Дългото чакане след трансфер - тема 122

• 14 250
  • 439
  •   2
Отговори
# 285
Vicky.de, това абсолютно нищо не значи.
Направи си тест на ден 6 (ако е 5дневен ембриона) и ще покаже има ли имплантация или не. Успех ти пожелавам от сърце ❤️

# 286
  • Sofia
Абе това с ранните тестове не винаги е много точно. 6ти ден ми идва твърде рано, макар самата аз да се подвеждам да правя уринарни на 7-8 ден. Правя просто щот имам цял куп и що да не направя. После разбира се ме е яд на мен си, че съм ги направила и нямам никакво търпение, нали. Според мен преди 8-9-10 ден е твърде рано за точен резултат пък дори и кръвен да е, ама пустото му нетърпение. По спомен Вики беше по Германия. Там до колкото знам не можеш свободно да идеш да си пускаш кръвни изследвания както ние тук.

# 287
  • София
Споделям мнението на Rouina91. Не бих пуснала кръвен тест преди 9-10 ден.

# 288
  • Be realistic - plan for a miracle.
По принцип и аз съм съгласна с вас, но според мен има случаи - като моя с имунологичния все още неуточнен проблем,  в които ранен тест ще даде информация дали въобще е стартирало някакво имплантиране, което до 3-4-5 ден е било пресечено (както подозирам, че става при мен).

Т.е. ако тествам на 11 ден както ми е по инструкция, тестът е под 1, но близо до 1... Ако съм тествала на 5-6 ден можеше да видя няква цифра около 2-3; после виждайки нулата щеше да ми е ясно, че около 3-4-5 ден тялото казва на ембриона:  "ти къде" и къса пропуска.

Аз имам подозрения, че точно в тия дни при мен след трансфер се активизират яко отблъскващите сили, съпротивляващи се срещу имплантация...

# 289
Не съм убедена, че това е резонно ако ползваш тригър при трансфера. Официално мисля, че се води, че може да има остатъчен хормон до 12 дни след поставяне на овитрел, реално може би е малко по-малко, но да речем 10тина…

# 290
  • Sofia
Абсолютно съм съгласна с птичето. Ранното тестване не е валидно при всички случаи. Единственото, което разбирам аз на 7-8 ден като правя уринарни е, че съм изчистила хормона. Grinning Tова и двата пъти, така, че ако пак се изкуша и има нещо на следващият тест, ще знам, че сме на чисто и се качва. Надявам се да не се изкушавам и все си казвам, че няма, ама винаги точно в този период (7-8 ден) нещо ми става и вадя тестовете. Grinning

# 291
Да, аз това трябваше да уточня, че съм само ЗЕТ вече и нямам тригъри в месеца на теста.
Но и без друго казах, че говоря само за моя случай, не е общовалидно... Simple Smile

# 292
  • Sofia
Прего, по спомен имахме и с теб сходни имунологични резултати (високи th17 и висок баланс със treg). Аз специално си имам радар на успехът и имах предчувствие и си знаех, че не е станало още на 4-5 ден, в момента в който ме прорязват ставите по-остро. (аз и без друго си имам почти постоянна тъпа болка, ама в тия моменти почва да става нетърпимо и осезаемо се усеща). Та просто от любопитство по-скоро си правя тестовете. За жалост не мисля, че и да хванеш, че има нещо на 3-4-5 ден, резултатът ще е по-различен. Докато не се разбере от къде е проблемът и не се вземат мерки или терапията не е хубаво таргетирана, тялото ти ще напада ембриона. Това, че знаеш, че е станала имплантация не виждам как ще ти помогне, при положение, че няма какво много да се направи на тоя етап, ако първоначално не се таргетира проблема с терапия преди или в началото на самия трансфер.

# 293
По-скоро имах предвид, че ще имам реално доказателство ДАЛИ изобщо стартира имплантация и че тялото я стопира. Или още в деня на трансфера всичко е обречено.
Не знам, за мен има значение тая информация. Не, че нещо ще стане различно - obviously ако имунологията е такава, че ми бори ембрионите, няма какво да се направи.
Не е супер важно, да не се чете че съветвам някой това и т.н., просто това е нещо, което за себе си реших, че ще ми даде някаква информация как се държи матката ми.

