и ние сме решили да си купуваме, защото не снеем да рискуваме с тези по ЗК

сиси и ние постоянно бяхме със запушено носле и аз много се бях шашнала, но се оказа нормално както и кихането. пръсках по няколко пъти на ден със стеримар и беба или гълта секрета или го изкарва с кихане

Весе,изобщо не се лъжи даа си взимаш компресите на Нук-ужасно ненужна покупка,никаква работа не вършат! Ако искаш да ти текне гърдата,по-добре я загрей с електриическа възглавничка.Аз така в началото преодолях периода от коластра към кърма и не съм имала никакви проблми. Също така съм напълно съгласна,че след бебето,най-добрата помпа е "на ръка".Аз така се цедя много лесно.

# 49
Ние още от изписването сме с колики-само ревем и лакомо ядем.Естествено сме н а повикване-през 3-4 часа,някой път през 5. Не искам да го будя като е заспал,защото и без това рядко му се случва да е за дълго.
И да ви питам-от къде в София да си купя Инфакол и мехлемчето Медиклайн Бейби?
Засега сме на ръце и затопляме коремчето,че нито Саб,нито Еспумизан,нито чайове помагат ooooh!

# 50
  • София
hristina_k , моля те сподели какво ви изписаха за млечницата? Бебо има нещо беличко от вътрешната страна на бузките, иначе езичето му е чистичко, но се притеснявам, че май има и той млечница.

Ние още от изписването сме с колики-само ревем и лакомо ядем.Естествено сме н а повикване-през 3-4 часа,някой път през 5. Не искам да го будя като е заспал,защото и без това рядко му се случва да е за дълго.
И да ви питам-от къде в София да си купя Инфакол и мехлемчето Медиклайн Бейби?
Засега сме на ръце и затопляме коремчето,че нито Саб,нито Еспумизан,нито чайове помагат ooooh!

За съжаление, в БГ не се продава Инфакол. На мен ми го донесоха от Англия.

# 51
За консултациите - ходихме на 15 - ия ден и следващото ни посещение ще е като стане на един месец. После не знам какво ще кажат.

За кекса  Joy - аз съм още с лохии. Връща ми се за всичките девет месеца, дето бях забравила що е то превръзка. Какъв кекс  Rolling Eyes И нещо хич не се чувствам секси  Rolling Eyes

Въпрос към мамите със секцио - вие започнахте ли някакви упражнения, спорт или нещо такова? Вчера се опитах да си направя един елементарен комплекс по каланетика, който си бях сглобила от едно време... ами той се оказа страшни мъки! Да не говорим като се опитах и лицеви опори да правя  hahaha

Еспумизан - при всяко хранене ли давате от него? Има ли ефект? Аз го давам само вечер и през нощта и една нощ будуваме, една нощ спим. Май е все тая дали го давам или не  newsm78

# 52
  • Попово
мами да ви се оплача бяхме при педка и се сбъдна съмнението ми Sad бебока е със сополки... изписа ни вит Ц и физиологичен разтвор преди хранене и да следим температурата... да не би да има някакъв нов грип, или просто след празнично беше такава тарапана пред кабинета на ЖП-то newsm78

# 53
Здравейте, мамчета и от мен! Hug
Влизам, за да се присъединя към всички щастливи мами и да ви кажа, че нашият първи син АЛЕКСАНДЪР се роди на 28.04., в 10:52 в "Тина Киркова". Голямото ни момче тежеше 3450гр и е дълъг 50 см.
Всички знаете какво е усещането и съм много щастлива, че вече мога да споделям вашите радости и въпроси и тревоги... Прави бяхте - болките си заслужаваха...  bouquet
Ами, засега толкова от мен!

