Гестационен диабет - тема 7

• 2 891
  • 77
  •   1
Отговори
# 75
fluffyRedPanda, вместо обременяване с глюкоза може да си направиш кръвно - захарен профил. Прави се пак трикратно, но вместо глюкоза се яде храна.
На гладно изследваш, след това хапваш и се изследваш на 60 и 120м.
Тъй като аз правих обременяването преди 24, АГ ми беше пуснала пак, но за да не товари организма направихме КЗП втория път.
Аз може би съм една от малкото, които не се страхува да съв на инсулин при доказан ГД.
Дори за свое спокойствие приех, че е по - добре на инсулин, вместо да стане по - лошо нататък. Нямах проблем с приема на инсулин, вдигах дозата постепенно, като финало стигнах 20 единици. И ако в началото при поставяне на 4 единици кз ми беше под 5, то с напредването се вдигаше. Та затова и дозата вдигах.

Аз си купих глюкомер и направих днес измервания на 60 и 120 минути след хранене, резултатите бяха съответно 5.3 и 4.6, та по- скоро наистина няма да се напрягам излишно за момента с още изследвания. Благодаря за отговорите на всички!

# 76
Знам, че не всяка жена е за инсулин. Просто споделих за себе си, защото тук в темата повечето се страхуват от инсулина. Поне с такова впечатление останах. Аз също имах глюкомер, но въпреки това правих КЗП по искане на АГ. Иначе при мен стойностите бяха бяха много леко над нормата когато правих обременяването още в 20 с.
 И въпреки това за себе си предпочетох да започна инсулин докато е все още рано, така да кажа, за да не навредя на бебето. Това го споделям за тези, които ще се притесняват, ако им се наложи прием на инсулин. Не е страшно, важно е всичко да е наред.

# 77
По принцип е хубаво да се следи на дневна база, защото понякога сутрин е висока КЗ просто от това, че е сутрин. Имаше си термин за това, но не си спомням как беше точно. 😬😀

Общи условия

Активация на акаунт