Абсурда да си майка в тази държава!!

• 18 711
  • 471
  •   1
Отговори
# 195
Dorka76 ,мисля ,че няма смисъл да се ядосваш.
Никой ама никой не е застрахован ...дори и от собствена грешка.
Питай патило.....
Тя каруцата като се обърне пътища мнооого.

# 196
Понеже, разбира се, умееш да съдиш най-добре, си сигурна аз защо съм допуснала тази грешка. На мен пък в училище ми вървеше и математиката, и литературата. Кандидатствала съм с математика в ИУ-Варна / и съм ходила по дискотеки  Grinning /. А емпатия означава слушане със съчувствие и симпатия към разказващия. Термин от психологията е.

Отлично знам какво е емпатия. И други термини знам. Толкова термини мога да ти избълвам, че да ти отнеме месец да ги проверяваш какво значат.
Обърнах ти внимание на грешката, защото изглежда смешно да използваш подобни словосъчетания с претенция за начетеност, а да ги пишеш с правописни грешки.  Това е риска на префърцунените думички. Като ги напишеш грешно - жестоко се излагаш.

# 197
Не ставаше въпрос за мен, а съм гледала предаване в което майка разказваше как я мотаят от една инстанция на друга, а решение нямаше. На мен още не ми се е налагало такова нещо да правя и се надявам да не ми се налага че нямам нерви да се разправям с "лелки".
А относно дискотеките които си пропуснала е малко жалко за теб. И на дискотеки съм ходила и съм и учила и съм и работила едновременно и сама съм се издържала, ама въпроса изобщо не беше за това за хиляден път го казвам. А, че има безброй абсурди в Бългания няма спор. Аз казам много неща но никой не обърна внимание на важните неща, аз се заядохте с осигуровки и това колко сте компетентни а видиш ли ние неуките нищо не разбираме и ревем, вместо да си търсим правата. Е добре утре вземам кирка и лопата и отивам да си правя тротоар по който да разхождам малката Grinning

Странно, аз пиша нещо, а ти на Judy се караш за него....
А за дискотеките - не ме жали. Аз сега си ходя. И ми е много гот.
А колкото до тротоара, ако това да го направиш сама ти се струва по-лесния вариант ... еми давай. То по принцип и с писмо до общината може да стане, ама ако не ти се пише, а ти се копае...ми копай си пък сега, няма да те спираме.

P.S. Аз пък съм гледала предаване, в което един обясняваше, че убил брат си защото извънземните така му казали....Ама не му повярвах. И съдията не му повярвал, както по-късно се разбра.

# 198
  • постоянно
Понеже, разбира се, умееш да съдиш най-добре, си сигурна аз защо съм допуснала тази грешка. На мен пък в училище ми вървеше и математиката, и литературата. Кандидатствала съм с математика в ИУ-Варна / и съм ходила по дискотеки  Grinning /. А емпатия означава слушане със съчувствие и симпатия към разказващия. Термин от психологията е.

Отлично знам какво е емпатия. И други термини знам. Толкова термини мога да ти избълвам, че да ти отнеме месец да ги проверяваш какво значат.
Обърнах ти внимание на грешката, защото изглежда смешно да използваш подобни словосъчетания с претенция за начетеност, а да ги пишеш с правописни грешки.  Това е риска на префърцунените думички. Като ги напишеш грешно - жестоко се излагаш.
Нека напомня че заглавието на темата не е "Кои е по-по наи".
Хаиде стига с тези Аз това Аз онова.....
Вили

# 199
Понеже се чувствам донякъде отговорна за възникналия спор, бих искала да обясня реакцията си. Прави ми впечатление, че не само тук, но и в други теми, се получава следният абсурдизъм.
Пуска се тема, в която някое майче споделя обидата си, тревогата си или болката си по някой въпрос и вместо да се включат други майки с положителна нагласа към съответната позиция и желание да помогнат, става точно обратното. Появяват се личности, които търсят обществено признание в този форум, започва се едно поучаване на аудиторията, хвалене със знания и постижения, размахват се портфейли и се убеждават участниците в дискусията, че обезателно те сами са си виновни за проблемите, тъй като видите ли, не на всички се случват подобни събития. Има хора, които са достатъчно образовани, достатъчно просперирали, достатъчно материално осигурени / при всички положения сами са си го постигнали /, достатъчно хитри, че да успеят да предотвратят всички житейски уловки. Не може да си по-по-най, след като не познаваш останалите съфорумци / поне голяма част от тях /, все пак си случайна статистическа единица, а не статистически резултат. Това да се размахва собствената личност пред очите на околните си е чиста комплексарщина, ще ме извините. Защото колкото и да си компетентен, нямаш никакво морално право да обвиняваш човек с проблем, че сам си го създава, това е садистично! Като не можеш да помогнеш с подкрепа и съвет, поне МЪЛЧИ!
Но да твърдиш, че държавата ни е съвсем наред, а за всичко сме виновни ние, обикновените данъкоплатци, е това е вече извратено. Това означава, че толкова си се разграничил от масата, че чак си се сметнал за богопомазан и застрахован от всякакви премеждия със системата от корупция, безнаказаност и чиновнически своеволия, които всеки ден се показват по новини и телевизионни предавания. Затова нищо няма да се промени в тази държава, мили ми момичета, които сте компетентни по всички въпроси, защото има хора като вас, които вместо да защитят слабите, им натискат главата силно надолу, за да подчертаят собственото си величие!