Скрит текст:
Иначе, на всеки трансфер аз летя, имам изключително светло усещане, усещам си бебето като енергия, общувам с него, знам, че е с мен, знам, че сме трима.
После също като теб, на 4-5 ден разбирам някакси, че нещо лошо се случва и почвам даже да рева.
Нямам симптоми, нищо, нямам обостряне на нищо, но ме свива стомаха като че получавам лоши новини и директно почвам да оплаквам поредното ми "дете"... Пада ми все едно една черна пелена траур. На 7-8 ден почват и кофти спазми и ми е ясно, че тялото изритва тоя, който е нарекло натрапник.
Много пъти съм се карала сама със себе си, че си въобразявам, че това е от страх, от лош опит... но не. Точно на 4-5 ден според мен става фирата - това е и когато опознавателния момент между ембриона и ендометриума трябва да стане "сериозна връзка". Е, явно ендометриумът ми си пада по situationships... Малко черен хумор.

# 294
  • Sofia
В крайна сметка всеки преценя кое е най-добре за него. Щом се чувстваш по-добре, като знаеш ДАЛИ е станало нещо и това не те натоварва по-скоро, значи няма лошо. Подозирам, че аз лично бих се натоварила да знам, че е станало и тъпите ми автоимунни са саботирали цялата работа. Затова просто в момента в който ме заболи си нервнича и се чудя въобще що трябва да ходя да ги пускам тия смотани кръвни, като ми е ясна работата. Ама нали надеждата умира последна, та се вдигам някак и отивам.
Искренно се надявам с Михайлова да намерите правилната терапия и да се пресече тоя порочен кръг. Ужасно е просто. Дано и при нас се промени нещо, щот вече доста ми писва цялата работа. Още повече, че след процедура (до сега сме правили само свежи трансфери, та не знам дали е от стимулацията или от самите трансфери и медикамените след тях) с месеци се обострят болежките, преди да се успокоят след това. Та хем физически се чувствам доста зле, хем психически.

# 295
Абе това с ранните тестове не винаги е много точно. 6ти ден ми идва твърде рано, макар самата аз да се подвеждам да правя уринарни на 7-8 ден. Правя просто щот имам цял куп и що да не направя. После разбира се ме е яд на мен си, че съм ги направила и нямам никакво търпение, нали. Според мен преди 8-9-10 ден е твърде рано за точен резултат пък дори и кръвен да е, ама пустото му нетърпение. По спомен Вики беше по Германия. Там до колкото знам не можеш свободно да идеш да си пускаш кръвни изследвания както ние тук.
Да , аз миналия път имах положителен тест на 7 ден ,но прокървих и просто падна. Тук са ми дали час за кръвен на 29.05

# 296
Аз се отчитам с отрицателен кръвен тест днес - 8ми ден, след трансфер на 5дневно ембрионче Sad Положителното в случая е, че имам 4 снежинки, за които чакам резултат от ПИД - поне може да видим дали има проблем в самите ембриончета или в средата ( имам още два неуспешни трансфера) обмислям да видя задължително имунология преди следващ опит. Може ли някой да ми разясни какво включва това изследване на имунология - няколко неща ли се гледат и какви са цените на такъв тип изследвания?
П.с Много се радвам за всички положителни резултати в групата! Всички те ни вдъхват сили и кураж да не се отказваме по този труден път! ❤️

# 297
Съжалявам, Стефи. Пожелавам ти всички снежинки да са здрави ембриончета и следващия трансфер да е положителен.
Не мога да помогна с имунологията.

# 298
  • Sofia
Steffi.v и аз съжалявам за неуспехът ви. Стискам палци да имате здраво ембрионче за следващ трансфер. Имунологията е доста обширна и най-добре да си направиш консултация с имунолог (може би Михайлова е най-добрият вариант). Има няколко неща, които може да поиска да се изследват както и няколко различни панела с различни цени. След разговор с нея, ще те насочи какво е необходимо да се направи и изследва. Най-често се пускат имунофенотипизиране на т клетки, АНА профил и КИР, но това вече по нейна преценка. Изследванията не са евтини, та няма смисъл сама да си назначаваш нещо, което може да не е нужно.

# 299
Vicky.de, това абсолютно нищо не значи.
Направи си тест на ден 6 (ако е 5дневен ембриона) и ще покаже има ли имплантация или не. Успех ти пожелавам от сърце ❤️

Това са пълни глупости .... не при всеки е така престанете вече да отчайвате момичетата ... това че при един е показал на 5 6 7 двн при друг може и да не покаже .
. Казвам го от опит не бързайте с изводите и най рано кръвен на 10ден

Общи условия

Активация на акаунт