МАРТенчето ни зове: Хайде, мамо, на море!

• 24 064
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от нас Hug
ЧЕСТИТА РОЖБА НА МАМА ЛУЛУМБА!ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯТ СЛАДУР АЛЕКСАНДЪР!  love001
ЧЕСТИТИ И НА ТЕБ КАЛИ,ПОЖЕЛАВАМ ;ЛЕКА И БЕЗАВАРИОЙНА БРЕМЕНОСТ!
Така да се отчетем на бързо от преживяванията на морето,първата седмица бяхме на РАВДА,хич не съм доволна само хотели,лудница,няма къде човек да се разходи с деца,а плажа да не говорим,много мръсно,но издържахме 8 дена,после отидохме в ПОМОРИЕ там е много хубаво и отседнахме в Св.Георги,много хубаво си изкарахме и най-важното децата не се разболяха newsm03.
Сашко се сдоби с цели 2 зъбчета на Равда,там ни разказа играта горкото не искаше да се климатизира,по цял ден не спеше,а и в жегите нямаше къде да го извеждам след обяд няма никакви сенки,а пейки............ но като избиха нещата се оправиха.
По-късно ще кача малко снимки да ни видите.
Желая прятен ден на всички  bouquet

# 136
Поздрави на Лулумба!
да е жив и здрав младежът!

Как сте с ДГ?
готови ли сте?
Ние сме за ДГ Марица в П-в.

Дилемата ми е :
Да го пусна ли от самото начало, или 2 седм. по-късно. По ред причини, вкл. че и аз имам пътувания извън БГ точно в този период.

# 137
  • Пловдив
Валери - честит рожден ден!
Бъди щастлива, здрава и обичана, мама, съпруга и жена!
Весело изкарване  bouquet

Мариета - привет, отдавна не съм те засичала. Wink
Алекс тръгва на градина на 17-ти.
Момичета как са вашите дечица? Как понасяте градината?
Лулумба как е бебочев?

# 138
  • София
Здравейте, момичета!

Не съм писала тук от месеци и съм много виновна!

Затова пък ви сварвам с чудесни новини - Лулумба, Кали честито и на двете!

Аз съм добре. Като изключим, че коремът ми е огромен и вече много ми тежи.

Ивето от миналия понеделник е на градина и плаче всяка сутрин. После се успокоява, но като дойде време за сън, пак питала за мен. Много ми е мъчно за това и се чудя дали въобще ще свикне. Моля, мами, споделете своя опит.

# 139
  • Варна
Клер, при нас помогна това да носим в градината по някоя играчка. И без това учителките споменаха, ако някой има излишни, може да ги измие и донесе. Сутрин като ревнеше, му казвах да си избере изграчка, която да занесем. После му обяснявах, че ако някое дете плаче, трябва да му каже, да не плаче, защото той ще му бъде приятел. Абе деца, малки, не може да свикнат ей-така. Нашият не обича промените и без това...

# 140
  • Пловдив
Клер, привет  Hug
Не мога да споделя опит за градината, защото нас ни чака това приключение след една седмица, но пък ме тресе треската и мен. Дано Ивето посвикне и скоро да не плаче, че така те притеснява. Ей не е лесно отделянето от мама.  Пожелавам ти по-малко притеснения и леки дни до края на бремеността. Знае ли се какво ще е бебчето?
Малина - вие от кога ходите на градина? Кога посвикна? И друго искам да питам - боледуваше ли в началото детенце?
Кали, как си? Пооправи ли се положениет при теб?

# 141
  • Варна
Джони, Даниел ходи на градина от средата на юни. На ясла е ходил само три дни за по 1 час миналото лято и го спрях. През зимата го водих на музикални занимания 1-2 пъти в седмицата и макар и за по един час, посвикна да е сред деца, с учителка и без мене. Първият ден отиде с желание в градината - беше много ентусиазиран. Но после около седмица ревеше сутрин, докато стигнем. Влезеше ли вътре, спираше да реве. После плачел по малко, преди да заспи и след като се събуди - защото търсел мама, а пък я нямало... Като си спомня за яслата, мисля, че тези музикални занимания му помогнаха да превъзмогне отхвърлянето на градината по-лесно. Сега не мога да кажа, че ходи с голямо удоволстие, но разбира, че когато големите са заети и на работа, децата са на градина/училище, където да играят и да се учат. Очаквам започването на "уроците", за да видя как ще ги приеме. Досега нямаше уроци, децата бяха малко. Когато той започна, в групата бяха три-четии деца - не е боледувал, както на третия ден в яслата - тогава три седмици борихме едни хреми и кашлици. Дано всички дечица да са здравички!

# 142
  • Пловдив
Малина - благодаря за споделеното   bouquet много ме окуражаваш, някак си се настройвам, че може и Алекс да посвикне и да не боледува много. Имам лош спомен от градината с големия ми син и сега съм малко на тръни. В понеделник ще споделя и аз трепетите си.

