МАРТенчето ни зове: Хайде, мамо, на море!

• 24 001
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, мили момичета!

Влизам във вашето малко царство, за да ви призова да помогнем на малкото слънчице Симона. Тя се нуждае от силата на този форум спешно - сега - веднага. Ако всеки отдели 10 или 20 лева за нея това ще означава живот.

http://www.save-darina.org/

# 211
  • София
Здравейте, мили момичета!

Влизам във вашето малко царство, за да ви призова да помогнем на малкото слънчице Симона. Тя се нуждае от силата на този форум спешно - сега - веднага. Ако всеки отдели 10 или 20 лева за нея това ще означава живот.

http://www.save-darina.org/

Доколкото разбрах от сайта парите вече са събрани или греша?! newsm78

# 212
Не не са събрани за съжаление  Confused моля ви прочетете внимате статията ТЪРСЯТ СЕ: 7 000 българи! 

# 213
  • София
Да, ориентирах се и вече преведох известна сума. Дано детенцето се оправи напълно - много сладко момиченце! Hug

# 214
Да споделя за градината...
На втория ден едва стана от леглото. От нощта бълнуваше "Не искам да ходя на градина".
Но приготвихме нов тоалет, съгласи се.
Сряда, Четвъртък и Петък плачем на влизане в стаята в градинката.
Но големият проблем е, че не иска да яде там.
Закусва сутрин у дома, иначе и толкова няма да яде.
На обед до сега май не е ял там. освен това нямало вилици. Явно от гледна точка на сигурността.
"как да ям , казва, печено пиле с лъжица". Или риба, картофи.
Предния ден като го взех, ядохме на пицария в 17.00 ч.
Той, дето 1 път е опитвал пица, излапа половин малка...

Но казах че първо ще гледам да свикне с обстановката, после ще работим по храненето.
А, и ще му занеса виличка. Даже г-жата каза "ами ще намерим вилица"

# 215
Как са учениците?
Здрави ли сте?

# 216
  • Варна
Marietta, а от персонала доволна ли си? как ти се виждат - загрижени ли са?
Мисля, че ще мине и този период и после ще му харесва, но... сега е трудно.
Даниел вече пети месец ходи на градина и не мога да кажа, че е във възторг, макар че там има всичко, което не мога да му осигуря в къщи - деца, занимания по какво ли не, съревнование с децата, сравнение с сдругите, нови бели, ако щеш...
Иначе лятото беше ОК, но от месец и половина два пъти боледува, вече трета седмица влачим една кашлица и хрема.

# 217
Как са учениците?
Здрави ли сте?
Учениците са супер доволни (поне моят), защото....не ходят на ДГ  #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out
6 седмици стачка!
Нямам думи вече!  Shocked

# 218
В нашата детска градина започнаха работа от миналият четвъртък и Марти е плътно там. Но за съжаление този път се адаптира по -зле. Вечер като се сети, че на другият ден е на детска започва да реве и да вика, че не иска да ходи, сутрин е същата работа, но все пак успяваме да стигнем до там, засега  Rolling Eyes Днес я взех, но се оказа, че лелките изобщо не са се постарали да изтрият дупето й, гащичките бяха омазани #Cussing out сега се чудя как да повдигна утре въпроса, така, че да не ги настроя срещу Марти , тя твърди, че те не са искали Thinking Надявам се да свикне бъзро, защото така определено ми е по- спокойно и имам време за себе си Embarassed
Бременните, как сте Mr. Green

# 219
Аз съм добре, бебо рита  Heart Eyes

По въпроса с мръсното дупе...щом се борят за високи заплати, толкова ли не могат да й изтрият дупето  #Cussing out
Ей такива неща ме вбесяват покрай тая стачка. Преди си затваряхме очите, а сега трябва ли да го правим?  Thinking Crossing Arms

# 220
  • Пловдив
Здравейте и от мен Hug
Алекс също тръгна на градина от вторник. Тези 5 седмици докта зле му се отразиха сега на адаптацията... Най-ми е криво, че като се разплаче и започва да търка очичките и става с едни огромни червени кръгове, които доста дълго стоят...много ми е мъчно, но се държа твърдо, че издам ли се ще ме усети ...
Бремелинките желая ви леко износване и никакви проблеми да нямате  bouquet
Мариета как е Боби?

