ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026 - Тема 3

• 34 851
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
Ми тексът е бангаранга направо.

Последна редакция: ср, 20 май 2026, 20:45 от storm76

# 616
  • Пловдив
Как искам да отгледаме грамотни деца!!!!

Hands Pray

# 617
Нашите деца със сигурност знаят как се пише "изпит". И не, не мога да приема, че подобни грешки могат да се случват в национален ефир от медии с претенции.

# 618
  • София
Тия нямат ли аутокоректор ?!

Последна редакция: ср, 20 май 2026, 21:56 от Desem

# 619
  • София
При нас тази вечер беше официалното изпращане, където бяхме поканени и родителите.
Поплаках си.... Особено, когато поздравих 3-4 мои много любими деца от випуска на сина ми. Едното момиче го познавам от първокласниче, а сега е вълшебна млада дама.
Ех, наистина - кога пораснаха тези деца?

След събитието синът разбира се отиде с другите да се черпят, а ние с ММ се прибрахме и поляхме подобаващо празника с уиски. Все още ми се струва нереално, че се сбогуваме с МОН - толкова щастлива не съм се чувствала на собственото си завършване. Остана ДЗИ-то в петък и:
Скрит текст:

За ДЗИ-БЕЛ от днес - само на мен ли ми направи впечатление, че за първа година темата на ЛИС е формулирана без да е споменат автора на произведението?
Пише:
Пътят към себе си
(Интерпретативно съчинение върху „Песента на колелетата“)

А през всичките минали години пише:
Темата
(Интерпретативно съчинение върху „... Името на произведението...“ на "Името на автора")

Последна редакция: ср, 20 май 2026, 22:36 от Kally May

# 620
Така ги изплюва ИИ, щото генерирах заглавия на сина. Трябва иначе изрично да кажеш в промпта, че трябва да посочи автора. И точно такова заглавие ми е генерирал и за ЛИС, и за есе.

# 621
  • София
Ами, освен да кажа поредното иронично "Браво!" на МОН, друго няма какво!
Лично аз нямаше и да предположа използването на ИИ за създаването на изпитни материали, но явно...

# 622
Ами, освен да кажа поредното иронично "Браво!" на МОН, друго няма какво!
Лично аз нямаше и да предположа използването на ИИ за създаването на изпитни материали, но явно...
Аз не твърдя че действително са използвали ИИ. Просто споделям, че на мен така ми генерираше заглавия и предполагам, че може и да има намеса. Друга хипотеза е някоя леля/кака да се е отвеяла като журналята от новините и да е пропуснала автора.

# 623
  • София
Много се смяхме снощи с темите за ЕСЕ.
Младежът счита, че използват дума, която всички знаят и дума, на която не е ясно значението.
Например всеки знае какво е днес и в есето трябва да се разбере какво са авторитети.
В темата от миналата година Животът стълба или колело трябва да се разбере или.
И накрая предложи тема за догодина Простащината падение или вдъхновение.

А сериозно, той е разглеждал авторитети като източници на знание и достоверна информация.
Като тезата е че винаги ги има само сменят формата си.

Все още чакаме кога ще е на дипломна защита. И рецензията.

# 624
Утре с какви предмети ще се включат децата в маратона? При нас е АЕ.

# 625
И при нас.

# 626
  • Varna
При нас е математика втората матура.
Точно сега говорихме какво още да учи и тя сподели, че само стереометрията може да е по-завъртяна и да затрудни повече децата, но видя че последните 2 години не е имало стереометрия. Някой знае ли дали е случайно или има някакви промени...

Последна редакция: чт, 21 май 2026, 11:34 от hana1

# 627
  • Бургас
Утре ще се явява на Математика ПП.
Успех на всички деца!

# 628
  • София
Биология. Ще кандидатства с нея.
Надява се, че обстановката ще е по-сериозна и спокойна, след като е избираем предмет.
Спомена, че е единственият от целия випуск, избрал предмета.

# 629
  • София
Избра Предприемачество за втора матура
Учителят му в училище е просто великолепен по предмета и го запали много в икономическата сфера

Общи условия

Активация на акаунт