Човек с дете -граници и очаквания

• 4 727
  • 83
  •   1
Отговори
# 15
Ужас блокирай го. По принцип за влюбен мъж жената винаги и на първо място, независимо дали детето е общо или от бивша. Този звучи досаден и търсещ майка на детето. Не си била ясна достатъчно явно. Блок и това е. Познавам такива двойки и успешните нови семейства са такива, в които мъжа не живее с детето за жалост, това би било ужасно трудно и за определен тип хора. Иначе има и мъже без деца, които търсят майка за дете и като цяло се събират с някоя, защото им е дошло време, тоест не си на първо и никое място, зависи от теб какво търсиш, и какво приемаш и избираш, с какво се примиряваш.

# 16
На твое място досега да съм го блокирала десет пъти. Абсолютно не понасям мъже уж търсещи връзка да обясняват как детето им било винаги на първо място. В моите очи това означава, че мъжа е зает и търси отвреме-навреме някоя за секс. Набързо и тайно и да не му ангажира много-много времето, че нали дете има и то му е най-важно.

Естествено, че детето трябва да е на първо място, ако мъжът е свестен. Само някоя отрепка ще сложи жената пред детето. Но е и напълно естествено жена без дете да не иска мъж с дете.

Този не е читав. Чува, че ясно му се казва, че детето е проблем, но той настоява. Що за баща ще иска мащеха за детето си, която не иска и да чуе за детето. Търси си според мен някоя да му слугува и да му гледа детето

# 17
  • София
Мъжът определено е доста натрапчив и не разбира от дума. Но и ти му даваш смесени сигнали. Хем не искаш мъж с дете, хем не спираш да си хортуваш с него, хем те гони някаква дива драма с мъжете с деца. Сякаш искаш мъжа, но детето да изчезне.

Долавям ревност, завист и доста сериозна незрялост. Сякаш не си на етапа, на който ти се иска и се дразниш на хора, които имат това, което ти още нямаш. Твое право е да не искаш мъж с дете, но тогава не се занимаваш с такива и не ти правят впечатление. А ти се спукваш да се дразниш. Той пък имам чувството, че си търси нова майка на детето. Българи ли сте?

# 18
  • самодивско дърво
Човекът е абсолютно прав за себе си. Ако аз съм разведена с дете, реакцията ми ще бъде точно като неговата. Ще търся мъж, който да се впише в моето вече съществуващо семейство и по възможност свободен от негово.
Ти, разбира се, също си права за себе си. Но действията ти говорят за обратното. Уж не искаш такъв контакт, но упорито го поддържаш. Режеш го без колебения и това е. Терзанията и драмите сама си ги създаваш, а дори не си влюбена в този. Пък завист, пък ревност, пък нежелание, а дори секс няма. Вместо да скучаеш и да го разиграваш, намери друг, с който да имаш онова, което наистина искаш.

# 19
  • Deutschland
Човекът си търси слугиня и бавачка за детето. Скоро се развел, правилно ли разбрах и веднага се юрнал да търси нова. С детето и двамата трябвало да я одобрят 😅. На твое място не бих влизала в латино сериал, евентуално ще се появят и свекър и свекърва, които ще искат най-доброто за внучето.
Не можеш ли да му намекнеш, че излизаш с готин и свободен мъж? 😉

# 20
Човекът е абсолютно прав за себе си. Ако аз съм разведена с дете, реакцията ми ще бъде точно като неговата. Ще търся мъж, който да се впише в моето вече съществуващо семейство и по възможност свободен от негово.
Ти, разбира се, също си права за себе си. Но действията ти говорят за обратното. Уж не искаш такъв контакт, но упорито го поддържаш. Режеш го без колебения и това е. Терзанията и драмите сама си ги създаваш, а дори не си влюбена в този. Пък завист, пък ревност, пък нежелание, а дори секс няма. Вместо да скучаеш и да го разиграваш, намери друг, с който да имаш онова, което наистина искаш.

Точно като неговата? Ако някой мъж ти каже, че не ти иска детето и че не иска да чува за него, ти ще продължиш да настояваш и да го убеждаваш?

