Политиката на България - епизод осем

• 388 795
  • 17 653
  •   6
Отговори
# 16 035
  • Пловдив
Там е работата, че няма кой.

# 16 036
  • София
Ама защо не сте на протеста, подкрепа им трябва?

Малоброен им е протестът и ще си отнесе заслужените подигравки. Само че това не е от "онези" протести, с целия наличен ресурс на НПОшниците, посолства, сцените, подготвените плакати, скъпа и мащабна информационна кампания. Тези ще се появят по някое време със сигурност, без значение какво правителството прави или не прави. Това са добре обработени похвати, изпозлвани в редица държави. Мотивацията винаги е външна, детайлите са вътрешни, съобразени с особеностите на държавата. Нямат пълна успеваемост винаги и навсякъде - понякога самите протести са неуспешни (като в Грузия и Беларус), друг път са успешни, но резултатът след тях е разочароващ за тях (Украйна 2010, България 2025-26). Между другото, колко души в България "работят" в НПО сектора? В Грузия са около 50 хиляди и "мащабните" протести в Тбилиси винаги са с посещаем между 50 и 70 хиляди. Simple Smile

Само две държави в Европа (и двете извън ЕС) успяха да се отърват от тези структури и влияние. На техните граждани благородно завиждам.
И аз им завиждам, но пък от друга страна поне у нас какво съществено постигна НПО секторът - пълна нула са им резултатите, както и популярността им.

# 16 037
  • Буркина Фасо
Абе, повече са от Zомбитата, дето се събираха миналата година с руски знаменца да пазят суверенитета на валутата Joy
тази година пък  са с украински знамена против български бюджет. всеки си брани парАта. Simple Smile

# 16 038
  • София
Не само лято, но и организатор с малка аудитория, без дори да разполага със социални мрежи през последните седмици. Нищо, успокоявайте се, но и тези ще се изринат с протести, докато диванно защитавате поредните комунисти добрали се до власт. Wink

А защо според теб ПП и ДБ не се включиха и не подкрепиха протеста? Имаше достатъчно време да се организира. Колкото и да крякат срещу едно или друго действие на правителството, дума не обелват срещу самото правителство, като цяло. Мерят си приказките много внимателно - специално АВ. Сигурна съм, че знаеш защо е така. Защото много добре знаят, че точно сега, а и в близко бъдеще също, изобщо няма да е добре да има нови избори. А и няма да съберат толкова хора пред МС, колкото събраха миналия път.

п.п. Какво значи “диванно защитавате”? Как точно предлагаш да бъдат защитавани? Ти в момента как подкрепяш  своите - от площада ли пишеш или от дивана?

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 20:14 от Lady Cassiopeia Duval

# 16 039
Смятам, че Гюров ще търси подкрепата и на българи, гласували за Радев. Нарочно риториката и действията са обрани. Борбата е за президента.
Иначе ние ще сме по площадите, да, защото така правят недоволните от руските конци на Радев и калпавия бюджет без реформи.
Не само лято, но и организатор с малка аудитория, без дори да разполага със социални мрежи през последните седмици. Нищо, успокоявайте се, но и тези ще се изринат с протести, докато диванно защитавате поредните комунисти добрали се до власт. Wink
Така е, ПП-ДБ още дават толеранс на #мотикарите, за мен е неоправдано. Да засилват критиките и да стартираме войната. Тия са менте, няма какво да ги чакаме. Пролет, лете…все са за корумпетата. И срещу нас, обикновените, честни данъкоплатци.

# 16 040
Оправдания, често казано очаквах гора от мотики да има на протеста, но не би.Grinning

# 16 041
Абе, повече са от Zомбитата, дето се събираха миналата година с руски знаменца да пазят суверенитета на валутата Joy
Докъде докарахме пропагандата. ГенZ = Zомбита

П.с. Как не се намери един да коментира анализа на пресконференцията на Василев който изтипосах.

# 16 042
  • София

А защо според теб ПП и ДБ не се включиха и не подкрепиха протеста? Имаше достатъчно време да се организира. Колкото и да крякат срещу едно или друго действие на правителството, дума не обелват срещу самото правителство, като цяло. Мерят си приказките много внимателно - специално АВ. Сигурна съм, че знаеш защо е така. Защото много добре знаят, че точно сега, а и в близко бъдеще също, изобщо няма да е добре да има нови избори. А и няма да съберат толкова хора пред МС, колкото събраха миналия път.