И с това спорът приключи  ooooh!
Странна работа.

# 200
  • постоянно
Понеже се чувствам донякъде отговорна за възникналия спор, бих искала да обясня реакцията си. Прави ми впечатление, че не само тук, но и в други теми, се получава следният абсурдизъм.
Пуска се тема, в която някое майче споделя обидата си, тревогата си или болката си по някой въпрос и вместо да се включат други майки с положителна нагласа към съответната позиция и желание да помогнат, става точно обратното. Появяват се личности, които търсят обществено признание в този форум, започва се едно поучаване на аудиторията, хвалене със знания и постижения, размахват се портфейли и се убеждават участниците в дискусията, че обезателно те сами са си виновни за проблемите, тъй като видите ли, не на всички се случват подобни събития. Има хора, които са достатъчно образовани, достатъчно просперирали, достатъчно материално осигурени / при всички положения сами са си го постигнали /, достатъчно хитри, че да успеят да предотвратят всички житейски уловки. Не може да си по-по-най, след като не познаваш останалите съфорумци / поне голяма част от тях /, все пак си случайна статистическа единица, а не статистически резултат. Това да се размахва собствената личност пред очите на околните си е чиста комплексарщина, ще ме извините. Защото колкото и да си компетентен, нямаш никакво морално право да обвиняваш човек с проблем, че сам си го създава, това е садистично! Като не можеш да помогнеш с подкрепа и съвет, поне МЪЛЧИ!
Но да твърдиш, че държавата ни е съвсем наред, а за всичко сме виновни ние, обикновените данъкоплатци, е това е вече извратено. Това означава, че толкова си се разграничил от масата, че чак си се сметнал за богопомазан и застрахован от всякакви премеждия със системата от корупция, безнаказаност и чиновнически своеволия, които всеки ден се показват по новини и телевизионни предавания. Затова нищо няма да се промени в тази държава, мили ми момичета, които сте компетентни по всички въпроси, защото има хора като вас, които вместо да защитят слабите, им натискат главата силно надолу, за да подчертаят собственото си величие!

И с това спорът приключи  ooooh!
Странна работа.
Зинче, ти аджаба от Бургас ли си или София?
Вили

# 201
Колкото и да не ти се вярва, такъв ми е речникът! И естествено, че ти знаеш много, толкова много, че човек трудно може да си представи. И винаги си над другите, никой не се съмнява в това, драга! А за моята правописна грешка свеждам засрамено поглед, все пак има кой да ме поправи и то не кой, а самата ТИ с неизчерпаемия си речник, който ще трябва да изуча в продължение на години, отказвайки се от всичко. Ще карам само на пост и молитва, докато уча. Амин!
Край! Няма да влизам повече в тази тема.

# 202
Колкото и да не ти се вярва, такъв ми е речникът! И естествено, че ти знаеш много, толкова много, че човек трудно може да си представи. И винаги си над другите, никой не се съмнява в това, драга! А за моята правописна грешка свеждам засрамено поглед, все пак има кой да ме поправи и то не кой, а самата ТИ с неизчерпаемия си речник, който ще трябва да изуча в продължение на години, отказвайки се от всичко. Ще карам само на пост и молитва, докато уча. Амин!
Край! Няма да влизам повече в тази тема.

Ами да, не ми се вярва.....Нищо от това, което си написала не ми се вярва. Това, че няма да влизаш повече в тази тема, това, че такъв ти е речникът...И ако четеш този постинг, значи съм права.

# 203
  ... Kато не можеш да помогнеш с подкрепа и съвет, поне МЪЛЧИ!

Аз пък си мислех, че точно със съвет помагам. А писанията на Judy ако и те не са съвет - не знам какво са. Обаче вие не искате съвет. Вие искате като викнете, че държавата е скапана и в хор всички да викнат с вас " Да, скапана е, ох горката, какво ти се е случило! Ужас! Гадна държава!"
Не искате някой да дойде и да ви каже, че това което ви се е случило не е толкова ужасно и че всичко може да се оправи, ако вие направите това или онова. Не искате това. Искате само да мрънкате и да плюете.
Чак сега го разбрах. Иначе по-рано щях да изляза от темата.
Най-добри пожелания на всички. Дано да се оттървете от този песимизъм някой ден и да разберете, че всичко е във вашите собствени ръце. И дали ще се справите или ще си мрънкате, зависи само от вас. Само смъртта е необратима. Всичко друго си е във вашите ръце.

# 204
Прави ми впечатление, че не само тук, но и в други теми, се получава следният абсурдизъм.
Пуска се тема, в която някое майче споделя обидата си, тревогата си или болката си по някой въпрос и вместо да се включат други майки с положителна нагласа към съответната позиция и желание да помогнат, става точно обратното.

Аз имам малко по-различни наблюдения,при това  не само от този форум :
почти никой от включващите се с положителна нагласа към позицията, изразена от автора на темата,
не го прави с цел да помогне, а по-скоро да се оплаче и той от въпросното нещо.
Така темата се превръща в един плювалник , където всеки псува и недоволства,
и в крайна сметка не се достига до нищо конкретно...
освен всеки да си излее емоциите( в което няма лошо, де...).

# 205
  • постоянно

Аз пък си мислех, че точно със съвет помагам. А писанията на Judy ако и те не са съвет - не знам какво са. Обаче вие не искате съвет. Вие искате като викнете, че държавата е скапана и в хор всички да викнат с вас " Да, скапана е, ох горката, какво ти се е случило! Ужас! Гадна държава!"
Не искате някой да дойде и да ви каже, че това което ви се е случило не е толкова ужасно и че всичко може да се оправи, ако вие направите това или онова. Не искате това. Искате само да мрънкате и да плюете.
Най-добри пожелания на всички. Дано да се оттървете от този песимизъм някой ден и да разберете, че всичко е във вашите собствени ръце. И дали ще се справите или ще си мрънкате, зависи само от вас. Само смъртта е необратима. Всичко друго си е във вашите ръце.
Ще ми липсваш. Mr. GreenОткъде толкова злоба ?
Вили

# 206

Ще ми липсваш. Mr. GreenОткъде толкова злоба ?
Вили

Злоба  ли? Не знам защо така си решила. Грам емоция не съм вложила в този постинг, защото темата ми стана безинтересна вече. Иронията ти пък ми се струва неуместна и леко глуповата. Не разбрах защо започна да се изживяваш като автор на темата, но...ти си знаеш.

И макар че не мисля, че е от значение, ще ти отговоря и на предишния въпрос. Родителите ми живеят в Бургас и аз като малка също съм живяла тук. Сега идвам на гости, но имам много познати и приятели в този град. Иначе аз живея в София.

# 207
Здравей Мама на Ема, съгласна съм с теб, но в държава в която хората нямат добро отношение към бремеността и майчинството не може да се очаква държавата да има, като бременна се сблъсках с това което и момичетата са описали, чакането по опашки, не ставането да ти направят място, пушенето пред мен в асансьора и какво ли още не, казах си спокойно майната има на всички, родих си бебчето не без проблеми в болницата разбира се пак си казах майната им добре съм и бебето е добре, може би не биваше да си мълча, след това ходенето по мъките с документацията, чудно ми е майките които няма на кой да си оставят децата как се справят? то не бяха социални, актове за раждане, записване на личен лекар и какво ли не. В интерес на истината се осигурявам ан доста висока заплата но си плащах за повечето неща. Абсурдното за мен е че съм се съгласила на това и че съм мълчала, може би сега като имам дете разсъждавам по различен начин, но вече не мълча на никой и правя всичко възможно да се боря за интересите си моите и на детето.
Хората са много озлобени и негативно настроени и от там идват всички проблеми, онзи ден една жена ме поздрави и  ми подари люляк без да я познавам, почувсвах се страхотно дано има повече такива хора и това озлобление да премине.

# 208
( Малко не е мястото тук , но ме гложди един въпрос, а именно
 здравната осигуровка процент от МРЗ ли е или от реалната заплата?)

# 209
( Малко не е мястото тук , но ме гложди един въпрос, а именно
 здравната осигуровка процент от МРЗ ли е или от реалната заплата?)

От реалната, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт