Абсурда да си майка в тази държава!!

• 18 627
  • 471
  •   1
Отговори
# 450
ами явно има и доволни от сегашното положение...може би пък аз съм прекалено нахална и си мисля,че има какво да се желае...

То винаги може и повече. Обаче къде е границата между задоволяване на потребности и алчност? Това е важно да усетиш.

# 451
Много благодаря за ценните съвети ..  bouquet

# 452
Много благодаря за ценните съвети ..  bouquet
Къде ги откри тези ценни съвети? Това да те обяват за алчна, защото искаш детето ти да живее в добри житейски условия, не е нито ценно, нито съвет.
Горкото момиче, изплаши се и се предаде веднага... Grinning

# 453
 GrinningСкъпа..напротив .."тя по мен камъни,аз по нея рози."..досега четох подробно всичките и изказвания тук...и знаеш ли какво ?..опазил ме бог....
Малее...

# 454
  • София
И когато в този наш живот пороци като затлъстяване, неграмотност и пр. се увеличават,то поне по някакъв начин държавата да покаже,че знае,че същуствуват деца и че тази държава е заинтересована да има кадърни и качествени кадри(защото това един ден ще се върне като данъци, работни места и пр.) и че по някакъв начин съдейства на родителите да се отгледа качествено поколение.

Много хубав пост и го подкрепям, с изключение на изказването, че "затлъстяването е порок". Това може да е сериозен медицински проблем с фатални последствия, но порок  newsm78
По статистика над 1/3 от българите са с наднормено тегло и ти току що ги причисли към порочните хора.

# 455
Много хубав пост и го подкрепям, с изключение на изказването, че "затлъстяването е порок". Това може да е сериозен медицински проблем с фатални последствия, но порок  newsm78
По статистика над 1/3 от българите са с наднормено тегло и ти току що ги причисли към порочните хора.
Ще си позволя да отговоря вместо Мама Цоцоланка. Почти съм сигурна, че смисълът, който тя влага, е обществен порок. Разбира се, че има много хора със здравословни проблеми, които не носят никаква отговорност за многото си килограми, но ако имахме добра здравна култура като нация, на тези хора може би щеше да им бъде помогнато с подходящи терапии и адекватно лечение. Ясно е, че затлъстяването сред населението нараства със застрашителна скорост и то, благодарение на липсата на хранителна дисциплина и най-вече на тотално неразбиране на понятието "здравословно хранене", което между впрочем е проблем не само у нас. Но докато другите държави работят по съответния проблем, ние както винаги се движим по инерция, което е характерна черта на нашето общество. А как иначе, след като огромни средства се акумулират от потребление на вредни за здравето храни и продукти посредством реклама. Ако населението бъде информирано за всички тези непълноценни стоки, които заливат българския пазар, много от силните на деня ще загубят солидните си приходи, а кой ще допусне това да се случи? Все пак в нашата държава всичко се търгува повече от успешно, в това отношение надали има кой да ни бие...
Така ги виждам аз нещата, съжалявам, ако намесата ми е неуместна.

# 456
  • постоянно
Момичета извинявам се  че ви откланям от темата.
Прочетете
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191533.new#new
- нека да видим дали можем да помогнем.
Вили

# 457

Благодаря за подкрепата...Имах предвид,че затлъстяването е обществено зло,както и Dorka76 е предположила правилно...Не се притеснявай....Аз съм с наднормено тегло по ред причини и без да искам самата аз съм се причислила към порочните хора......Така че въобще нямам лоши чувства към пухкавите хора..Просто грешка на клавиатурата!

# 458
  • София
Мъчно ми става като чета обиди. Защо просто не приемете че някой хора нямат вашите разбирания и усещания. Хубаво майките в Франция имали само 2 месеца майчинство, но каква е минималната работна заплата там?? Какви са условията в яслите, кой за бога ги гледа тези бебета след двата месеца  Thinking Не вярвам да не са подсигурени тези неща иначе щеше да има митинги по улиците във Франция.
Колко ли са детските там - 9евро ли?
България за жалост е далеч от европейските стандарти, само да си спомним за какви суми за самотни майки ставаше на въпрос в Германия например.
Добре, лекарите били с мизерни заплати, аз си плащам данъците и осигуровките  вече 13 години - и какво става като отида на лекар, ами там пак си плащам, защото нито имам нерви, нито време да се редя на опашки пълни с болни, кихащи и кашлящи хора - все пак съм бременна, а такава е действителността в поликлиниките - няма специално отделение за бременни жени.
Виждате ли, всяка от нас в стреса в който живеем, може да се оплаче и то основателно от страхотната ни здравна система и въобще от политиката в държавата ни. Не е нужно да се нападаме взаимно, а трябва да си бъдем опора, да проявяваме разбиране.