п.п. Какво значи “диванно защитавате”? Как точно предлагаш да бъдат защитавани? Ти в момента как подкрепяш  своите - от площада ли пишеш или от дивана?

От провинцията, но ако бях в София щях да съм на площада. Е, нищо. Протестите тепърва предстоят, ще има за всички място.
ПП и ДБ не се включват в протеста, защото организаторът говори срещу тях. За съжаление и демократите са разцепени, но скоро ще трябва да работят заедно, искат или не.

# 16 043

Извинявай Лейди, но защо държиш сметка на кой подкрепил и неподкрепил протеста? Гражданите за европейско развитие защо не го подкрепихте? Ако някой си е мерил приказките срещу правителството, то това са ГЕРБ. Нямало да протестират, нямало предложения да правят, че и празен чек за ВСС дадоха на Радев. И ако помня правилно, ти каза, че си подкрепила Николай Попов със Сияние на изборите. Ми чуй го днес в Дарик. И той не вижда разлика между РР ББ и ДП. Едно и също са му. Защо ли.

# 16 044
Защото гражданите за европейско развитие стават рЕзко граждани за евразийско развитие щом вождът каже. Остави ги, отговорността за истинската промяна лежи на други плещи. И всички знаем кой ще носи битката. Да, розови, жълти, красиви, умни и пр. Все са те.

# 16 045
  • София
Робола, сметката редовно я държите вие. Но, когато някой я държи на вас, се сърдите. Ние поне сме свикнали, та не ни прави впечатление вече, но явно вие не сте,  щом още на първия пост се реагира остро Simple Smile

А питам, защото 2 месеца, постоянно се пишеше тук, че трябва да има протести - да се махай Радев, да се маха Донев и т.н. А когато се организира протест какво - стоите си вкъщи и се оплаквате, че било топло и точно сега не бил подходящ сезон. Ами прави впечатление и затова го коментирам.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 10:44 от Lady Cassiopeia Duval

# 16 046
  • Буркина Фасо
Това, което ми харесва е, че има много възрастни хора. Явно и те бързо разбраха лъжите на Радев.
имаше готов отговор и ако бяха много млади на паветата. кажи честно !!! Simple Smile

# 16 047
Робола, сметката редовно я държите вие. Но, когато някой я държи на вас, се сърдите. Ние поне сме свикнали, та не ни прави впечатление вече, но явно вие не сте,  щом още на първия пост се реагира остро Simple Smile

А питам, защото 2 месеца, постоянно се пишеше тук, че трябва да има протести - да се махай Радев, да се маха Донев и т.н. А когато се организира протест какво - стоите си вкъщи и се оплаквате, че би топло и точно сега не бил подходящ сезон. Ами прави впечатление и затова го коментирам.
ми то и гражданите за европейско развитие се оплаквате. От бюджета, от външната политика, ама все друг ви е виновен, в случая, че не ви организирал протест. И за това държахте сметка, ама днес не сте на площада. Защо ли.

# 16 048
Защото правителството прави правилните неща Joy

# 16 049
  • София
Робола, сметката редовно я държите вие. Но, когато някой я държи на вас, се сърдите. Ние поне сме свикнали, та не ни прави впечатление вече, но явно вие не сте,  щом още на първия пост се реагира остро Simple Smile

А питам, защото 2 месеца, постоянно се пишеше тук, че трябва да има протести - да се махай Радев, да се маха Донев и т.н. А когато се организира протест какво - стоите си вкъщи и се оплаквате, че би топло и точно сега не бил подходящ сезон. Ами прави впечатление и затова го коментирам.
ми то и гражданите за европейско развитие се оплаквате. От бюджета, от външната политика, ама все друг ви е виновен, в случая, че не ви организирал протест. И за това държахте сметка, ама днес не сте на площада. Защо ли.

Кой? Дали не ме обърка с някой? Аз дума не съм написала за протест, от както падна правителството на Желязков.

Общи условия

Активация на акаунт