Политиката на България - епизод осем

• 439 088
  • 19 283
  •   11
Отговори
# 16 185
Фантазии.
Хората не карат с идеята да ги блъснат.
Карат се и болни, стоки, ходи се на работа до по-голям град.
Голям зор да се схване,.че.и сега винетката е  прескъпа и не подобрява пътища и мантинели.

# 16 186
  • Бургас
Нека вдигнат всичко.... данъци, такси, винетки, тол такси. Даже още и с много!!!

Може най-после да намалеят героите с 20-годишните „премиуми“, които нямат пари да ги поддържат, но  задимяват всички останали и си мислят, че карат луксозен автомобил.

Не съм длъжен аз и семейството ми да дишаме пушека от нечий разпадащ се дизел, защото някой комплексиран селяндур държи повече на емблемата, отколкото на поддръжката.
Като ме може да подържа, ходи пеша, рейс...с каквото си иска, но, не пуши, трака и не трови.

# 16 187
  • София
И като се вдигнат винетките какво? Пътищата пак ще са нескопосани заради кражбите на политиците, мантинелите ще са от макарони, прокурорските синчета пак ще карат с 300 км/ч и ще им се разминава, градският транспорт пак ще закъснява с 20-30 минути при 40 градусови жеги без адекватни спирки, под които да се скриеш от жегата/дъжда/снега/вятър, БДЖ-то ще продължи да смърди на чорапи накиснати в оцет и ще взима София-Варна за 16 часа без климатик. Направете първо добра алтернатива преди да забранявате и ограничавате.

Пример с моята работа в София - отиване и връщане с автомобил - 40 минути, с градски транспорт 2:40 часа повечето в чакане, смяна на 3 превозни средства. И турско да става не слизам от автомобила.

# 16 188
Аз съм съгласна да вдигнат винетките,но да осигурят добър жп и автобусен междуградски и междуселищен превоз.

# 16 189
  • Разпиляна във въображението
Останала съм с впечатление, че целта ще е преминаване към тол и на колите, не от сега. Но как да ти вземат пари на километър след като пътищата не са както трябва?

# 16 190
Чакай да намалеят ПТП с 500 евро винетка и гумени мантинели.

Ченето ми падна днес гледайки Нова, Лора Крумова, как някакъв инж. показваше как "са монтирани" random мантинели, липса болт тук, липсва там, абе все едно аз съм го монтирала, халтаво, мърда се, пълен потрес!
Трябва да има фирми, подписани отговорни лица и да носят съдебна отговорност. На магия се живее в тая държава, а помните ли как някакво бетонно парче уби човек в един от тунелите, там какво стана, кой понесе отговорност?!!!! Нямам думи.

# 16 191
Аха, 500 евро винетка, найс. На базата на какво? Имаме добре развит обществен транспорт? Или пътищата ни са перфектни?

# 16 192
  • Буркина Фасо
И като се вдигнат винетките какво? Пътищата пак ще са нескопосани заради кражбите на политиците, мантинелите ще са от макарони, прокурорските синчета пак ще карат с 300 км/ч и ще им се разминава, градският транспорт пак ще закъснява с 20-30 минути при 40 градусови жеги без адекватни спирки, под които да се скриеш от жегата/дъжда/снега/вятър, БДЖ-то ще продължи да смърди на чорапи накиснати в оцет и ще взима София-Варна за 16 часа без климатик. Направете първо добра алтернатива преди да забранявате и ограничавате.

Пример с моята работа в София - отиване и връщане с автомобил - 40 минути, с градски транспорт 2:40 часа повечето в чакане, смяна на 3 превозни средства. И турско да става не слизам от автомобила.
а като се вдигнат учителските заплати какво получаваме?  пак полуграмотни ученици, пак плащане за допълнителни уроци.

# 16 193
  • София

а като се вдигнат учителските заплати какво получаваме?  пак полуграмотни ученици, пак плащане за допълнителни уроци.

Ако чакаш учителят да ограмоти детето, което не бара книжка вкъщи и срича в гимназията, сбъркАл си, пич. Wink
Иначе няма такива неща. Я виж какви рекорди се поставят по НВО и ДЗИ, след като МОН дава точки и на грешни отговори, хихи. С прогресивните напред! Trollface

# 16 194
  • Буркина Фасо
така де, няма смисъл от увеличаване на заплатата им.

# 16 195
Е,няма смисъл,единствено има смисъл за КЕВР и ВСС ,повишени винетки и максимален осигурителен доход.Другото когато му дойде времето,ако дойде.

# 16 196
Скрит текст:
Аз пък за винетките съм съгласна. Все пак цените на винетките не са променяни от въвеждането на електронната система през 2019 г. до лятото на 2026 г. Текущото ценово ниво от 97 лв. за годишна винетка е в сила до 31 юли 2026 г.От 1 август 2026 г. влиза в сила увеличение с 30%, което засяга всички категории винетки.
Ми нормално е след СЕДЕМ години и инфлация над 30% за това време да се вдигне цената. Ако не се направи събраните пари съвсем няма да стигнат за поддръжка на пътищата. Не е като с осигурителния праг, дето си го вдигат всяка година, нали?

Категорично съм против винетките! Трябват си тол-такси. Който иска да джитка с колата си,спира на пункта за тол-такса,вади банковата си карта и баровски плаща. А не пенсионери и социално слаби да плащат пътищата в България,та мутри и политици да пътуват по тях. Впрочем,от София до Кулата е с винетка,а там до Солун е с тол-такса. Но някои продължават да вярват на пропагандата на Бойко Борисов,че в Гърция средната класа е по-зле от българската.

Тук аз мога да опонирам. Има и еднодневни винетки, като иска пенсионера да отиде на село, купува еднодневна, за връщане също еднодневна. Същата работа е и с ТОЛ таксата за граждани в Гърция - ако иска да пътува този ден, плаща си ТОЛ такса.

Мен ме интересуваше защо ще субсидираме ТОЛ таксите на бизнеса, Мириел е дала пространен отговор. Мдааа...

# 16 197
През комунизма като е нямало толкова коли и шофьори е имало повече ПТП по пътищата. Grinning Та, хайде да не ни превръщате в крепостни заточеници с тъпи идеи, мерси.
По време на ограниченията заради ковид имаше рязък спад на ПТП по междуградските и скок на ПТП в градски условия. Първото е заради драстично намаляване на междуселищният трафик, второто заради драстично увеличаване на градският от страх да не се заразят в автобуса.
Има статистика на МВР. Комунизма няма грам общо, но не пропусна да го споменеш
а като се вдигнат учителските заплати какво получаваме?  пак полуграмотни ученици, пак плащане за допълнителни уроци.
Точно. Ако приложим същата логика пътища винетка към учителска заплата качество на образованието - заплатите на учителите на половина. Докато не се вдигне качеството на обучение по същия начин като качеството на пътищата

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 21:56 от Санди

# 16 198
  • София
Да, защото логиката ви е сходна. Кога ще забраняваме автомобилите, за да ги оставим привилегия само за номенклатурата? Trollface

# 16 199
Да, защото логиката ви е сходна. Кога ще забраняваме автомобилите, за да ги оставим привилегия само за номенклатурата? Trollface
Кой ти забранява автомобилите сега? Или по друг начин, що не си купиш самолет? Там ПТП са в пъти по-малко и въздушното пространство няма нужда от винетка и тол такса и от мантинели и ремонт

Общи условия

Активация на акаунт