МАРТенчето ни зове: Хайде, мамо, на море!

• 24 058
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Ето ме и мен!
Алекс днес също като Марти не плачеше, но беше доста стресиран. Оглеждаше се уплашено и си пипаше ушенцето. Той си има такъв тик - когато е притеснен или пък развълнуван си играе с ушната мида... Душиците ни сладки, кога порастнаха newsm78
Рени аз също чакам утре да е по-трудно. Поне с големия беше така - днес още не знаят какво ги чака, но утре...
Оф ще се пръсна от зор...а при нас не дават децата да се взимат на обед. И аз чакам да стане 12ч. за да се обадя...

# 151
  • София
Момичета, от четвъртък Ивета не е ходила на детска, понеже е болна. Веднага прихвана някакъв вирус! Отгоре на всичко гледам да се пазя, та първите няколко дни беше у наште - много ми беше мъчно за нея, но не искам да се разболявам и аз с тоя шкембак. Така или иначе, все още е болна - температурата и не е много над 37, но не спада и не спада. Засега не е на антибиотик, но днес баба й ще я води до педиатърката да видим дали няма да предпише нещо. Досега винаги се е справяла с вирусите за 2-3 дни, но сега този й се опря - може да е свързано със стреса от градината. А и вероятно подсъзнателно не се бори с болестта, защото веднага се ориентира, че болните не ги пращат на градина, така че е доста щастлива от този факт.

# 152
  • Пловдив
Ех тези градини ... аз току що се обадих в градината и отивам да си го взема - плаче и страда  Sad

# 153
  • Варна
Клер, тя ли ти каза, че "по-добре да е болна, за да не ходи на градина"? Сигурно им минават през главите такива вредни мисли  Twisted Evil Цялата работа е да ги заинтригуват там с нещо, умилявам се на една колежка, чиито деца чакат да свърши ваканцията, за да отидат пак на градина - доскучавало им в къщи, без други деца, без градинските занимания.

Джони, пиши какво ти е разказвал след днешния ден.

# 154
  • Пловдив
Ето ни на линия.
Алекс е спокоен. Чакаше ме залепен на прозореца. Откакто са му казали, че ще го взема е спрял да плаче - иначе от сутринта не е спирал да плаче  Shocked
Сега е спокоен - учудващо. Разказва с ентусиазъм как му е харесало и утре ще ходи пак - да видим. Явно главичката му осъзнава вече какво става...
Клер - дано бързо се оправи твоята сладурана и да няма болести за напред.
Рени вие как сте?

# 155
Ох,
ще ви чета със свито сърце.
Ние ще тръгваме на 1 Октомври. Имам пътувания тази и др. седмица и реших, че ще му е в много и мама да я няма. Днес само минах през ДГ да кажа на госпожата. Още нямаше дечица от новата група. надявам се това, че ще ходи заедно с братовчед си в една група (имат 13 дена разлика) да е от полза. като си бяхме в Добрич ин. седмица и го питаха за братче/сестриче, каза че имал Братче. Сашко (1 братовчед) му бил братче.

Ще давате ли нещо имуностимулиращо?
Аз предни години давах Имунобор кидс. Чудя се какво да подхванем сега, пред вид и градината...

# 156
  • София
malina_m , още преди да се разболее, Ивета се беше ориентирала в обстановката и все казваше "Имам сополи, няма да ходя на детска градина." Не знам как за 3-4- дни ходене успя да разбере, че болните не ходят, но е факт. И взе, че вярно се разболя. Нали си знаем Рибките - имат връзка с "финия свят", та нищо чудно тая мантра за хремата да е хванала дикиш! Thinking

Аз не давам имуностимулатор, но педиатърката ми каза да почна витамини - Центрум Джуниър.

