Политиката на България - епизод осем

• 417 234
  • 18 527
  •   11
Отговори
# 11 625
  • София
Оо, супер. Вече и аз съм олигарх според Радев. И мен ще пребори. Ще му треснем протеста и ще върне дума. НеадекВатник.

# 11 626
Някой ако вярва, че тия изобщо са наясно какво правят...
Кой знае какво са заварили. Дали РР не съжалява, че се набърка в политиката.

# 11 627
Ама разбира се, че трябва да се обвърже с резултатите, не може безконечно да им се увеличават заплатите и да работят на принципа "ден да мине, друг да дойде". Учителите да престанат да се оправдават с всеки друг и да си гледат съвестно работата. Никой не казва, че вината е само тяхна, но и те имат вина и става все по-основна, защото се научиха на лесното - от тях не зависи, много либерално станало образованието, родителите пречат и т.н., и т. н. Но не се отказват да се борят за заплатите си, за това имат хъс.
Щото много високи резултати могат да се постигнат в ромските общности например. Пък е много привлекателно да работиш точно там. Просто не знаете какво говорите.

# 11 628
О, ВасиТу не вярва на Гълъбови сълзи.
Тия ги знаем...

# 11 629
  • София

А ПП-ДБ какво завариха и те? Ама за тях оправдания няма.

# 11 630

Дали РР не съжалява, че се набърка в политиката.

Надали, този му зор датира от първия му мандат като президент. Аз много съжалявам, обаче.

# 11 631
Ами за съжаление няма кой да му осигури на РР трети мандат като президент, екстрите свършват и той се преориентира. Сега ако не е знаел в какво се забърква, управлявайки няколко пъти страната чрез служебни правителства, може само за Ай Кю да се говори.

# 11 632
Съжалявам, но заплата на учител спрямо работа и заплата на Катамарана....
Обидно е.
На заявките, заявките какви бяха.

# 11 633
  • Буркина Фасо
преди време тук се ревеше за добавката към пенсията, че още се прилага. сега се реве, че я премахват.  а де ???
според мен трябва да я премахнат веднъж за винаги и да не докарва народа до рев и сълзи постоянно.  можеше спокойно да я извадят като добавка и вместо със 7.8% увеличение да бъде 8.0%. така или иначе каквото ѝ да е увеличение на пенсията все ще е много изостанало спрямо инфлация.  сега това ще остане за друго правителство да го направи и си удължаваме  мъката.  майчинството (платеното) също трябва да го намалят за да не бъде както е било по времето на комунизма, а както е в развития капитализъм към който се стремим. иначе майката може да си остане у дома да гледа детето ако иска и до 30 год.
ако не се предприемат по-сериозни мерки (както навремето при Костов) ще се натрупват още проблеми и няма да слезнем от първите докладни страници на еврокомисийте.

# 11 634
Скрит текст:

А ПП-ДБ какво завариха и те? Ама за тях оправдания няма.
Какво завариха? В сравнение с днес направо си беше супер. Това, че имаха проблеми в коалицията, КП лъжеше за какво ли не,  постоянно се подчертаваше съвместната работа с атлантическите ни партньори .... Там сами си направиха повечето проблеми.
Тук имат и свои, но имат много заварени, няма смисъл да се отрича. Теменужка и Асенчо ошушкаха де що може и сега пари няма.

# 11 635
Какво ще ми протестират учителите? Я да мълчат там, че иначе новият Тошко Йорданов ще вкара учители от Пакистан за 500 долара.

# 11 636
Най добре от всички да режат, друг начин няма.

# 11 637
  • Буркина Фасо
за тия самолети няма ли следобеден час  от 14-до 16 ч. ? човек не може да си почине. чак леглото се тресе.
по онова време беше тишина.

# 11 638
Не знам защо ги противопоставяш и в икономиката има едно значение на ефективността.
Айде сега. Искаш ефективна услуга от ДА, нали не бъркам? В същото време питаш защо сравнявам две неща които са точно от ефективността на ДА, нали не бъркам? А както казваш ефективност от гледна точка на икономиката имаш предвид лозунгът или абстрактната цел "ефективна икономика" или ефективност в икономиката където играят пазарните правила най-вече под правилото "извлечшш максимума от това, с което разполагаш, без да хабиш ресурси"

# 11 639
От речта на Радев разбирам, че няма да купуваме ракети за F16 - което е ОК, защото и без това при настоящата администрация няма да ни разрешат да ги ползваме срещу каквото и да дойде от Русия. Нали вече са приятели.
Също разбрах, че ще махат Спецов и ще си сложат техен човек - може би за да продаде по-лесно Лукойл на протежетата на Доналд Тръмп Джуниър.

И цитирам: "От следващата седмица министрите ще започнат да изнасят информация за безстопанственост, за разхищения, скандални обществени поръчки, безобразни харчове и безсрамни заплати в бордове и държавни дружества и то на загуба." Тук вече ОЧАКВАМ да се разясни кой, как и защо сключи безобразния и безсрамен договор с Боташ и кога ще си понесе отговорността. За заплатите им също ОЧАКВАМ да се дадат обяснения.

Общи условия

Активация на акаунт