Второто се и разви по-бързо и знае неща, които баткото не е и сънувал на тази възраст. Но пък е и по-буен и своенравен малкият... двамата са ми пълна противоположност и в характери и по външност.Клер аз също не можех да повярвам, че Алекс привикна бързо към ДГ, явно се е "метнал" на мен-аз съм градинско чедо, обожавах да ходя на градина. Затова пък баткото така и не привикна и стажа му в ДГ е на 2 пъти по 3мес. Узря чак за предучилищната група, която тогава беше по-желание. Характери и това е.
Мариета - ние в нашата ДГ си събрахме парички и от общо 3 тоалетни -дупки, правим 2 с детски седалки. Много съм доволна като ги видях как старателно ги водят до тоалетна и после на чешмичките.
Рени - дано Марти не промрънква скоро, а отива с желание на ДГ.
Клер новото име на темата ми харесва

Малина , а ти не искаш ли да прикачиш от бремелинките в темата
И аз искам, но не сме се споразумяли за приоритетите в къщи

Иначе за ревността няма страшно. В началото голямото дете не я осъзнава. Дори се радва, че вече не е само, че има приятел под ръка. Но след 2-3 месеца започва да прави сравнение - че гушкаш повече бебето, отколкото нея, че отделяш повече внимание на бебето, а не нея и т.н. Тогава вече бебето започва да става малко нежелано, един вид натрапник, който й е отнел ролята да бъде център на внимание. Но с повече внимание и този период ще се преодолее. От няколко дни Теди пак стана любвеобвилна към братчето си. Дано ревността остане вече в миналото. 
Като тръгвахме каза на учителката :"Чао. Утре пак ще дойда." Ама щом легнахме, замрънка, а сутринта се събуди с плач като чу, че пак е на градина. Е, след това успях да я поуспокоя, мъжът ми я заведе, че да свиква да не съм аз - нали с бебето няма да мога. Държала се мъжки, защото имаме една приказка с нея, че е "силна като тигърче и смела като лъвче". Но за съжаление му се наложило да се върне, че трябвало да подпише нещо в градината и тя като пак го видяла, естествено се разревала! Много ми е мъчно за нея!