МАРТенчето ни зове: Хайде, мамо, на море!

• 24 056
  • 296
  •   1
Отговори
# 165
Аз засега витамини не давам и не мисля да й бия антигрипната инжекция. Имам чисто нова опаковка Апровит+ в шкафа и, ако се наложи ще започна да й го давам. Засега се старая да набавям витамините чрез плодове.

Хубаво, но Борис не гризва плод и зеленчук. До преди 2-3 месеца пиеше поне по 300 мл. домашен фреш от какви ли не плодове. Сега и това не иска. Виж Капи - да.
Като го питам защо не искаш плодове : "Защото -вика- съм глупчо!" Cry

Днес го водих да му вземат кръв. Едни сълзи рони,... изми ми ръцете!

# 166
Хе-хе, сладък глупчо Hug Мариета, в такъв случай като твоя може би щях да давам витамини.

Преди малко се обаждах в ДГ, Марти била вече по- спокойна, обядвала и сега щели да лягат да спят. Според учителката зорта вчера е бил по- голям. А дано е права, следобяд като отида да си я взема, пак ще я разпитвам.
Малина, аз в понеделник така се разревах като влезна Марти в детската стая Sad. Днес удържах фронта, но пък ми е много неспокийно, докато не си я взема.

# 167
  • София
ОХ, момичета, само ядове с тия детски градини и деца! reniuga, надявам се скоро Марти да свикне! lulumba, предполагам, че Теди скоро ще се адаптира. Ивета все още е болна. Вчера беше добре, но днес отново 38.6, 38.4 - ужас! Тамън се беше поадаптирала в детската и сега всичко ще почне отначало - само да ми е здравичка, де!

Терминът ми е на 07.12., ама ще раждам с планирано секцио в края на ноември.

# 168
Здравейте Hug
Ние пък да чукнем на дърво засега не боледуваме newsm03.
Елена с много голямо желание ходи на градина,даже вика че ходила на училище.
Онзи ден като хидих да си  я прибера ме ядоса една от лелките,отивам и познайте как си заварвам детето облечено с дрешките,които са за децката градина,тя не ги преоблекла трябвало родителите,такъв скандал направих че свят и се зави на тая бабишкера,на всичко отгоре че и плащат затова,а я мързи да си върши работа,а полсе стачкуват,абе.......
Питам госпожите Елена яде ли  те ми викат всичко изяждала,а като се върне в къщи познайте много съм гладна МАМО,уж всичко си изяждала по думите на госпожите,нямам думи,ама не ми се дават по 400лв за частни градини,не че там на нещо повече ще я научат,просто образованието ние под всякаква критика.
КЛЕР стискам палци с бебока всичко да ОК! Peace
Желая прятен ден на всички  bouquet

# 169
  • Варна
Вие в детската градина с отделни дрехи ли оставяте децата? Аз свалям якето (ако има връхна дреха) и сменям обувките само. Нещо повече ли се преоблича?

# 170
Аз Марти не я преобличам, свалям само якето, обувам топлинките и така. Затова й накупих няколко хубави анцунга и спортни дрешки, за да може хем на детската градина по цял ден да й е удобно, а и да може след това на разходка да отидем.

# 171
  • В светлината на слънцето
Здравейте пак от мен  Hug
Да ви се оплача - имаме сериозен проблем с градината. Теди категорично заяви, че вече не иска да ходи. Много й се карали двете госпожи. Явно стресът е много голям, тъй като детето започна да бълнува нощно време. Адаптацията определено ще бъде трудна.  Thinking
На всичкото отгоре пипна вирус - незнам дали от градината или от някоя площадка, но се тръшна с над 39 градуса вкъщи. Какво ли не пробвахме - не пада и не пада. Като капак - направи усложнение с едното ушенце (стекли са се секрети от носа в него и затова се е възпалило). Та сега пие антибиотици за първи път в живота си. Отделно слагаме капки в ухото и нослето. Отделно някакво сиропче за кашлица плюс бонбонки за смучене. Абе, много лекарства й се събраха. Да не говорим, че имаше няколко дни, когато почти не ядеше. За цял ден да е изяждала половин банан и коричка хляб, а лекарствата си вървяха. Горкото, заприличало е на подвижен скелет.  Cry Броят й се ребрата. Преди да се разболее съвсем я мерихме - 13,500 кила. И като добавим ръст над максималния за нейната възраст, само си представете, каква клечка е станала.
От вчера обаче прояде, започна да си играе и най-важното - да прави бели. Което говори, че май се оправя.  Praynig
Покрай нея обаче и аз пипнах вируса и аха да направя пневмония. Та сега съм на аугментин, защото само него мога да пия по време на кърмене.  ooooh! Дано по-бързо да минават тия болести, че направо ми писна.  ooooh!
Ох, оплаках ви се. Ще пиша следващия понеделник как е минало в градината. Ако свърши стачката дотогава де.

# 172
  • Пловдив
Уау Лулумба, настрадали сте всички. Дано бързо се стабилизира Теди и ти също, че Алексче трябва да папка  Laughing
Моя Алекс също е болничък, но само със силна хрема... ех градини...необходимото зло

# 173
  • София
Ох, Лулумба, не ти е лесно. И Ивета е още болна - тя, която има толкова добра имунна система, вече 6-ти ден е на антибиотик и ще трябва да го пие общо 10 дни!