# 459

Благодаря за подкрепата...Имах предвид,че затлъстяването е обществено зло,както и Dorka76 е предположила правилно...Не се притеснявай....Аз съм с наднормено тегло по ред причини и без да искам самата аз съм се причислила към порочните хора......Така че въобще нямам лоши чувства към пухкавите хора..Просто грешка на клавиатурата!

между другото...и аз харесвем пухкваите хора... Heart Eyes Много по-земни...сладки и добрички са.... HugПоне тези които аз  познавам..а те не са малко в тази държава в която живея... Peace

# 460
Мъчно ми става като чета обиди. Защо просто не приемете че някой хора нямат вашите разбирания и усещания. Хубаво майките в Франция имали само 2 месеца майчинство, но каква е минималната работна заплата там?? Какви са условията в яслите, кой за бога ги гледа тези бебета след двата месеца  Thinking Не вярвам да не са подсигурени тези неща иначе щеше да има митинги по улиците във Франция.
Колко ли са детските там - 9евро ли?
България за жалост е далеч от европейските стандарти, само да си спомним за какви суми за самотни майки ставаше на въпрос в Германия например.
Добре, лекарите били с мизерни заплати, аз си плащам данъците и осигуровките  вече 13 години - и какво става като отида на лекар, ами там пак си плащам, защото нито имам нерви, нито време да се редя на опашки пълни с болни, кихащи и кашлящи хора - все пак съм бременна, а такава е действителността в поликлиниките - няма специално отделение за бременни жени.
Виждате ли, всяка от нас в стреса в който живеем, може да се оплаче и то основателно от страхотната ни здравна система и въобще от политиката в държавата ни. Не е нужно да се нападаме взаимно, а трябва да си бъдем опора, да проявяваме разбиране.

ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО!!!! smile3501

# 461
Това за розите и камъните ще го подмина. Камъни не съм хвърляла по никого. Далеч не съм толкова примитивна.
Да, не съм се изразила правилно и алчност не е най-подходящата дума, но не мога да си коригирам постинга, така че, се коригирам сега.
Днес в предаването Бизнесът един икономист много добре обясни това, което исках да кажа, затова направо ще предам неговите думи.
Човекът обясни, че когато се говори за плащания от държавата има т.нар. правило на нулевата сума. Т.е. това, което се дава на една група, то се взема от друга. Плюсът за майките е минус за някой друг - за пенсионери, за инвалиди.....Но някъде този плюс се появява като минус. В тази връзка, аз поне мисля, че промяната от началото на тази година е един огромен плюс за майките и не бих се учудила, ако през следващите 2-3 години за тази група на обещството не се прави повече. Защото този плюс пък даде отражение в една друга група -пенсионерите, които не получиха исканите от тях увеличения от 01.01.2007 г.

За да има още повече пари за майките, това трябва да става по пътя на повече приходи, а не на повече минуси за други групи от обществото. А повечето приходи вече зависят от нас. Защото приходите в тези фондове са от нашите осигуровки. Колкото повече осигуровки - толкова повече пари за разпределяне и толкова по-високи обезщетения.

Това исках да кажа, че не е направено никак малко. Да, може и още, но не по този параграф. Повече за майките ще има тогава, когато си внасяме осигуровките дори и да не сме бременни и да не се очертава да се възползваме от тези осигуровки веднага.

А мамата, мятаща рози, аз не съм искала да я нападам лично. Но все още не съм получила отговор на въпроса - за какво конкретно да протестираме? Протест - добре. Всеки има право на това. Да, и аз съм майка и бих подкрепила нещо такова. Но- един протест трябва да има ясно формулирани искания. Аз не ги видях. И продължавам да не ги виждам.