# 21
Кажете му, че вече сте във връзка и не е удобно да поддържате контакт. Ще спре да ви пише и толкова.
И за това тема. Или нещо ви привлича в него, а пък детето ви пречи. Помислете си и си решете, какво ви спира да го блокирате? Възпитание? Замисляте сте, че сте на 30, без връзка.
Колебаете се.
Защо детето е дадено на него, как са родителските права? Явно познавате и родителите му.
Не ви помогнах с нищо, опитайте да разберете себе си и решете

# 22
  • София
Тя му обяснява, че не ще мъже с деца, той й обяснява, как неговото трябва да я одобри. Тя не иска мъже с деца, ама не може да се спре да му пише. И на двама им е сбъркана работата. От намеци не виждам смисъл, той демонстрира, че нито от такива разбира, нито от директност. Единственият вариант е да се спре с тази болна комуникация.

# 23
Да, изглежда му дава сигнали, че би се съгласила, само трябва да е упорит, а приказките ѝ за детето са просто някакви думи на по-млада глезанка без деца, защото иначе няма логика да е толкова настойчив. Иначе той е ясен, търси си упорито някоя, която да го облекчи от задълженията му с детето. Още повече, ако до момента не е бил основният отглеждащ, сега сигурно му се вижда доста трудно

Спирай всяка комуникация. Вярваш или не, дори и жени с деца трудно биха се навили в конфигурация, при която детето живее с баща си, ако майката не е починала. Има много успешни връзки на хора с деца, но ако става дума за малки деца, изискващи по-сериозни практически грижи, обикновено детето върви с майката и тя основно си го обгрижва.

# 24
Нормално е детето да се включи, тоест бащата да го  присъедини, даже все едно детето избира. Нормално е да е  на първо място детето, да не е поставено пред свършен факт.
 Не   е нормално да натиска жена, която не е на този път, няма равенство в идеята му. Няма да стане, а това че си навива да "победи" не е плюс, колкото да ти харесва общуването с него.
 И докато "сваля" един мъж, сваля и звезди, после не е  така. Реалността удря силно с контраста.
 Явно се засичате в общи групи, ама до връзка и женитба е различна работа.                     

# 25
Преди няколко години имах връзка с мъж с дете, голяма грешка беше. Той нито е очаквал да се грижа за детето, нито ме е лишавал от внимание за негова сметка, а и хлапето беше готино и се разбирахме. Проблемите идваха от бившата му жена, която настройваше детето срещу мен (те се бяха разделили мноого преди ние да се запознаем, нито сме се виждали, нито нищо), и така постепенно отношението на детето към мен се влоши, компромисите, които бях правила, изобщо не се оценяваха, накрая аз излезнах гадната и лошата.
На твое място изобщо не бих влизала в такава връзка, само излишни драми и напрежения, винаги ще си на второ място и никога няма да си достатъчно оценена.

# 26
  • София
В случая мъжът може да е по-настоятелен, но и авторката е от типа "сърби ме, боли ме, драго ми е". Те хем нямат връзка, освен приятелска, хем тя поставя условия. Хем не иска мъж с дете, а отговаря на обажданията, вижда се с човека, явно ѝ е приятно да общуват и после се врътва, че той споменава детето си. Все едно тя очаква детето изведнъж да изчезне или той да я ожени толкова много, че да го остави, заради нея.
Загуба на време е и за двете страни.
Авторке, щом не искаш отношения с този човек, спри да му даваш аванси и прекрати комуникацията. Останалото е кофти отбиване на номера, освен ако не йо държиш като опция в случай, че не намериш свободен.

# 27
  • sofia
Започни да му споделяш "приятелски" за твой срещи с други мъже и може да почне да се дразни и да се отдръпне сам.

# 28
Като в онази история, "много бързо ли бягам".

Една жена, като не иска един мъж, няма как да стане връзка. Авторката май не е заявила, да не я безпокоят повече. Отговаря на съобщения и си играе с човека.

Абсолютно, много некоректно поведение.
Човекът очевидно е упорит до досадност, по някакви негови си причини - може отчаяно да търси жена, може да е силно привлечен от авторката - той си знае. Така е преценил, така постъпва.
Но нейната реакция си зависи конкретно от нея. Като не иска контакт - прекратява го.
Познати били, симпатичен бил - това са само оправдания.
Не разбирам какъв съвет се търси в темата.

# 29
Авторката иска този мъж, но иска и някак си детето да се изпари от картинката. Това, няма как да стане, така че бързо да се спасява и да си търси мъж без дете.

Общи условия

Активация на акаунт