# 54
Някой ,който дава отдавна Инфакол да каже след  колко време дава резултат приемането на тези капки.Благодаря предварително.
    При нас при Неда подейства веднага,а сега даваме и на Бубу за първи път току що и мисля,че го успокои.Пу,пу да не объркам нещата. LaughingОт всичко ползвано и в двата случая Инфакола ни върши работа.
                  За усмивките - може и да са автоматизми,но.....бебчовците познават гласове още от утробното развитие и май не се усмихват на всички. Mr. Green Поне ние сме така ,а утре става само на един месец. Laughing

# 55
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Знам аз всичко ще бъде наред! Като ви чета обебелите се мами и виждам, че никой не е останал там!  newsm44
Очаквайте скоро новината за още едно закъсняло априлско бебе!  newsm10

# 56
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За кеса на мен ми казаха като минат 40 дни, че може, но аз съм нормално.

На редовна консултация ходихме след първия месец, но между временно няколко пъти в Токуда /безплатно от раждането и после платено/ и при педиатъра. Първата ваксина реимунизация трябва да се сложи най-рано 30 дни след слагането на тази в родилния дом.

В общината трябва да си вземете Удостоверение за семейно положение /вече струва 4 лв./ независимо дали сте омъжени или не. То ви трябва за еднократната помощ. Акта за раждане ан Теди беше готов 20 календарни дни след раждането. След това с акта и удостоверението се попълва молба по образец в Социалната служба по адресна регистрация на майката. За тези с второ или трето дете трябва и копие на акта за раждане на първото дете. Трябва личната карта на майката, а някъде и на бащата за справка. Снимайте си предварително акта за раждане, защото оригинала остава при тях докато не ви преведат парите /а това става около 15-то число на следващия месец/.

# 57
Здравейте и от мен! 55

benitta, днес говорих с педиатърката ми за повръщането..Каза да отида утре на консултация  и като поговорим ще реши какво да правим. Евентуално може да водим бебка на газентереолог. За утре уговорихме пробно кърмене, за да види колко яде, качествено ли се уригва и дали ще повръща и ако всичко е наред ще ни бият и първата ваксина.
stra4i, утре ще бъдем на 2-ра консултация ( 1-вата на 28-мия ден и сега на 1 месец и 7 дена).
За кекса, от 10-на дена насам течението ми почти спря  и сега леко ми прикапва и нещо почнах да вглеждам в татито. Психически съм готова, чуствам се ок, но малко ме е страх. Та и аз да попитам. Кога е нормално при нормално родилите( с 3 шева ) да вкусят отново от временно  невъзможното..
И моята помпа Авент скърца бая мощно..
Днес бях при гинеколожката и тя ми даде талончета за кръв и урина. Всяка родилка трябва да си направи такива до 42 ден от раждането, поне така ми обясниха и се покриват от ЗК ..
Иначе скоро ставаме на 40 дни и трябва да реша пануда ли ще правим ( или само ще каним на питка) newsm78!  При вас как ще бъде ( или как е било)?

# 58
За кеса на мен ми казаха като минат 40 дни, че може, но аз съм нормално.

Ааа..Дейзи Г вече отговорила за кекса Simple Smile
Стра4и, можеш да подадеш и документи за детски надбавки във соц. служби, ако дохода на член от семейството е до 200 лв. Понеже с таткото не сме подписали се взимат само мойте доходи и ние влизаме в тези изисквания. Нужните документи са молба по образец и удостоверение за доходите 12 месеца назад.
Иначе неползваме нищо от много дни насам срещу коликите, според мен лекарствата само облекчават леко, но не помагат съществено. Баба ми е при нас. тя нещо го омаива и му говори и то като проплаче ведна га спира.  Тя го люшка във шезлонга за кола, това го успокоява, за да не го свикваме на ръце. Имам чуството , че като чуе моя глас, действа първосигнално " цица" и се разревава още повече. Другото което правим е ..стоиме по корем преди всяко хранене по няколко минути, за да изкараме газовете и пада едно пръцкане Joy

# 59
 Laughingпу -пу и ние да се разпишем в тази темичка, и само хубави неща да си споделяме.
Но нямам време сега да пиша че каката е с температура висока ,а и трябва да се храним Misc Baby Bottle Misc Baby Bottleче нададохме вой чак до комшиите. smile3541

Общи условия

Активация на акаунт