# 462
Виж сега моето момиче...Ти да не си  дъщеря на Масларова..??За всички нас е вече ясно твоето мнение ,което ти непрекъснато и неуморно натрапваш вече цяла тема и си запълнила почти  всички страници с него..Айде сега ,дай  малко възможност и на другите ,които имат различна  от твоята позиция да коментират,без да се опитваш да ги хапеш непрекъснато ,да им търсиш правописни грешки или пък да разправяш колко са били незнам си какви.Знаем колко си умна,колко си просветена по всички въпроси и колко си добра.Може само да се радваме за теб..и за това колко си доволна от всичко и от живота ,и от държавата и т н .Ако имаш толкова желание да се изявяваш ,отвори си  тема,в която да изложиш всичките си възгледи и там ще имаш възможност да си споделяш мирогледа с всички,които са на твоето мнение...и ще си щастлива..Тук, като гледам си го обърнала на някой пазар,опитвайки се да се караш и хапеш с всеки ,който е на противоположното мнение..и не Аз ,а май ти не си прочела заглавието на темата,което не звучи така:"Колко е супер да си мама у нас?" или пък "за всичко сме си виновни ние,нали така?"..Пожелавам ти лек ден и си направи един антицелулитен масаж,който да изкара цялата тая негативна енергия ,която си насъбрала.Бременна съм в деветия месец и нямам намерение да си дочакам бебето,спорейки с теб..това е равно на самоубийство,а и по добре да споря с телевизора..по ще ме разбере...

# 463
Виж сега моето момиче...Ти да не си  дъщеря на Масларова..??За всички нас е вече ясно твоето мнение ,което ти непрекъснато и неуморно натрапваш вече цяла тема и си запълнила почти  всички страници с него..Айде сега ,дай  малко възможност и на другите ,които имат различна  от твоята позиция да коментират,без да се опитваш да ги хапеш непрекъснато ,да им търсиш правописни грешки или пък да разправяш колко са били незнам си какви.Знаем колко си умна,колко си просветена по всички въпроси и колко си добра.Може само да се радваме за теб..и за това колко си доволна от всичко и от живота ,и от държавата и т н .Ако имаш толкова желание да се изявяваш ,отвори си  тема,в която да изложиш всичките си възгледи и там ще имаш възможност да си споделяш мирогледа с всички,които са на твоето мнение...и ще си щастлива..Тук, като гледам си го обърнала на някой пазар,опитвайки се да се караш и хапеш с всеки ,който е на противоположното мнение..и не Аз ,а май ти не си прочела заглавието на темата,което не звучи така:"Колко е супер да си мама у нас?" или пък "за всичко сме си виновни ние,нали така?"..Пожелавам ти лек ден и си направи един антицелулитен масаж,който да изкара цялата тая негативна енергия ,която си насъбрала.Бременна съм в деветия месец и нямам намерение да си дочакам бебето,спорейки с теб..това е равно на самоубийство,а и по добре да споря с телевизора..по ще ме разбере...

Ще го отдам на хормоните и няма да те коментирам. Ще пиша където си искам, каквото си искам. Ако искам ще си пусна нова тема, ако не искам ще пиша тук....
Не съм ти никакво твое момиче. Не съм и дъщеря на Масларова.

Възползвах се от предложението ти. Пуснах такава тема.
Права си. Тази тема не е " Колко е хубаво да си майка в България". Тази тема явно е " Колко е лошо да си майка в България ". Затова ви оставям тук да се заливате с негативизъм.
Успех и всичко хубаво ви желая.

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 14:10 от ZinaSt

# 464
  • София
Зина,
Очевидна е твоята позиция, но не е очевидно защо я натрапваш. Съгласна съм с твоето мнение, но не и с начина ти на водене на спор. Нападките ти към всички обезсмислят истината на гледната ти точка и настройваш хората срещу теб.
Да, от икономическа гледна точка, всичко е правилно. Направили са за майките нещо, вероятно каквото минимално са могли, защото до максималното е далече.
Мисля, че щяхме да сме доволни и на това, ако в държавата не се вихреха твърде много корупционни скандали, които подкопаха доверието както в институциите, така и на съвсем битово ниво, до това - какъв е смисълът да се плащат толкова големи осигуровки, след като те не отиват по предназначение. Това е въпросът.
Аз, както казах, съм човек, който плаща всичко до стотинка и смятам, че така е редно. Обаче не смятам, че тези, които са на върха, си вършат работата по какъвто и да било начин. Виждам гадни популисти, които ламтят за власт и нищо повече. Затова този път, за пръв път, няма да отида да гласувам.
Твоята теза е неприложима до тогава, докато не се възстанови доверието.

Общи условия

Активация на акаунт