# 157
malina_m, ако има някакви допълнителни занимания аз със сигурност ще я запиша. Самата аз съм танцувала спортни танци 10г. и определено спорта само ме е доразвил като личност и характер. Английски език, ако има също ще я запиша. Не оставяйте с впечатлението, че съм от тези родители, които на всяка цена трябва да усъвършенстват детето си, но смятам, че точно тези допълнителни занимания биха й се отразили добре. Ако пък не й харесат, няма да ходи и това е, но няма да разбере какво е, ако не й го предложа.
Джони, стана ми много сладурско това, което Алекс ти е казал, че утре пак ще ходи Hug Дано и Марти ми разкаже подробно като него за впечатленията й за ДГ.
Клер, дано прескочите АБ и Ивета тръгне на градина здрава и усмихната Hug Какви са хитри тези малки рибки, обаче Mr. Green
Моята Марти се е присетила по едно време за мен, но се била успокоила и в 12.20ч., когато се обадих вече децата са били в креватчетата. Учителката й ми каза, че няма място за притеснение, ама аз съм кълбо от нерви и само за нея мисля. В 16.00ч. отивам да си я взема и дано утрешният ден не се окаже така труден откъм влизане в ДГ, както го очаквам Praynig
Аз засега витамини не давам и не мисля да й бия антигрипната инжекция. Имам чисто нова опаковка Апровит+ в шкафа и, ако се наложи ще започна да й го давам. Засега се старая да набавям витамините чрез плодове.

# 158
  • Варна
Клер, това за рибките не го знаех, но като си помислиш колко директни са децата, сигурно и тези неща при тях стават още по-лесно. Но това си има добрата страна - позитивните "мантри" също трябва да действат бързо Simple Smile

Джони, аз съм забелязала също, че нашият трудно смила нова информация, когато си я "обработи", вече сме ОК, но трябва бавно и отдалече да се "въвежда" в материята Simple Smile А в тези детски заведения е точно обратното.

reniuga, и аз си мислех да го пробвам на тези доп. занимания (само се чудех да не му дойде много), пък ще го отпиша, ако не видя, че не му е интересно. Спортните танци са чудесни за момиченца, като го гледам Даниел не си пада много по танците, но все пак си е движение. Моето детство мина в какви ли не извънкласни занимания и съм само доволна от това.

# 159
  • Пловдив
Аз все още за заниманията, които са допълнителни не смея да мисля. Нека се позакрепи пък тогава ще го мислим.
Рени взе ли си вече слънчицето от градината?

# 160
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета  Hug,
днес вече успях да се откъсна за малко от дома и да прескоча до работата, че трябва да си предавам нещата. Та първата ми работа беше да погледна форума  Wink.
Първо да кажа за Александър. Продължава да расте със страшна сила и да яде, пак със същата сила. По тази причина вече сме на диета. За един месец се оказа, че е качил 1750 грама, което никак не е добре. Лекарите дават максимум 1 кило.  Thinking На 1 месец тежеше почти 5 кила (без 100 грама) и беше дълъг 55 см. А го изписаха от болницата 3160, тъй като върна доста. Снощи се пробвах да го премеря вкъщи и се оказа вече 59 см. Ле-ле, как расте това дете... Shocked Иначе с коликите сме отличници. Момчето почти не страда, а когато има си пъшка тихо и ръмжи, но не плаче. Реве само, когато е гладен. Отказах от нощното хранене. Сега се буди само веднъж на нощ, пие малко чайче и заспива автоматично. От днес смятам да го отказвам и от чайчето, пък дано спре и да се буди. Praynig
Що се отнася до кака Теди, то там имаме проблем.  Thinking Тя тръгна на детска градина на 3 септември. С огромен мерак и ентусиазъм. Но! В градината се сблъска с основния проблем - дисциплината. А тя при нас никаква я няма, защото Теди никога не е ходила на ясла. За късмет в нейната група са прехвърлили цялата яслена група плюс още няколко допълнителни бройки - такива като нея. И сега всички деца знаят какво е ред, само ние и още няколко - не. Както деликатно ми намекна учителката Теди се очертава като хулигана на групата.  Embarassed Правела каквото си иска, не пишкала, когато водели останалите деца, а когато тя решала (за което я подкрепям, защото все пак не може да пишкаш по команда), на масата за ядене стояла права, ставала по време на занимания и си обикаляла из стаята, катерела се на по лостовете и катерушките в двора и все в тоя дух. Да се надяваме до Коледа да влезе в релси, че не знам.  ooooh! По-лошото е друго - в градината категорично отказвала да яде, едва успявали да й пробутат няколко лъжички храна. А тя се храни самостоятелно от 2-годишна. Първите дни не беше ходила по голяма нужда три дни и го направи чак на четвъртия. Каза, че в ДГ нямало да ходи. Но на втората седмица поне с това се оправихме. Определено изживява стрес от промяната, на всичко отгоре учителките постоянно й правят забележки заради дисциплината и това явно не й харесва. Но пък продължава да иска да ходи. Дано лесно свикне. Иначе с обличане, събличане, спане няма проблеми. А и не реве там.
Ох, оплаках ви се на бърза ръка.  ooooh! Сега сядам да си върша работата. Ще се включа пак следващия понеделник, че пак ще идвам насам.
От мен - много целувки на всички и дано дечицата преодолеят по-леко аклиматизацията в детската градина.   bouquet
Кали, стискам палци неприятният период да мине по-бързо.  Praynig
Клер, кога ти беше терминът? Пожелавам ти леко бременеене и още по-леко раждане.

# 161
Лулумба, радвам се, че успя да се включиш отново в нашата си тема, въпреки големите ангажименти, които имаш Hug Радвам се, че малкият Алекс се развива така добре и още повече, че е такова послушно бебе. Все така да е и занапред Hug Кака Теди се очертава палавницата на групата  Mr. Green, но вярвам, че скоро нещата ще се нормализират. Важното е, че не е загубила желание да ходи на детска градина.

Моята Марти днес общо взето е изкарала добре първият учебен ден. Аз отидох да я взема в 4 без 15, но почаках 20мин., тъй като сядаха да закусват. Междувременно учителката й излезе и ми разказа всичко. По- важното е , че Марти на думи и дела показва, че много й е харесало там и утре пак ще ходи. Разказа ми, че има много играчки и тя си играла с едни кубчета, но едно момче е искало да й ги вземе, развитието така й не го разбрах Simple Smile. Спала е 1ч.и 30мин. по думи на учителката, плакала е малко за мен, преди да заспи и като се е събудила, но бързо се е успокоила. Тя днес беше с бебето си и явно няколко дни ще я оставя да си ходи с него на ДГ. Откакто съм я взела не съм спирала да я разпитвам и по едно време отсече" нали ти разказах", а на останалите от родата категорично отказа да дава информация, заяви, че й е писнало Mr. Green Дано утре влезе в ДГ със същият ентусиазъм, както и днес Praynig

Малина, дали ще са спортни танци или някакъв друг спорт не е от значение, важното е на детето да му харесва и да не ходи насила. Но аз съм на мнение, че е препоръчително да се спортува. Мога да изкажа мнението си конкретно за спортните танци, защото съм имала удоволствието да се развивам в тази област и съм видяла какво е да се бориш със собствени усилия и умения да се докажеш на сцената. Тези моменти са незабравими, още повече, когато са оценени.

# 162
  • Варна
"Писна ми", значи, оставете ме да си живея живота  Laughing

Малина, дали ще са спортни танци или някакъв друг спорт не е от значение, важното е на детето да му харесва и да не ходи насила. Но аз съм на мнение, че е препоръчително да се спортува. Мога да изкажа мнението си конкретно за спортните танци, защото съм имала удоволствието да се развивам в тази област и съм видяла какво е да се бориш със собствени усилия и умения да се докажеш на сцената. Тези моменти са незабравими, още повече, когато са оценени.
Точно така!  Peace

# 163
Днес, както и очаквах положението не беше никак хубаво за разлика от вчера. Едвам успях да си измъкна единият си пръст от ръчичката, така здраво го стискаше  Sad и ревяща, носена на ръце от лелката и викаща мамооо , влезна в стаята. За съжаление телефона на лелката е излючен и не мога да се свържа с нея за информация. След малко ще звъня на другата госпожа, която ще застъпи на смяна.
Снощи поиска да й държа ръчичката и да легна до нея, а нощта сънуваше преживяното от детската градина. Викаше "искам мама" и  говореше за някаква кърпа. За 3ч., откакто заспа снощи се напишка 3 пъти  Confused, те такова нещо ми се не беше случвало. Все още се напишква нощем, но горе-долу през 3ч.
Нямам търпение да застъпи другата смяна, но дотогава ще изперкам.
Малина, Марти наистина е общо взето самостоятелна, но чак пък толкова отсега да ни реже така Mr. Green

# 164
  • Варна
reniuga, за нас вторият ден беше най-драматичен. Дори аз се разплаках пред градината, преди два-три дни учителката ми каза "днес за втори път тази година една майка се разплака като вас" - изобщо бяхме голям панаир... Дано от днес Марти да започне адаптацията във възходяща посока и бързо да приключите с тези стресови дни!

Общи условия

Активация на акаунт