Политиката на България - епизод осем

• 449 384
  • 19 695
  •   6
Отговори
# 7 830
Точно 2 седмици им давам на веригите без промоции и с камъни ще ги изгонят от (П)еевски (Б)орисов Grinning
това е добро Grinning

Мисля е редно, Радев да излезе и да обясни на хората от протеста, защо слага кадри на ония двамцата, срещу които хората протестираха.

Хората, което протестираха носеха плакати, ме не искат Радев, защото е от тях.
Така, че няма да му търсят сметка за това.
Те си бяха наясно, че е част от задругата.
да донякъде за част от протеста. Той обра протестния вот.

# 7 831
Клиентите от веригите ще се насочат към кварталните магазини.
Повечето квартални магазини се зареждат от доставчици, разносна търговия. Има и някои, които зареждат от вериги стоки на промоция, но не са чак толкова много.

Тези доставчици на кварталните магазини, доставят на по-високи цени от доставчиците на веригите. Мащаб.
Чудно ще стане с цените.

# 7 832
Абе като гледам как са задръстени паркингите, всяка вечер. Едно време си мислех, че е по празници само.
Това са си навици, които не могат да се избият у хората.

Последна редакция: ср, 13 май 2026, 18:32 от BacuTy

# 7 833
  • Буркина Фасо
Контраудар: Големите търговски вериги плашат със спиране на промоциите заради новите законови промени за цените. Мунчо и компания май наистина ни готвят 1996!
през 96-та какви и колко промоции си виждал/а ?

# 7 834
Клиентите от веригите ще се насочат към кварталните магазини.
Повечето квартални магазини се зареждат от доставчици, разносна търговия. Има и някои, които зареждат от вериги стоки на промоция, но не са чак толкова много.

Тези доставчици на кварталните магазини, доставят на по-високи цени от доставчиците на веригите. Мащаб.
Чудно ще стане с цените.
Потърпевш винаги е клиентът.

# 7 835
Контраудар: Големите търговски вериги плашат със спиране на промоциите заради новите законови промени за цените. Мунчо и компания май наистина ни готвят 1996!

А колко внос си виждал?
И колко се произвеждаше по селата за собствена употреба?
Нямам спомен да сме купували, домат, картофи и всички, което расте в градината. Произвеждаше се от бабите ни.

Нямам и спомен да сме яли авокадо, чия, гауда и т.н.

Имаше хлебозаводи и други производствени фабрики.
Държавни.

Къде са сега? Или ще одържавяват, че току виж постигнали мечтаните цени.

Нали ги видяхме държавните магазини, държавните бензиностанции.

# 7 836
  • софия
Тогава беше хубаво. Нека бъде '96!
Обичайно хората искат да върват напред, да се развиват, само българинът и братушката си искат блатото и мизерията. Що да се мори, като ще му мине?

# 7 837
 Мда, ТЙ бяха цинични и пошли. Тези са арогантни и нагли.
Ама нека да ги пускат по-честно.

# 7 838
Ако изчезнат промоциите от веригите, сигурно половин милион пенсионери буквално ще умират от глад.

# 7 839
  • София
Министерството на правосъдието започва проверка на Агенцията по вписванията

От БОЕЦ твърдят, че над 2000 нотариални акта на имоти в София са изчезнали от архива на агенцията

https://bntnews.bg/news/ministerstvoto-na-pravosadieto-zapochva- … d7yl2CM-CxCS89Icw

# 7 840
Ако изчезнат промоциите от веригите, сигурно половин милион пенсионери буквално ще умират от глад.
Ще умрат от глад не заради промоциите, а заради ниската минимална пенсия. Ниска минимална пенсия за пенсионерите и за хората с увреждания с нисък процент ТЕЛК.

# 7 841
  • София
Владо Николов май има проблем с четенето ми се струва..

# 7 842
Ще умрат от глад не заради промоциите, а заради ниската минимална пенсия. Ниска минимална пенсия за пенсионерите и за хората с увреждания с нисък процент ТЕЛК.

Хубаво, ниска е. Но предложи какво да се направи?
- Да се вдигне минималната и да стане по-висока от заслужената?
- Да се вдигне минималната и с още толкова и заслужените, че да се запази смисълът на осигуряването?

На мен и двете ми се струват грешни, но ти сигурно виждаш решение.
От десетилетия се говори, че пенсиите ще стават все по-проблемни заради демографския срив, застаряващото население и сивата икономика. Но всички си казват, че пенсия я щели да доживеят, я не и не вземат мерки.  А аз си мисля, че спасението на давещите се е преди всичко грижа на самите давещи се. И не, че искам пенсионерите да гладуват, но просто не виждам как може да им се подобри положението.

Последна редакция: ср, 13 май 2026, 19:21 от Черна станция

# 7 843
ППДБ си платиха цената за сглобката и за Пеевски. Не помня някой тук да е бил във възторг и да е одобрявал. Пробваха, не успяха да постигнат каквото искаха, изгубиха гласове. Незнайно защо обаче всички продължават да се занимават с тях, да говорят за тях, да ги сочат. Напомням само, че ППДБ никога не са управлявали самостоятелно, никога не са имали мнозинство.

Сред новите областни преброих четирима от структурите на МВР и още поне два от отбраната. Найс.

Защото заради техните шмекерии, да не кажа думата, която Радев използва, изгърмяха...ГЕРБ, а не ДПС. Аз все още смятам, че в ГЕРБ има много качествени специалисти и определено е загуба за държавата, ако бъдат похабени. Част от определението "качествен" включва и лоялен, ако ме разбирате.

# 7 844
  • Разпиляна във въображението
Сега трябва да жалим веригите ли? Предполагам, че те слагат онази надценка за реклама, брошура, място на рафта и така до 100%? Отгоре на всичко никой не им казва на колко да продават, просто ще се види какво начисляват. Нали всичко е ок? За какво мрънкат? Доколкото разбрах справедливата цена ще се следи за малката кошница, а не за всичко.

Предполагам, че ако си пазаруваме от малките квартални магазинчета, ще купуваме само това, което ни трябва, без да се блазним Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт