Абсурда да си майка в тази държава!!

• 18 631
  • 471
  •   1
Отговори
# 405
Това за мен е истинско семейно подоходно облагане. Обаче пак опираме до липсата на достатъчно средства у държавата, за да се случи това.

Дали? Аз мисля,че има пари, но някой няма изгода от това...Смятам,че в България нещата не се получават често пъти не от липсата на средства,а от липсата на желание и търсене......Който търси намира!

# 406
  • В полите на Пирин планина
Dorka76 преди да нападаш Зина, че се вглежда в собственото си его само погледни с едно оченце в темата "Майчинството-счетоводно", а и хилядите други теми на подобна тематика, където тя е отговаряла и продължава да отговаря на безбройните и многократно предъвкани въпроси на жените. Това не е егоизъм, а алтруизъм   bouquet

# 407
Това за мен е истинско семейно подоходно облагане. Обаче пак опираме до липсата на достатъчно средства у държавата, за да се случи това.

Дали? Аз мисля,че има пари, но някой няма изгода от това...Смятам,че в България нещата не се получават често пъти не от липсата на средства,а от липсата на желание и търсене......Който търси намира!

В смисъл? Като кажат, че в бюджета няма достатъчно средства, ние да кажем " Който търси - намира! " Малко лекомислено ми е това  Laughing , не се обиждай. Но просто държания бюджет не е като парите на една фондация - търсиш и намираш. Там има едни средства и всички драпат за тях. Ако дадеш за отбраната, няма за пенсии. Ако дадеш за пенсии, няма за училищата. Ако дадеш за училищата, няма за общините...това е истината за нещата.

# 408
Dorka76 преди да нападаш Зина, че се вглежда в собственото си его само погледни с едно оченце в темата "Майчинството-счетоводно", а хилядите други теми на подобна тематика, където тя е отговаряла и продължава на безбройните и многократно предъвкани въпроси на жените. Това не е егоизъм, а алтруизъм   bouquet

Потвърждавам! Във въпросната тема съм агитка-фен на Incandescent, ZinaSt и сие.....

В смисъл? Като кажат, че в бюджета няма достатъчно средства, ние да кажем " Който търси - намира! "

Защо си мисля,че държавата ни не е толкова бедна??? newsm78И все пак не става въпрос за семки и бонбони,а за едно реално и действащо подоходно облагане???Всеки би спечелил, вкл. и държавата!

# 409
Мама Цоцолана, кажи ти самата защо мислиш така?
Съгласна съм с теб и с всеки, който казва, че винаги може да се направи още и още. по принцип винаги е възможно да се иска постигането на нещо по- добро, стига претенциите да са реални.

# 410
Dorka76 преди да нападаш Зина, че се вглежда в собственото си его само погледни с едно оченце в темата "Майчинството-счетоводно", а хилядите други теми на подобна тематика, където тя е отговаряла и продължава на безбройните и многократно предъвкани въпроси на жените. Това не е егоизъм, а алтруизъм   bouquet

Потвърждавам! Във въпросната тема съм агитка-фен на Incandescent, ZinaSt и сие.....

В смисъл? Като кажат, че в бюджета няма достатъчно средства, ние да кажем " Който търси - намира! "

Защо си мисля,че държавата ни не е толкова бедна??? newsm78И все пак не става въпрос за семки и бонбони,а за едно реално и действащо подоходно облагане???Всеки би спечелил, вкл. и държавата!

ааа, да! Оценяваме си те в другата тема като наш особено отявлен фен. Винаги с едни понпони напред  newsm18

иначе, че не ни е толкова бедна държавата не е. но това, което аз съм написала в първите години ще донесе големи спадове в приходите в бюджета. Само в началото, естествено. после ще вземат все повече хора да си плащат данъците върху реалните доходи. А пък те като плащат данъци, ще плащат и осигуровки. Така че, след 3-4 години по тази система, мисля че ефекта ще е положителен. Обаче знам ли. Не разполагам с достатъчно данни, за да съм сигурна. Иначе си мисля, че би било хубаво това. Тъкмо се стимулира най-вече икономически активното население, а не това, което върти бизнес с раждането на деца или това, което подхранва сивата икономика ( сега пак ще ме овикат, ама карай ).

И е еднакво честно спрямо всички. Защото например критериите за помощите не са коректни. 200 лева брутен доход. Да обаче, за едно 4 членно семейство, 800 лева брутен доход може да значи 580 лева нетен доход или 700 лева нетен доход, в зависимост от това колко души го печелят този доход. И така се заявява, че едно семейство, разполагащо със 700 лева е като едно семейство, разполагащо с 580 лева. А далеч не е така. Не е коректно това според мен. Изобщо тези 18 лева, мисля че трябва да отпаднат и да се заменят с едно наистина СЕМЕЙНО подоходно облагане.

# 411
^ Има ли такова нещо почва у нас обаче ?
И дайте да направим нещо по въпроса, ако да....

# 412
Съгласна съм с теб и с всеки, който казва, че винаги може да се направи още и още. по принцип винаги е възможно да се иска постигането на нещо по- добро, стига претенциите да са реални.

Мисля така, защото...Не съм запозната с цифри, но...Държавата ако определи приоритетите си и степенува онова,което е важно за нея, ще стигне до там,че на 1. това са повечето приходи. И ако наистина иска приходи, намаляване на сивата икономика, по-добро събиране на данъци, по-добър стандарт на гражданите си - ще даде и тя нещо...Самите ние учим децата си на трудолюбие и старание, поощряваме ги за постигане на успехи и се стремим да им дадем максимума от себе си. Държавата ако е родител би направила същото за децата си - т.е. гражданите си независимо от това на колко години са. Може би има ресурс в едно по-добро оптимизиране на държавните структури, в поощряване на качеството,а не количеството, в инвестирането на наистина важните структури на държавата и да не се наливат пари в губещи предприятия, отрасли и т.н.

Когато държавата и гражданите гледат в една посока - няма нищо по-добро от това. Работата не върви, когато всеки тегли към себе си. Както държавата би трябвало да даде и да вземе, така и  гражданина. Според мен законите,които се приемат, трябва и да се прилагат. Законите,които се приемат да не са срещу гражданите,а да са насочени към един по-добър стандарт на живот. Не трябва да има само санкии...Кой ти обича да бъде само наказван? Нужно е и поощрение, и уважение и човещинка(поне малко).....

Само не ми казвайте,че няма умни глави в тази държава,които не могат да измислят нещо добро както за държавата,така и гражданите.

# 413
И аз да добавя, че проблема не е в хората или в манталитета им. Едва ли само в България са се събрали най-големите тарикати, мързеливци и измамници, и заради това да страдат една малка част от честните хора. Проблема си е баш в държавата, в законите които не се спазват, но не защото хората са такива, а защото няма КОНТРОЛ. В другите държави контрола е стриктен и затова всички си плащат и осигуровки и данъци и после имат и за пенсии и за майчинство и за всичко. ..  newsm78

съгласна съм с теб за някои неща, но далеч не за всички Peace според мен точно манталитета ни пречи (включвам и себе си в това число, отне ми време да осъзная че никой нищо не ми дължи в чужбина и да разчитам само на себе си ). Ще ти дам пример от близките ми познати и роднини, а и не са само те, за тях се сетих на прима виста. Близка моя приятелка, бременна в момента, направи чудеса да се води на фиктивна работа само за да се осигурява на най-високата възможна заплата през първата година на майчинството. Ден не е работила през живота си, един лев данък не е платила, обаче сега ще чака държавата да и плаща. Какво да обясняваш за етика - имало как, всички така правели. Втори пример -  брат на свекър ми - все мрънкаше как нямало работа, или ако имало, не плащали добре и не си струвало да работи за 500 лв.Shocked Това забележи във фабрика с нормирано работно време и платени осигуровки. И пак не ще Rolling Eyes ми без образование директор няма да го направят, това е истината. Който иска повече пари, или учи, или работи на две места, та да си докарва желаният стандарт. Това е положението. В чужбина стандарта точно така се гради - аз се напъвам да уча, та евентуално един ден да имам по-добра заплата, а мъжът ми бачка на две места, щото не може и двамата да учим едновременно. По едно време беше спрял втората работа, но сега като чакаме второто бебе пак започна, щото моят доход ще падне наполовина за няколко месеца, а сметките няма да спрат да идват, нито вноските за къщата. На детските аз не разчитам, защото са базирани на доход, а нашият е сравнително висок и съответно ни се полагат минималните. И така, който иска къща, нова кола и почивка в чужбина, бачка здраво, а време за оплакване няма. Който пък не му се работи по някаква причина, си измисля оправдания.
 И как да обясниш , че хората тук и те са минали през по-ниски заплати, и по-високи данъци, и са нужни години за да се образува средната класа и всички полека-лека да заживеят по-добре. Масово хората искат да не влагат усилия, а да получават - ми не става така. Никъде, не само в България. И от мисленето как всеки ще се възползва, сме на тоя хал - не защото се нуждаем, а защото има такава възможност. Все едно аз да отида в Армията на спасението и да чакам да ми дадат супа за обяд - на теория мога, там не те питат кой си и какъв си, дават на всеки, но не всеки ходи - щом мога да си позволя да си купя обяда, няма да ида да изям супата на някой който наистина не може и е гладен. И хората като цяло разсъждават по същия начин тук, а никой не ги контролира. Та и мисленето ни е проблем, не само мързела. Права си, има много кусури и недостатъци в Бг, но мислиш ли че навън ги няма? И тук има връзки, и бюрократи - личен опит, отне ми месеци да накарам бюрокрацията да заработи и да си свърши работата за един банален проблем, писах молби, обаждах се по телефона, накрая стигнах до представителя на нашата община в парламента и проблема се реши. Ако си бях седяла да чакам, сигурно още щеше да е във висящо положение, не знам. По същият начин майките постигнаха своето за процента платено майчинство, с митинги и протести, и ето имаше резултат. Правата, колкото и да са малко, и те трябва да се търсят и да се бориш за тях, с приказки не става. Извини ме, не искам да прозвуча остро, просто исках да дам мнение и от другата страна, на чужбината Peace
Хубав ден на всички!

# 414
само ще ти кажа, че това понятие, което го има тук " безсрочен трудов договор " не съществува никъде другаде в Европа. Няма такова нещо като безсрочен договор! Какво значи безсрочен. Тя фирмата ти е по-обвързана с тебе от съпруга ти даже. Защото дори и за браковете не се казва, че са безсрочни съюзи. На всякъде по света договорите си имат срокове и като изтекът - се преподписват или не се преподписват.
Да не говорим за защита от уволнение на бременна или на майка с малко дете - това си е наша измислица. Моя приятелка живее в САЩ. След един спонтанен аборт успя дя забременее отново. Имаше пролеми и две седмици лежа в болница. Като се върнала на работа, шефа и и казал, че е по-добре да се разделят, докато тя си изкара бременността, а пък като си отгледа детето и реши, че може да се посвети на работата си отново - да му се обади. Ето така е на запад!
и в Канада го няма. Моята колежка така я уволниха, върна се след майчинство и и казаха че нямат нужда от нея, нямало вече толкова работа Confused Дадоха и обезщетение и дотам. Защита от уволнение - таратанци! Ако решат да те уволнят, ще те, това е положението. Никой не и е предлагал друга позиция в същата компания, заплатата за няколко месеца ( по преценка на ръководството е сумата ) и вън.

# 415

Мисля така, защото...Не съм запозната с цифри, но...Държавата ако определи приоритетите си и степенува онова,което е важно за нея, ще стигне до там,че на 1. това са повечето приходи. И ако наистина иска приходи, намаляване на сивата икономика, по-добро събиране на данъци, по-добър стандарт на гражданите си - ще даде и тя нещо...Самите ние учим децата си на трудолюбие и старание, поощряваме ги за постигане на успехи и се стремим да им дадем максимума от себе си. Държавата ако е родител би направила същото за децата си - т.е. гражданите си независимо от това на колко години са. Може би има ресурс в едно по-добро оптимизиране на държавните структури, в поощряване на качеството,а не количеството, в инвестирането на наистина важните структури на държавата и да не се наливат пари в губещи предприятия, отрасли и т.н.

Когато държавата и гражданите гледат в една посока - няма нищо по-добро от това. Работата не върви, когато всеки тегли към себе си. Както държавата би трябвало да даде и да вземе, така и  гражданина. Според мен законите,които се приемат, трябва и да се прилагат. Законите,които се приемат да не са срещу гражданите,а да са насочени към един по-добър стандарт на живот. Не трябва да има само санкии...Кой ти обича да бъде само наказван? Нужно е и поощрение, и уважение и човещинка(поне малко).....

Само не ми казвайте,че няма умни глави в тази държава,които не могат да измислят нещо добро както за държавата,така и гражданите.

Ами може би можем да попробутаме предложението тук-таме. Обаче ще трябват данни, евентуален форкаст за това как ще се отрази. а тях трудно ще намерим. Ще се пробвам в Статистиката, да видим от там какво ще излезе като данни. Но първо да постои малко тук предложението, за да видим какви коментари ще се получат. Някой може да открие неприятни страни в тази промяна.

# 416
Зина,  bouquet! Може и да греша по отношение на теб, по принцип уважавам хора, които защитават собствената си позиция и се аргументират добре, макар че наистина ми се струваш агресивна. Ако те познавах лично, може би щях да си изградя по-добра представа за теб. Искам само да вметна, че Его не означава непременно егоизъм. Има доста прилична разлика между двете понятия.

Във ВКС в момента не се насрочват трудови спорове за 2009 година, да не говорим за насрочване в РС или Окръжните съдилища. Ако твърдението за такова дело почива на реални факти кажете кой е съдът и номера на делото. Има начин за подаване жалба за бавност. Особено трудовите спорове по закон се насрочват в кратки срокове.
Наистина ще се радвам, ако някой успее да помогне на моята позната, защото тя се е зарекла да съди държавата в Страсбург, а както вече уточнихме, ние самите сме държавата.
Та номерът на делото е № 1303 от 2006, а съдът е ВКС.
Предишните дела са: № 14225 от 2003 - РС и № 626 от 2004 - ГС.
Делото / или делата - не разбрах добре, съжалявам / е заведено по чл.344, т.1,2 и 3 от КТ.

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 21:51 от Dorka76

# 417
Зина,  bouquet! Може и да греша по отношение на теб, по принцип уважавам хора, които защитават собствената си позиция и се аргументират добре, макар че наистина ми се струваш агресивна. Ако те познавах лично, може би щях да си изградя по-добра представа за теб. Искам само да вметна, че Его не означава непременно егоизъм. Има доста прилична разлика между двете понятия.

Във ВКС в момента не се насрочват трудови спорове за 2009 година, да не говорим за насрочване в РС или Окръжните съдилища. Ако твърдението за такова дело почива на реални факти кажете кой е съдът и номера на делото. Има начин за подаване жалба за бавност. Особено трудовите спорове по закон се насрочват в кратки срокове.
Наистина ще се радвам, ако някой успее да помогне на моята позната, защото тя се е зарекла да съди държавата в Страсбург, а както вече уточнихме, ние самите сме държавата.
Та номерът на делото е № 1303 от 2006, а съдът е ВКС.
Предишните дела са: № 14225 от 2003 - РС и № 626 от 2004 - ГС.
Делото / или делата - не разбрах добре, съжалявам / е заведено по чл.344, т.1,2 и 3 от КТ.

Да признавам, че последния ми коментар на твой постинг беше агресивен, но то е защото бях афектирана от думите ти.
Не съм егоцентрична по принцип. По-скоро в момента съм бебецентрична  Laughing Ама то е нормално, тези бебоци ни преобразяват.
Ще проверя делата, особено щом е стигнало до ВКС.

# 418
Благодаря!    newsm51  И аз съм малко по-нервна от обичайното си състояние, особено когато искам да се включа със зряло и обосновано мнение, а в същото време малката ми шари по клавиатурата и ме дърпа за ръкава. smile3504

# 419
Благодаря!    newsm51  И аз съм малко по-нервна от обичайното си състояние, особено когато искам да се включа със зряло и обосновано мнение, а в същото време малката ми шари по клавиатурата и ме дърпа за ръкава. smile3504

Познато  Laughing  Обаче моя по-си пада по това да ми издърпва кабелите - на захранването, за интернет-а. Но най-му е любима мишката.

Общи условия

Активация на акаунт