Медицински университет - Тема 6

• 27 716
  • 436
  •   13
Отговори
# 405
Оле, Ники, при тоя зашеметяващ бал 39:95 има ли място за притеснение изобщо!! Но хайде...ще треперим заедно!
При момичетата е много голяма конкуренцията, но каквото трябва ще се случи.

Наистина е много голяма конкуретцията. Колко ли ще бъде минималния бал за момичета вСофия и в Плевен

Вече не мисля, че има смисъл от някакви предварителни изчисления на балове, след дни са класиранията в университетите. Тази година е толкова объркана в оценяване на КСК почти навсякъде..че изобщо няма смисъл човек да гадае какво що. Каквото стане стане Simple Smile
Оле, Ники, при тоя зашеметяващ бал 39:95 има ли място за притеснение изобщо!! Но хайде...ще треперим заедно!
При момичетата е много голяма конкуренцията, но каквото трябва ще се случи.

Наистина е много голяма конкуретцията. Колко ли ще бъде минималния бал за момичета вСофия и в Плевен

Вече не мисля, че има смисъл от някакви предварителни изчисления на балове, след дни са класиранията в университетите. Тази година е толкова объркана в оценяване на КСК почти навсякъде..че изобщо няма смисъл човек да гадае какво що. Каквото стане стане Simple Smile

Пожелавам на всички успех, да се свършва тази мъка и децата да са удоволетворени от положените усилия.

# 406
  • г.Каварна
Да и аз вече се отказах да го мисля.. Да свършва вече най накрая и да се успокоят горките ни щерки. Моята много се изтормози, предполагам, че всички са така.

# 407
Да, много са изморени, напрегнати, а и ние покрай тях. Тази година и аз съм на мнение, че ще има много размествания и приеми, дори може и септември. С тези "под условие" във всички МУ. Ще има отписване, записване, дано скоро да излезнат и в другите университети резултатите, че напрежението е голямо.

# 408
  • Русе
Здравейте, някой запознат ли е дали е възможно местене на оценки от един университет към друг?

# 409
  • Варна
Здравейте, някой запознат ли е дали е възможно местене на оценки от един университет към друг?
За КСК или при прехвърляне?

# 410
  • Русе
Да за КСК оценки от МУ Плевен да кажем и от МУ Варна.

# 411
  • Сандански
Не става.
Всяко МУ си е самостоятелно.

# 412
  • София
В СУ на допълнителния прием през септември може.

# 413
Мисля, че трябва да си се явил и на двата им изпита в СУ и вече евентуално да замениш с по- високата от изпит на друг университет. И трябва да имаш и на двата изпита в СУ  ДА на частта за медицина.

# 414
  • Варна
Ако можеше, щяха да организират един централизиран изпит за всички МУ и щяха да загубят от такси за изпити, тъй като много кандидатстуденти пробват на няколко места.

# 415
  • София
Ами вижте условията за допълнителен прием в началото на документа в линка и после вижте и условията най-долу в таблицата за Медицински факултет.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/content/download/336555/2 … 8%D0%B5%D0%BC.pdf

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 15:48 от sanaka

# 416
Мисля, че трябва да си се явил и на двата им изпита в СУ и вече евентуално да замениш с по- високата от изпит на друг университет. И трябва да имаш и на двата изпита в СУ  ДА на частта за медицина.

Няма такова нещо.
 Няма изискване даже изобщо да е кандидатствано в СУ.
  Днес пак някаква драма има с този факултет.
Мария Петрова адвокатката се беше разписала, че факултетът незабавно трябва да се закрие.

# 417
Правилно ли разбирам, че Септ е възможно в СУ да те приемат с оценки от всеки един МУ ?

# 418
  • София
Правилно ли разбирам, че Септ е възможно в СУ да те приемат с оценки от всеки един МУ ?
Да, както казах. Ако има свободни места за септември, разбира  се, но поне досега винаги е имало.

# 419
Мисля, че за платено също в някои университети приемат оценки от други. Поне за Тракийския ми се мярна такава информация.
За мен лично платено обучение със студентски кредит е по-добра опция от договор. Издължаването на кредита започва 1 година след завършването, а има и възможност за опрощаване на кредита, ако кредитополучателят има 2 деца до 5 години от започване на плащанията (т.е. 6 години от завършването). Освен това студентът може да кандидатства отново следващите години и да се прехвърли ДП. Само с платеното в МУ-Пловдив май имаше някакъв проблем с прехвърлянето в държавна - това трябва изрично да се провери в съответния университет.

Общи условия

Активация на акаунт