Що се отнася до градината - явно или Теди е много чувствително дете, или наистина не сте случили на учителки. Ивета нямаше подобни проблеми, но сега, след като повече от 2 седмици боледува, ще трябва да почваме адаптацията отначало. Аман!

# 174
Здравейте!
Не зная дали точно тук му е мястото, но някой знае ли 2004 година по японския календар на кого е годината?

# 175
Здравейте!
Не зная дали точно тук му е мястото, но някой знае ли 2004 година по японския календар на кого е годината?
Китайския или японския?
По китайския е на маймуната  Grinning

# 176
Благодаря! По китайския си имам маймунки в къщи. Не ги разбирам особено, но ми е любопитно.

# 177
  • Карлово
Здравейте!
Фотошопската агитка за пореден път си организира конкурс, но този път има нужда от вашата помощ. За една от категориите са ни нужни снимки на деца от 2 до 10 години, за предпочитане в цял ръст. Нека който желае да изпрати снимка го направи на мейл christozovi@gmail.com или ги качи сам в този албум http://konkurs1.multiply.com/photos/album/48 (юзър нейм: konkurs1, парола: konkurs). Снимките да бъдат с добро качество и висока резолюция. Не е необходимо а е само едно дете на снимката. Моля, напишете непременно точния си ник във форума, за да може след приключване на конкурса да ви изпратим колажа с вашето дете. Тук може да видите работите ни от предишния конкурс с бебета: http://konkurs1.multiply.com/photos/album/43. А сега ще правим колажи с по-големи деца в този стил http://fishki.net/comment.php?id=17309. За въпроси се обръщайте към мен или пишете в темата за конкурса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226254.0
Благодаря ви предварително за съдействието!

# 178
  • В светлината на слънцето
Момичета, имам добри новини. Теди се оправя.  Hug След трите антибиотика, които й наляхме (в устата, в ухото и в носа), успя да се стабилизира. Но какъв зор видяхме докато ги давахме, не е за разправяне.  ooooh! Добре поне, че нещата взеха положителен обрат, че иначе незнам какво щяхме да правим.  Praynig
Нашата детска градина продължава да стачкува, но пък Теди прояви ентусиазъм да ходи. Та се надявам като мине стачката да се пробваме пак да преборим тая пуста адаптация. Никак не ми се ще да я местя на друго място, тъй като градината е много добра като база и на доста спокойно място - няма наблизо оживени улици имам предвид. За учителките й всички казват, че са много свестни. Дано пък до Коледа да успее да се нагоди към системата. Тя по принцип е много общителна и няма проблеми, когато попада на места с много деца, но явно тук й е дошло всичко в малко повече. Да видим как ще продължат нещата след стачката. Thinking

# 179
Ето ни и нас Simple Smile.От 3 седмици ходим на градина.Първият ден беше ужасно, плакахме и двамата,ама то защото посрещането беше ужасно.Вкараха го в групата и като се развика сестрата,че не му били редовни документите и го изкараха и тъкмо го успокоих и го настроих,че ще се прибираме и хоп оказа се,че са добре документите и хайде пак вътре,определено ме гледаше неразбиращо и изплашено,едва изкарах тоя ден.Нито някой ми даде телефон,нито разрешиха да се отиде на обяд и да си го прибера.Поне за мен тоя ден не знам как издържах докато отидох да го взема,но той ме срещна с 1 широка усмивка и такова облекчение усетих,че направо нямаше по-щастлива от мен тогава.На втория ден беше по-добре,плака по-малко,на третия ден плака само като се качи на втория етаж,защото там му е групата и толкова.Обаче имахме други изпълнения,в групата имаме 4 деца с името Иван,2- Николай,2-Калоян и все по няколко.Отивам аз и казвам името и познайте,водят ми друго дете Shocked и аз викам,ама това не е моето дете,а госпожата му ме пита сигурна ли съм,че детето ми е там Shocked,викам й,ами аз тук го оставих бива пък и да го няма ShockedНо се оправи грешката,там беше моя юнак.На следващия ден отивам и ми водят моя син,но нямаше 1 негова дреха по него,включително и чорапите не бяха негови,оказа се,че са объркали дрехите на цялата група,но слава богу тези недоразумения бяха първата седмица и дано и да няма повече.Иначе Николай ходи с желание,много ми го хвалят,че слуша и все му дават "наградки" като си тръгваме,които са някакви брошурки,календарчета,по-шарени салфетчици и все неща от тоя род,но на него това определено му харесва.За сега нещата вървят добре,но той е ходил и на ясла и госпожите казват,че се справя с всичко.
Колкото за превантивните мерки срещу болестите,миналата година вземахме енгистол,а тая лекарката ни изписа респивакс.От енгистола определено бях доволна,сега ще видя как ще сме с респивакса.
Всичко хубаво желая на всички,по-бързичко да се адаптират малките ни бонбончета и по възможност да не боледуват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт