Страхувате ли се когато децата ви пътуват

• 3 310
  • 69
  •   1
Отговори
# 60
Нон стоп изпитвам ужасна тежест в гърдите,ужасен страх,не спя по цели ноши и все си мисля,че тези мои мисли са именно предсказания за лошо и трябва да го предотвратя и искам детето ми да не пътува,да не кара кола,за да съм спокойна.
Това е отвратително егоистично, съжалявам да го кажа. Мисля, че задължително имате нужда от лечение. Ще си съсипете детето, помислете за него!

# 61
  • София
Олеее, това е жената, дето така и не стана ясно колко деца има и защо веднъж живеят с нея, веднъж отделно, веднъж разни далеч по-неприятни неща.
Трол като по учебник.

# 62
Страхувам се, и то много. Синът ми е на 17 г. и още няма книжка,но приятелят му е на 18, и до 10-15 дни ще вземе книжка. Моят с нетърпение чака приятелят му да вземе книжка и да се вози при него. Няма как да го спра, но искат да ходят с още двама приятели на морето,и то два пъти, по магистрала, 220 км е от нас до морето. Аз съм против да се вози с нов шофьор, но той казва,че баща му го учи от 5 г.да кара кола. Градско, междуградско, междуселско. Моят казва,че не обича високите скорости и ще му говори да намаля. Преди два дни говорих с бащата на новия шофьор, който каза, че синът му още няма книжка и като я вземе,ще ходят два пъти до морето и ще даде синът му да кара,за да го види как се справя и тогава ще реши, но съм сигурна,че ще му даде да кара с приятелите и да идат на морето. Мин.година моят син беше на 16, не го пуснах на море, с автобус и още ме обвинява. Не знам как да постъпя,м.м.го пуска, но аз искам,но в главата ми са само лоши мисли. Опитах се да говоря със сина ми и да пътува само той с автобус, но не го приема. Как другите ще са с кола,а той с автобус? Започнах всеки ден да мисля за това,не мога и да спя добре, колкото наближава лятото.

# 63
  • София
Какво те е притеснявало на 16 да пътува с междуградски автобус? В града не ползва ли обществен транспорт?

# 64
  • Sofia
elinor в случая съм напълно съгласна с теб.
Новият шoфьор трябва да придобие опит преди да накачури колата с тийнейджъри.

Спомням си навремето (в чужбина), след като сестра ми взе книжка, трябваше да направи определени километри шофиране задължително с придружител (опитен шофьор), преди да има право да шофира сама. И има резон в това изискване.

# 65
При нас за L17, т.е. под 18 години трябват 3000 км с придружител, плюс 2 курса за усъвършенстване - в зимни условия и с ремарке. Едва тогава взимаш книжка с пробен период.  Ако си 17,5 години, след теорията ти трябват 1000 км с придружител, плюс допълнителен курс.

# 66
Какво те е притеснявало на 16 да пътува с междуградски автобус? В града не ползва ли обществен транспорт?
Мин.година не ме притесняваше изобщо това,че ще пътуват с автобус. Страхът ми беше най- вече от морето- да не се удави, дискотеките в Сл.бряг, наркотици.

# 67
Майка ми е преживяла две много тежки катастрофи, след първата е спряла да шофира и си имаше известен страх при нея, ако види по-висока скорост от 80. Баща ми се принуди да откачи стрелката (механична) на километража, за да е спокойна и да не се вторачва в нея.
Въпреки всичко преживяно, когато станах на 16 и исках да изкарам книжка за мотопед, те ме поощриха да изкарам В категория и от 18 годишна възраст шофирам автомобил. Благодарна съм им. Давали са ми колата с повод и без повод доста често да си ходя къде ли не, въпреки че баща ми беше инвалид и си я ползваше. Искаха, по възможност, като пристигна да им се обадя. Толкоз. Сега е лесно с мобилните.
Осъзнайте, че вашите страхове минават границата на нормалното, потърсете помощ. Едно е да наливаш в главата на порасналото дете да е разумно и да спазва правилата, друго е да не го пускаш никъде, защото се страхуваш.

# 68
  • София
Елинор, никой никъде не е застрахован. Стават катастрофи и с автобус, и с влак. А и в градския басейн има удавени.
Няма как да затвориш младежа в къщи. Но да не става това, което си мисли майката....

# 69
Мин.година не ме притесняваше изобщо това,че ще пътуват с автобус. Страхът ми беше най- вече от морето- да не се удави, дискотеките в Сл.бряг, наркотици.

По тази логика на екскурзии от училище ходил ли е? И там ги карат с рейсове, вечер в хотела стават купони с алкохол, може и наркотици. Много хора не могат да плуват и пак ходят на море и басейни. Пратете го на един курс по плуване като ви е страх, защо му режете крилете?

Единствено имате основание да се притеснявате от младия шофьор, другото е прекалено.

Последна редакция: нд, 17 май 2026, 22:34 от St_Charlatan

Общи условия

Активация на акаунт