Политиката на България - епизод осем

• 456 469
  • 19 953
  •   14
Отговори
# 7 710
Скрит текст:
Скрит текст:
Фен на Сабрутев не съм, но каза увеличение на доходи, не за заплати има разлика.
Скрит текст:
Това не означава, че на ВСС ще им скочат заплатите от 30 на 35к или на полицаите с 30% .

Мен лично ме притесняват много заявките на икономистите на Радев. Никаква реформа не се задава.
Кой конкретен източник на доходи тогава се има предвид?
Както ти казах не съм му фен , но това, което аз разбирам под това понятие е политика, която стимулира растежа на доходите ., а не хеликоптерни пари.

Скрит текст:
Другото, което чух от хората с власт ме притеснява, а не замерването с икономически клишета.
Но нали те въведоха политиката на "хеликоптерни пари". Василев открито обяви, че политиката на балансирани бюджети държи България бедна и защото никой от другите не иска за загуби "доверието" на хората, продължи да поддържа тази политика.
Съкращаване на администрацията не може да компенсира това, да не говорим, че дори да се направи, ефекта ще се види чак на втората, третата година, но дотогава задълженията също ще са нарастнали.
Не се притеснявай! Радев няма да съкрати чиновниците. Ще продължат да си получават заплати, бонуси, ДМС, премии, 13.заплата, пари за облекло(на някои по 5000 лв) и пр.
Ще посегнат на парите за пенсионери и инвалиди по стара традиция, както го правеха всички преди ПБ(с изключение на ПП-ДБ, които ви извадиха извън зоната ви на комфорт за кратко).
Така че, няма място за притеснение. Нищо няма да се промени.
Нищо не ме притеснява, напротив, нищо да не се промени, даже ПБ да се издъни яко, няма да слушам, че вината е на  партньорите - ББ, ДБ, ИТН ....

# 7 711
  • Разпиляна във въображението
С каква категоричност само се твърди, че Радев нямало да направи това и онова, ама ще вземе парите на пенсионери и т.н. 

# 7 712
Охраната на НСО на Пеевски паднала...
Обаче...
https://www.vesti.bg/bulgaria/svaliha-ohranata-ot-nso-na-peevski-6259479
Националната служба за охрана (НСО) е свалила охраната от лидера на ДПС Делян Пеевски.
Решението е взето след заседание на Специализираната комисия по чл. 23 от Закона за НСО.
От прессъобщение на ДПС става ясно, че народният представител е информиран от шефа на службата ген. Емил Тонев.

"Това решение идва и в отговор на поисканата от мен през декември миналата година оценка от компетентния орган на това дали има изменение в обстоятелствата, поради които е определен режимът ми на охрана. Вярвам в компетентността на държавните органи и в тяхната експертиза, както и в отговорността им при вземане на решения. С това една пропагандна дъвка на ПП и ДБ отиде в кошчето за боклук. Което е добра новина", посочва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Laughing

Страшна бутафория, дами и господа...
Пеевски доволен от решение и ласкав, че го лишили от охрана...
Ама ППДБ имали дъвка..

# 7 713
  • София
Е, още нещо, което наистина се дъвка от някои години и кога се случва - при правителството на Радев.
Сега чакаме ВСС и съдебната реформа, та да видим после с какво ще се занимава "демократичната" общност.

# 7 714
  • София
Пеевски обаче опитва елегантно да се измъкне все едно той е поискал да му я свалят. Смешна история.

# 7 715
А между временно поредният кадър на кабинетът Желязков е кацнал да  бори модела с Радев.

# 7 716
  • София
Томислав Дончев - свалена е охраната и на Борисов, след решение на комисия. Предполагам, че и за Пеевски е решено на въпросната комисия. Нищо, че той явно се опитва да го изкара, че от него идва Simple Smile

# 7 717
Решили са, че е по-добре да я махнат. По-важното е как се гласува, с кого. Какви хора се назначават.

# 7 718
Едно нещо по-малко. Това трябваше да направят самостоятелно и Борисов и Пеевски. Виждаха какво предизвикват с цялото това нещо, как дразнят, и не го направиха. А уж Борисов е с инстинкт, който не се отрича.

# 7 719
  • София
ДБ потъват буквално, само Путин ще им остане като мантра, а за него вече всички отдавна им се смеят.
При ПП се вижда някакво отдръпване от глупостите, Асен Василев се опитва да изплува, да видим дали ще му се получи.

# 7 720
Едно нещо по-малко. Това трябваше да направят самостоятелно и Борисов и Пеевски. Виждаха какво предизвикват с цялото това нещо, как дразнят, и не го направиха. А уж Борисов е с инстинкт, който не се отрича.

Така е. Като гледам какви посърнали са от ГЕРБ, си мисля, че него наистина много го е страх. Не рзабирам защо просто не си наеме частна охрана.

# 7 721
Каква ли е цената ?

# 7 722
Е то се вижда, продънения кабинет.
Надолу  кой знае каква кще е сътворят

# 7 723
ДБ потъват буквално, само Путин ще им остане като мантра, а за него вече всички отдавна им се смеят.
При ПП се вижда някакво отдръпване от глупостите, Асен Василев се опитва да изплува, да видим дали ще му се получи.
ПП и Асен Василев ще "изплуват", ако се еманципират от Радев.
Апропо, от къде трябва да "изплуват" ПП? Те са трета политическа сила.

# 7 724

Така е. Като гледам какви посърнали са от ГЕРБ, си мисля, че него наистина много го е страх. Не рзабирам защо просто не си наеме частна охрана.

Доста минорно, наистина, сега ги слушах. Борисов може да продължи да ползва кола на НС.

Общи условия

Активация на акаунт