Политиката на България - епизод осем

• 606 409
  • 25 099
  •   8
Отговори
# 25 035
Сега ще пусна да изгледам пресконференцията , макар от коментари да разбирам , че голям панаир е било.
Връщах на БНТ ама йок там или аз нещо не намирам?!

Последна редакция: пн, 14 сеп 2026, 17:20 от Морана

# 25 036
Скрит текст:
Да, за съжаление, обедняването започна, усеща се, че комунисти са на власт.

АВ точен както винаги: "Вчера, докато бях в „120 минути“, г-жа Йотова е казала, че искането ми да обясни помилванията било „лична атака“.
Г-жо Йотова, лична атака е песента на Слави за Лена. Лична атака е помията, която се лееше от жълтите медии по всички лица на „Продължаваме Промяната“. Лична атака е да наричате политическите опоненти войнолюбци и шарлатани, когато нямате аргументи да ги оборите.
Аз задавам въпрос, свързан с упражняването на властта Ви като вицепрезидент. Защо от всички болни затворници избрахте точно наркотрафиканта и наркодилъра? И смятате ли, че при тези помилвания са били изпълнени основните условия – осъдените да са се поправили и да няма риск да извършат нови престъпления?"

Силвия Великова с един въпрос е разбила прокурорските джуджета на пух и прах. Напънала се планината и родила мишка - това е заключението за днешната пародия на пресконференция на прокуратурата.

Нищо не е разбивала, слушах интервюто. Въобще, като дойде до вашия Петрохан, нищо работа, като дойде до техния наркотрафикант - уу, голяма работа.
Но аз изслушах част от днешния брифинг за Петрохан и казаха, че ще търсят отговорност и от тогавашни държавни служители. Имало и е някакви фалшифицирани документи.
Въобще...по-добре да се поспрат някои хора да леят помия и да се съсредоточат върху изтъкване на положителните черти на техните кандидати за президенти.
До сега не виждам никой от спорещите като бял и добър, убедете ме за кого да гласувам.
Да започнем с въпроса защо Гюров е по-добрият кандидат?

# 25 037
  • София
Какво общо има Гюров с Петрохан? Joy Дори да приемем за истина, а към момента няма никакви доказателства, че ПП-ДБ са замесени в Петрохан, то по същата логика може да метнем вина на Йотова и за Народния съд, защото членове на нейната партия го инициираха. А също и атентата в Света Неделя и още безброй други терористични актове на тази партия.

# 25 038
Какво общо има Гюров с Петрохан? Joy Дори да приемем за истина, а към момента няма никакви доказателства, че ПП-ДБ са замесени в Петрохан, то по същата логика може да метнем вина на Йотова и за Народния съд, защото членове на нейната партия го инициираха. А също и атентата в Света Неделя и още безброй други терористични актове на тази партия.

Ами не знам, ти питаш. Аз такъв въпрос не съм задавала, нито съм казвала, че Гюров има нещо общо.
Аз си казвам за себе си, че не виждам нито един като бял и добър по съвсем други причини.
Та за това предлагам да се съсредоточите не върху мятане на кал, а изтъкване на положителни качества.
Но пък коя съм аз да казвам как да си водят кампанията някои хора?
Един прост избирател, това съм, нищо повече.

# 25 039
  • Буркина Фасо
по Гюрово време не стигнаха ли до същите заключения за убийствата?

# 25 040
Какво е попитала Силвия Великова

Два часа лъгане и мазане и тя направо ги срази - https://www.facebook.com/share/v/1DHNwzFX16/

Прокуратурата си е една и съща. И сега, и през пролетта, и миналата година, и по-миналата...Никой не им вярва. А те не са и положили усилия да им вярват. Лъжат и крадат на поразия. С днешната изява на този Асен Йорданов съвсем се закопаха.

# 25 041
  • Буркина Фасо

Два часа лъгане и мазане и тя направо ги срази - https://www.facebook.com/share/v/1DHNwzFX16/
Силвето я слушам редовно и ми е от добрите, но ... като започне да задава въпрос и докато стигне до края му събеседника може да забрави за какво го пита. Grinning  5 мин. му задава въпрос и след 30-на сек. питания бива прекъсван. често му казва "искате да кажете, че ..." , а той "не искам да кажа това". накрая прави набързо обобщение, за което тя се е подготвила и "трябва да пуснем реклами".  от 20-на мин. със събеседника  15 са само с нейно самоучастие, 2-3 с надговаряне и 2-3  са за събеседника. не е лоша,  има бърз ум , но ... 

# 25 042

Прокуратурата си е една и съща. И сега, и през пролетта, и миналата година, и по-миналата...Никой не им вярва. А те не са и положили усилия да им вярват. Лъжат и крадат на поразия. С днешната изява на този Асен Йорданов съвсем се закопаха.
Ами права е. Напълно излишно загубени 2 часа, в които не се разбра нищо повече от това, което знаехме преди месеци.

# 25 043
  • софия

* росен. Професионален политически психолог, обучаващ доскоро герб активистите.

# 25 044
  • София
Ще дърпат уши. Двата часа ПР акцията на Йотова отекоха. Сега хем още по-сериозно питат за освободения наркодилър, хем се ядосват на двата часа загубено време.

# 25 045
Да, Росен, не успявам на този да му запомня името. Обаче, прокуратурата достига нови върхове в отрицателната класация. Този Росен си се изказва още преди да започне т.нар. си работа по случая. Значи, прокуратурата търси предубедени хора да работят по случаите, за да могат да си се изкажат в подкрепа на една или друга версия. Няма дъно, което да не могат да пробият със страшна скорост. Оня Дачков каза ли какво е прочел в доклада, както се изказа в събота? Бил чел и знаел. И какво знае? Че жена му е съветник на президентшата ни.

# 25 046
А какво търси на тази пресконференция Симон, дето му отнеха достъп до НС ?

# 25 047
Нищо ново за Петрохан. Само шум, предизборно. Ако някоя независима прокуратура се беше захванала с казуса, щеше да разкрие истината. Някой има интерес да се налага тази версия. Работи се само по интереси и тенденциозно. Обективност нула. Толкова от прокуратурата. Жалко, че има хора, които й вярват.

# 25 048
Аз пък мисля, че Росен Йорданов е прав. Отдавна се знае това, което той обобщи.

# 25 049
  • София
Жанел, кой е този "наш" Петрохан? На кого? На Гюров, Кандев или ПП-ДБ? Щото ние Петрохан нямаме. Пък Йотова освободени трафиканти си има. Та няма как да има каквото и да било сравнение.
Огромен зор, ама нечовешки има да се припише едно тежко убийство на една партия. И след толкова месеца зор, нищо не могат да извадят, освен дарение към природозащитна организация. Цяла държава и безброй институции са впрегнати не в това да си направят експертизите и заключенията, ами да ровят за несъществуващи връзки с ППДБ. Да си бяха свършили работата, да бяха изкарали експертизи и становища, всички това чакаме. Срамота е да имаш цяла държава на разположение и да не можеш да решиш един общо взето ясен криминален случай.

Общи условия

Активация на акаунт