Медицински университет - Тема 6

• 34 963
  • 573
  •   21
Отговори
# 495
  • Пловдив
Скрит текст:
Цитат на: Буболечо в пт, 10 юли 2026, 10:43
Привет, до момента само чета в темите, но сега се включвам с конкретен въпрос и молба за помощ, ако някой се е сблъсквал с такъв казус. Дъщеря ни е приета Медицина на първо класиране в СУ. Тъй като чакаме и класирането в МУ Пловдив, няма да се запише в момента. Срокът за записване и в двата университета е 17.07. Има малка вероятност тя да не успее да се върне в България в рамките на този срок. За СУ видях, че студент може да бъде записан и с пълномощно. За МУ Пловдив намирам такава възможност за чуждестранни студенти. Може ли да ме посъветвате какъв вид пълномощно да изготвим - какво да съдържа, изобщо - всичко, което трябва да включим, за да мога евентуално аз да я запиша в най-крайния случай? Благодаря на отзовалите се.

Ето:
Скрит текст:Покажи

Попълнете си съответните данни и го заверете нотариално.

Благодаря! Свалих и попълних. Да разбирам ли, че за всеки един от университетите ми трябва отделно пълномощно?
Скрит текст:
Аз всъщност не знам дали за МУ Пловдив изобщо ще може по този начин. Изпратила съм запитване по мейл, но нямам отговор до момента.

# 496
Може ли някой да ми разясни - Декларации от онлайн формата - Д за здравно осигуряване, Д че се обучава в друг уни, формуляр за обработка на лични данни … това отлайн ли си попълва ?!

# 497
Разпечатвате и попълвате.

# 498
Излезе класирането в МУ София.

# 499
Откъде ги свалям ? Има Бутон Преди Записване и ме Препраща към форма, която трябва да попълня онлайн Sad

# 500
Откъде ги свалям ? Има Бутон Преди Записване и ме Препраща към форма, която трябва да попълня онлайн Sad
Това е съвсем ново… изчакайте да обявят новината и да дадат някакви насоки. До понеделник има време

# 501
Това е съвсем ново… изчакайте да обявят новината и да дадат някакви насоки. До понеделник има време
Да, да … просто видях това описано в профила и се чудех какви са тези декларации и формуляри ?!

# 502
  • София
Скрит текст:
Цитат на: Буболечо в пт, 10 юли 2026, 10:43
Привет, до момента само чета в темите, но сега се включвам с конкретен въпрос и молба за помощ, ако някой се е сблъсквал с такъв казус. Дъщеря ни е приета Медицина на първо класиране в СУ. Тъй като чакаме и класирането в МУ Пловдив, няма да се запише в момента. Срокът за записване и в двата университета е 17.07. Има малка вероятност тя да не успее да се върне в България в рамките на този срок. За СУ видях, че студент може да бъде записан и с пълномощно. За МУ Пловдив намирам такава възможност за чуждестранни студенти. Може ли да ме посъветвате какъв вид пълномощно да изготвим - какво да съдържа, изобщо - всичко, което трябва да включим, за да мога евентуално аз да я запиша в най-крайния случай? Благодаря на отзовалите се.

Ето:
Скрит текст:Покажи

Попълнете си съответните данни и го заверете нотариално.

Благодаря! Свалих и попълних. Да разбирам ли, че за всеки един от университетите ми трябва отделно пълномощно?
Скрит текст:
Аз всъщност не знам дали за МУ Пловдив изобщо ще може по този начин. Изпратила съм запитване по мейл, но нямам отговор до момента.

По принцип не е необходимо и може да се направи едно за всички университети, разбира се, но аз направих поотделно, за да не влизам в безумни спорове с някой неграмотен служител. Не че нямаше да спечеля спора. Joy Проверете си и дали МУ Пловдив няма някакво безумно условие на сайта си, като МУ София, които всяка година си пишат с дебели букви, че записването е само лично и правят проблеми за записване с пълномощно. Нямат никакво основание за това, разбира се - само да се ожениш не можеш с пълномощно. Joy Но съм чувала за връщани хора и отказ за записвне. Ако на мен ми беше станало казус, съм сигурна, че щях да се оправя с тях, но аз съм много устат адвокат.

# 503
Здравейте, честито на всички приети и пожелавам успех на всички, които чакат следващите класирания. При попълването на онлайн формата на полето населено място не ми дава да напиша моя град, който започва с буквата Д. Излизат само градове до буквата Б. Само при мен ли е този проблем и към кого трябва да се обърна в случай , че не се оправи? За МУ София става въпрос.

# 504
  • Пловдив
Скрит текст:
[/quote]

По принцип не е необходимо и може да се направи едно за всички университети, разбира се, но аз направих поотделно, за да не влизам в безумни спорове с някой неграмотен служител. Не че нямаше да спечеля спора. Joy Проверете си и дали МУ Пловдив няма някакво безумно условие на сайта си, като МУ София, които всяка година си пишат с дебели букви, че записването е само лично и правят проблеми за записване с пълномощно. Нямат никакво основание за това, разбира се - само да се ожениш не можеш с пълномощно. Joy Но съм чувала за връщани хора и отказ за записвне. Ако на мен ми беше станало казус, съм сигурна, че щях да се оправя с тях, но аз съм много устат адвокат.
[/quote]

Днес от МУ Пловдив са много експедитивни и ми върнаха своевременно отговор по мейл, че мога да я запиша, просто искат изрично да е посочено, че "упълномощеното лице има право да Ви запише в Медицински университет – Пловдив"

# 505
  • София
Е, посочено е. 🙂

# 506
МУ СФ на общо основание
40.31 мин бал жени
36.14 мин бал мъже

Високи балове Rolling Eyes

# 507
МУ СФ на общо основание
40.31 мин бал жени
36.14 мин бал мъже

Ужас! Това са 3*5.76 за жените ! На какво се дължи това,на бройките с договор,по-лесни теми,повече кандидати?

# 508
МУ СФ на общо основание
40.31 мин бал жени
36.14 мин бал мъже

Ужас! Това са 3*5.76 за жените ! На какво се дължи това,на бройките с договор,по-лесни теми,повече кандидати?
МУ СФ на общо основание
40.31 мин бал жени
36.14 мин бал мъже

Мисля, че се дължи главно на намалените бройки. Много е нечестно спрямо жените

# 509
  • Варна
Скрит текст:
МУ СФ на общо основание
40.31 мин бал жени
36.14 мин бал мъже

Според мен повишен интерес към медицинските университети и голям брой кандидатстуденти които се подготвят правилно и упорито. Няма как за минимум две години подготовка при начина по който се подготвят повечето, да няма много високи резултати.

Общи условия

Активация на акаунт