Захранване - въпроси и отговори - тема 18

• 4 719
  • 166
  •   1
Отговори
# 165
Моето бебе яде домашните пюрета. Аз правя и плодови. Когато въвеждам нов зеленчук, просто прибавям към позната основа и слагам малко от новия. Правя по 3 дози- за обяд и за следващите два дена. Понякога замразявам, но само ако няма картоф. Мога да споделя опит и рецепти на лично Blush

А като приготвяш за следващите няколко дни в какви съдове съхраняваш - стъклени бурканчета в хладилника или...?
И още - насипваш ги топли и обръщаш с дъното нагоре или ги стерилизираш, че да си сигурна, че няма да се развалят?
Плодовете как ги вкарахте за първи път? Успоредно на обяд вместо зеленчук или на обяд давате зеленчуково пюре, а следобедно захранвате с плод?

# 166
Така. Взех си контейнери за храна. Могат и да се замразяват, но мисля, че ще може и в бурканчета, стига да са добре затворени. Ако са в бурканчета, трябва пюрето да е горещо според мен, но ако се съхранява на стайна температура. Иначе, слагам в контейнерите когато е изстинало. Ако бурканчета се приберат в хладилник, няма да е нужно да пюрето да егорещо. Така мисля аз. Замразени може да карат до 2 месеца, а зеленчукови до 48 часа в хладилник. Плодовите съм държала само 12 часа. Самите плодови пюрета въведох в началото на захранването, един ден зеленчуково, на другия плодово ( по препоръка на педиатъра).

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 17:46 от Maria Ch

Общи условия

Активация на акаунт