Политиката на България - епизод осем

• 425 446
  • 18 748
  •   7
Отговори
# 5 115
  • София
Бояна, от доста време насам на запад почти няма профи медии и изобилства от пропаганда. Свърши тази с: от запад идва всичко идеално, професионално, прекрасно, там няма корупция и т.н. 
И аз не виждам смисъл да пиша повече, нямам време да убеждавам, а и не е нужно, като не се разбира, не се, ще се разбере по трудния начин един ден.

# 5 116
  • София
Бояна, от доста време насам на запад почти няма профи медии и изобилства от пропаганда. Свърши тази с: от запад идва всичко идеално, професионално, прекрасно, там няма корупция и т.н. 
И аз не виждам смисъл да пиша повече, нямам време да убеждавам, а и не е нужно, като не се разбира, не се, ще се разбере по трудния начин един ден.
Изобщо не казвам подобно нещо и пълна свобода на медиите не е имало никога никъде, но не можеш да сравняваш ВВС с БНТ, нито Ел паис с 24 часа по милион причини. Във всяка страна има медии с определен уклон, но не са всички с единна пропаганда в една посока. Освен, че имат истински журналисти, а тук, по ирония, добрите журналисти бяха от соц поколението, а следващи просто не се появиха.
И корупция има навсякъде, но има и професионализъм. Тук има само корупция, затова като дадат ремонта на една улица на наши хора ремонта не струва. Другаде ще са го дали на свои хора, но резултатите ще са съвсем различни. Професионализма ни куца във всички сфери, това е най-големия проблем, по-голям и от корупцията, и от олигархията.

# 5 117

Опозицията да си се пробва колкото иска. ДБ-тата да бяха направили съкращения за 9 месеца управление и преди това при Петков.
Ехаа, това е страхотно. Новата власт не е нужно да прави нищо, защото и предишните не са го направили.

# 5 118
  • Разпиляна във въображението
Да взема да търся назад в темите плача за 12 000 уж съкратени от Доневото правителство.

# 5 119
Не съм се залъгвала,че ППДБ ще спечелят изборите,никой около мен също.
Не знам дали е партенка,но ще има проблеми с кандидатите за президентска двойка-Гюров се сочи,но вице дали ще е Денков,дали Екатерина Михайлова предизвиквало спорове.

"Опозицията тества Радев с проект за съкращаване на чиновници
В следващите 4 години администрацията трябва да намалява с по 5% годишно, предвижда законопроект на ДБ"
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/opoziciyata-testva- … ane-na-chinovnici
Нима е тест да съкрати пенсионери и закрие незает щат?! По 5% на година е смехотворно.

Денков по студиата обяснява, че искат да направят национална партия от цялата страна, да включат хора и от селата, а не само от София, Пловдив и Варна. И това е едно от различията между ПП и ДБ.

Последна редакция: пн, 04 май 2026, 11:21 от DNT177

# 5 120
Да взема да търся назад в темите плача за 12 000 уж съкратени от Доневото правителство.
Не са съкратени- "стани да седна е схемата".

# 5 121
Донев съкрати или подмени?
Май не само те,ако не ме лъже паметта,при КП или АВ се зовеше за 10-15% съкращения веднага.
Мьекия подход пробват.

# 5 122
  • Разпиляна във въображението
Не, има и реално освободени и затова бе воя. Нищо, че бяха с изтичане на срочни договори, пенсионери и т.н.

# 5 123
Добрев не помня, ама К. Петков много добре беше подкарал руското посолство.

# 5 124
Не че да защитавам нашите медии (особено телевизиите са тотал щета), но в последно време и в BBC имаше не един скандал за тенденциозност (Газа, речта на Тръмп). Разликата е, че там летят оставки в подобни ситуации.

А що се отнася до ремонтите - ми точно това е - липса на професионализъм. Тръби се как корупция, пък таз фирма, пък онази, а то просто няма хора професионалисти да работят това. Затова и чукат братята с чукчета по жълтите паветата и идея си нямат как да ги реновират. Която и фирма да се наеме - все тая.

# 5 125
Не, има и реално освободени и затова бе воя. Нищо, че бяха с изтичане на срочни договори, пенсионери и т.н.
https://www.segabg.com/category-observer/kude-se-e-vurtyala-nay- … -prezidenta-radev
Май не е баш така...

АВ си разчити МФ по свое време.

# 5 126
  • София
Не че да защитавам нашите медии (особено телевизиите са тотал щета), но в последно време и в BBC имаше не един скандал за тенденциозност (Газа, речта на Тръмп). Разликата е, че там летят оставки в подобни ситуации.

Не случайно ВВС дадох за пример. Нека имат и един, и повече скандали. И да тичаме срещу тях не можем да ги стигнем като ниво. За пресата да не говорим, че тя и без това е умряла изначално.

# 5 127
Аз от много време чакам някой от всичките, които даваха такава заявка, да оптимизира ДА. Досега никой не го направи. Не залагам големи надежди, че и при следващото Радево правителство ще се случи. Дано греша.

# 5 128

Не случайно ВВС дадох за пример. Нека имат и един, и повече скандали. И да тичаме срещу тях не можем да ги стигнем като ниво. За пресата да не говорим, че тя и без това е умряла изначално.

Факт. Нивото (изключая отделни журналисти) е потресаващо ниско.

# 5 129
От прочетеното разбирам, че и починалите се включват в сметката на освободените. Преназначените също. Служителите с изтекъл трудов договор и те.
Какво редуциране на щата е това? Това са текущи вътрешноведомствени размествания, пенсионирания, починали...
Обаче на пенсионерите от раз отрязаха Коледната и Великденската добавки.

Общи условия

Активация на акаунт