# 143
  • София
Бебето със сигурност е момиче (правих си амниоцентеза), така че Ивето ще си има сестричка. Много съм доволна, защото се надявам да са най-добри приятелки и цял живот да ги свързва искрена обич! Hug

Що се отнася до градината. Надявам се, че ще посвикне. Иначе е същия случай като Даниел. Сутрин ме моли да не ходи, като я оставям рони сълзи, но през деня била спокойна и контактна, тя по принцип си е доста отворена и контактна. Преди съня ме търсела, но това е нормално, свикнала е да заспива гушната в мен или в някой друг възрастен от семейството. Надявам се да престане да плаче, защото ми е толкова мъчно. Страхувам се, обаче, защото лично аз в продължение на 4 години съм ревала като са ме водили на градина всеки Божи ден. Като имате предвид, че съм адски контактна и екстровертна. Thinking

# 144
  • Варна
Клер, аз съм била същия случай. Дори миризмата в детските заведения ме хвърля в това време... Децата имат нужда от социализация, но никой не може да каже точно кога едно дете е готово - може на 1 г., може на 7 (думи на един специалист).

На Ивето й пожелавам едно сладка сестричка - наистина приятелка за цял живот!  Hug

# 145
  • Пловдив
Клер - благородно ти завиждам  Hug аз така и не успях да гушкам момиченце, а колко много исках Grinning Пожелавам на Ивето да има най-най добрата приятелка на света. Аз си имам сестричка и наистина тя е най-добата ми приятелка.

# 146
  • Sofiа
Здравейте дами  bouquet
Малко със закъснение ви черпя виртуално за рожденният ми ден.
Боби ходи от вчера на градина и в момента е 2ра група – с големите каки и батковци.
За 2 дни ходене – никакъв проблем. А вчера госпожите са казали, че е бил най-послушното дете в групата.
За съжаление ще го спра другата седмица за малко, защото ще излизам в отпуска и ще му прекъсна инерцията, която е събрал, но се надявам след това като тръгне пак да няма проблеми.

# 147
Здравейте Hug
Да ви се похвалим Елена тръгна от тази седмица на градина вече сме 2-РА Група,нямам никакви проблеми с нея,не плаче  храни се абе добри и понася.
Аз миналата година като я пуснах изобщо също нямах проблеми още от първият ден беше за цял ден,а не полвин както много майки ги пускат.
Клер не се притеснявай повече дечица от началото плачат ще се оправи на една моя приятелка дъщеря й докато свикна плака повече 1 месец,а сега като отиде някой да я вземе реве защо  е отишъл иска да бъде на детска градина детска му работа newsm03.
Ние сме си добре иначе,сега се гледаме с малкият голям бандит,който др месец става вече на 1 год,колко бързо си минава времето кога беше бебе сега голямо момче.
Сега сме на вълна с него лазене,изправяне и правене на крачки,но още съмостоятелнно не можем да вървим ,но и този момент май скоричко ще дойде да ми е яко дупето newsm03.
Клер малкото съкровище в коремчето кога ще се ражда?
Прятен ден  bouquet

# 148
Здравейте Hug

Какво е положението при вас? Как реагираха мартенските сладури в ДГ?

Аз сега се връщам от детската градина, сърцето ми се къса.  Докато подреждах шкафчето на Марти ,тя се обърна и направо си влезна в стаята, без дори да ме прегърне и каже чао. След това надникнах и една леля ги подреждаше в кръг всички дечица, нито едно не ревеше, това възможно ли е Crazy  Не очаквах Марти толкова бързо да се откъсне от мен и си мисля, дали това не е бомба със закъснител  Confused. Нейната госпожа ми каза да не я взимам на обяд, ако детето е спокойно, тя е против това. Сега чакам с нетърпение да стане 12.30ч. и да й се обадя, за да разбера какво е положението. Дотогава направо ще се побъркам  Rolling Eyes
Дано всички дечица се приспособят бързо в ДГ  Praynig

# 149
  • Варна
reniuga, и аз бях така първия ден, много добре те разбирам. Двата телефона стояха до мен (ако се обадят от градината да се изстрелвам натам) Когато се обадих към обяд ми разказаха подробно как са правели смешки, какво им е говорил малкия, по което се ориентирах как е било. Наистина следващият ден при нас беше срив, но ревът по пътя спря след няколко дни. Сега имат много нови дечица и се опитвам да му покажа, че вместо да плаче с тях може да им стане приятел и да им покаже играчките.

Има ли някакви допълнителни занимания във вашите градини? Смятате ли да запишете децата? При нас доколкото разбрах, ще има английски и спортни танци, но не съм решила още.

Общи условия

Активация на акаунт