Витамини при бебе

• 317
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, майки! 😊 

Искам да ви попитам вие какви витамини давате (или сте давали) на бебетата си около 10-месечна възраст? 

Нашият педиатър е препоръчал, но ми се иска да чуя и реален опит – какво сте давали, имало ли е ефект, доволни ли сте? 

Ще съм благодарна да споделите 😊🙏

# 1
  • София
Щом не ви е препоръчал, то, няма нужда да давате.
При едно здраво, захранено, добре гледано бебе - наистина няма нужда.
Хубави разходки на слънце и въздух, добре подбрана храна, хубав сън и това е.

# 2
Витамини по-скоро през есента. Сега идва лято, ще има много сезонни плодове и зеленчуци, слънце и не виждам смисъл. Нашата педиатърка ни препоръчваше само витамин Д през есента и зимата на тази възраст на детето.

# 3
Никакви витамини на толкова малко бебе,та и по-голямо да е. Мисля,че дори няма витамини за такава възраст и ми стана интересно какво е препоръчал педиатър..Само витамин д и ако е наистинал 3 дена по една малка ампула витамин ц. Сега като се замислих,мисля че има и едно рибено масло,което може да се дава на малко бебе.

# 4
Wellbaby капките, друго няма на нашия пазар. В iherb има повече опции и метилирани форми.

# 5
  • София/Севлиево
Не съм давала.Чак като тръгнаха на ясла и на двамата давах сироп Саностол.Големият го харесваше,малкия-не.

# 6
На тази възраст и аз мисля, че няма нужда от витамини, максимум от витамин Ц- ампули ,както написаха по- горе и то ако е болничко. Иначе зимата- витамин Д. Давайте му повече пловоде и зеленчуци. Идва лятото ще ги има в изобилие, така че не го щадете Simple Smile

# 7
  • София
На тази възраст витамините могат да навредят.
Повече разходки на чист въздух, без да навличате детето с много дрехи. И правилно захранване със сезонни плодове и зеленчуци.

# 8
Витамини според мен е добре да се дават само ако има конкретни отклонения,например при ниско желязо. Обикновено до такива дефицити се стига, когато детето е по-злоядо и не успява да си набави всичко необходимо чрез храната. Ние доскоро приемахме Wellbaby сироп и бяхме доволни.

# 9
  • София
Никакви, защото не е имало нужда. Може да се пуснат изследвания за витамините, които Ви интересуват и да давате само тези от който има нужда или е в дефицит.

# 10
Нищо, освен витамин Д не давах. Сега е на 21 месеца, но е хремава и взех сироп на Wellbaby, не виждам как някой може да види ефект от витамини обаче. За да се види някакъв ефект, то трябва да е имало липса и да е изследвана и тогава да се дава.
Иначе когато беше на 9-10 месеца и беше болна давах витамин Ц.
Все ще започвам да давам и Омеги, защото не ядем риба. То като цяло е злоядо и мисля поне тоя сироп да й го давам и след като мине хремата, но ако се храни детето по-разнообразно, няма липси/симптоми на липси не бих давала.
Ако питате пък за подсилване на имунитета - бяха ни изписали Стам@тин сироп, когато беше на 9м., на него пишеше, че е за след 1г.

Общи условия

Активация на акаунт