# 221
Здравейте,
Борис е добре. изкара 1 седмица почивка, беше болен, но от миналия Четвъртък отново ходи. Сутрин понякога казва, че не искал да е сам, и аз обясняам, че сам значи да е сам у дома, а там има дечица и т.н. И другото е "Кога е почивен ден?"
Но започна да ни припява песнички!
Сега кашля малко, но май доста са така, дори и тези които не ходят на градинка. Пие си илачите вечер и сутри,
Започнах да давам For Kids.
Все иска с рейс да ходим, а не татко му да ни води. основно защото минаваме зад един блок на бул. Б-я,  където има сигурно 20 котки, а ние сме фенове на това семейство...

А за аканото дупе...
ВДнес я взех, но се оказа, че лелките изобщо не са се постарали да изтрият дупето й, гащичките бяха омазани #Cussing out сега се чудя как да повдигна утре въпроса, така, че да не ги настроя срещу Марти , тя твърди, че те не са искали Thinking Надявам се да свикне бъзро, защото така определено ми е по- спокойно и имам време за себе си Embarassed
Бременните, как сте Mr. Green
Борис просто свикна да ака у дома, сутрин!
Опитай да я слагаш на Ку-ку-то сутрин. Иска още 10тина минути но...

А Борис не иска да яде там! Само някои неща. И вилица занесохме...имало само лъжици в 1 и 2 група... И съм казала, че нищо не купувам докато не прояде там...Принудих се да го храня сутрин у дома, за да знам, че поне нещо е ял. И после като го вземат вечер...да си наваксва за деня! Ужас, магаретому с магаре!

# 222
  • Пловдив
Браво на Бори!
Мариета останах с впечатление, че като цяло детето се справя - а за яденето, дано прояде  Peace
Аз още не смея да мисля за това дали яде, а съм се концентрирала в-у адаптацията. Днес бая поплака сутринта в къщи.
Рени - как сте вие? Каза ли на лелите за гащичките?

Има ли още градини в стачка?

# 223
 Да го похваля!
Вчера е ял леща на обед! Сам, с лъжицата!

Днес мъчно се разделихме, искаше да се гушкаме... Ох, в такива моменти, направо...сигурно си мисли че съм жестока #2gunfire

# 224
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета  Hug

И Теди вече е на градина, но адаптацията и при нас този път е като че ли по-зле. Срещу подкупи и награди успях да я убедя да яде там и да слуша учителките. Сега по отношение на дисциплината е отличничката на групата - така казват и двете учителки. Освен това яде. Но проблемът е, че започна да плаче. А тя такова нещо не правеше през септември, отиваше с голям кеф на градина. Сега от вечерта заявява, че не иска да ходи, не й харесва там, иска да си стои вкъщи и т.н. На сутринта е още по-лошо: запъва се на вратата като магаре и надува гайдата, така че да я чуят и на 12-ия етаж. От няколко дни се наложи да я водим двамата с мъжа ми - единият я държи здраво, докато другият се опитва да й надене пантофите на краката. Останалото е мятане, ритане, сълзи, сополи и истеричен рев.  ooooh! После я гушва учителката и я качва горе (групата им е на втория етаж). Има дни, когато в двора се чува, че още реве, но в повечето случаи ревът спира в момента, в който стигнат горния етаж. Просто незнам докога ще е така. Силно се надявам до Коледа нещата да улегнат.  Praynig
Иначе ние направихме родителска среща най-после, на която само дето не се изпокарахме. В групата ни има 2-3 мами, които категорично заявиха, че са си записали децата на общинска ДГ, за да не дават никакви допълнителни пари. А все пак на децата трябва  да се купят учебници, моливи, боички и т.н. Според тях обаче рисуването и въобще другите подобни занимания били излишно губене на време. Достатъчно било децата да си играят на топло.  Shocked
В крайна сметка успяхме да се договорим за някаква еднократна сума, която да съберем в началото. Но това стана след близо 2 часа дебати. Като си тръгвах от срещата, цялата ДГ беше тъмна, само нашата стая продължаваше да свети и да се чува кудкудякане.  ooooh!

Бременлийки, как сте? Ритат ли бебоците?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт