Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 97

• 26 683
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Моноблок не струва много, но сложи завършване на банята от до, отделно настилки в целия апартамент, стени, климатици и си става цифра.

# 241
DayInMay, ми да ти продам един завършен до ключ апартамент на цена по-добра от румънските оферти на Евлоги Георгиев?
И климатици има монтирани.
Само дай знак и ти пускам спешъл офертата Simple Smile

# 242
Пускай 😊

# 243
  • София
С комисион или без е? Ако е без и аз се нареждам на опашката.

# 244
Ше каеш, че са милиони тия бани и настилки, бе мму.
В момента, на най-опънатите цени 2026 труда на теракота, включително и за бани е 40Е на квм, а за 20Е има много прилични теракоти и гранитогреси. Една баня заедно със стените има 25квм, а един апартамент има грубо 50квм по стаите. Ако е двустаен пък като на "северните съседи" е и по-малко. Това са 75квм х 60Е = 4500 Е.
Това е прашинка, на фона на един апартамент в европейска столица. А и ти си избираш и майсторите и грантогреса, не е конфекция.

Хората ги мързи за 5 дена да надзирават 2ма майстора, тръгнали са жилище да пазаруват. Едно време хората по 5 години са си строили къщите, собственоръчно. Срамота е.

Евлоги, пазар широк, не избирай най-евтиния апартамент, а тоя с такива тераси, каквито са ти по мерак. Ако искаш може и без.
Аз, едно време, като редовен клиент на моя строител, влизам през вратата и младши мениджърите са готови за мен и се смеят "знаем, без последни етажи и тераси". Викам, да , точно така.
Като не искаш да си плащаш, търсиш си без тераса. Не е ядрена физика.

# 245
Къде се редите и вие ма опашката за 25 евро абонати? Тя е за апокалиптици, ако некой от темата трябва да ги взима, то това сме аз, крис и евлоги Grinning. Ще помоля да се направи фонд апокалипсис и да си делим парите в акциЙ.
Дани, какво те кара да мислиш, че инфлуенсърите четат тук и пускат подобни видеа? От кого копират?

# 246
  • Бургас
А, моля ви се.
Първа казах, че ще взимам по 20 евро да отказвам хората да купуват!

# 247
За 20 евро и аз ще измисля някой аргумент против купуването.
Чувал съм ги всичките! Joy

# 248
Ние глупаците, без пари го правим Grinning

# 249
Аз още чакам някой да си купи в Букурещ и да сподели как се е променил животът му. Иначе има си плюсове издаването на сградата с настилки, бани и кухни. Когато се пусне в експлоатация, всеки си купува само легла и дивани,  мръсната работа вече свършена. Иначе поне едно 10 години някой все ремонтира, влачи материали и т.н. Освен това, ако се купи на по-ранен етап имаш  разни опции за избор. И ако има някакъв по-сериозен проблем, я с наклон в баня или с ел. инсталация, става явен и се оправя овреме или в гаранция.

# 250
Ей голям майтап как всички или се правят на ощипани или не рабират. Климатиците не стрували нищо, подовото отопление нищо не било, италианските врати, паркета и италианските плочки са жълти стотинки. Ами като е така защо не ги слагат в българските апартаменти? И защо правите сравнения за цена на квадрати с чужди страни а после се правите на ощипани като ви се покаже че нашата цена на квадрат е повече от двойна изчислена по чуждата методология. Ето ви една красота за 480 хилки във Варна.

# 251
Има много предимства, обаче трябва да имаш вяра на строителя, че няма да лепи плочките на кюфтета, че ще сложи хидроизолация и изобщо, че ще работи качествено. И после дизайнът трябва да е приемлив. Няма как да е баш по вкуса на всеки, но да е нещо модерно, без крайности, практично и функционално.

# 252
Има много предимства, обаче трябва да имаш вяра на строителя, че няма да лепи плочките на кюфтета, че ще сложи хидроизолация и изобщо, че ще работи качествено. И после дизайнът трябва да е приемлив. Няма как да е баш по вкуса на всеки, но да е нещо модерно, без крайности, практично и функционално.

Ей няма да имам доверие на строителя че може да сложи правилно едни плочки в банята ама ще му се доверя да ми построи сградата в която купувам апартамент? И ако проблема е че някой може да не хареса плочките извади един каталог и им дай да си изберат, ако искаш нещо по- специално плащаш екстра. Или сложи хубави плочки според нивото на апартамента дето да ги харесат.

# 253
Дайте идея какво да правим с едно ЕПК в Люлин на 13-тия етаж:) не живеем вече там, остават му Ок 30 к евро за изплащане , даваме го под наем на познати за 450 евро. ММ обаче постоянно по натиска да го продаваме, защото за него Люлин е най-ужасното място на света и го ненавижда:). Аз, като по-рационален човек,  не виждам никакъв смисъл в момента да го продавам , ако не мога веднага да купя нещо друго. Апартаментът е тристаен, широк, слънчев , не е някаква тотална дупка- с основен ремонт преди 10-Ина години, на добра микролокация и в близост до метро.
Ако го продам и изплатя ипотеката, ще мога да купя нещо ново едностайно в Студенстки град, например. В момента живеем в Мусагеница и нормално ще търся нещо наоколо. Да го замяна с поредната панелка, пак не виждам смисъл.
Другият вариант е да инвестирам в земеделски земи и акции. Но си е рисковано…
Вие какво бихте направили ?

# 254
Малък ремонт и нови наематели с нов наем.
По това време на годината е тегаво с наемателите.
Може да опитате около 700Е края на лятото.

Ипотеката ви е най-малката грижа.
Не бих продавал. Дори може да се рефинансира и да се тегли нова ипотека за нов апартамент, този път в района на Мусагеница-Ст град.

Евлоги, до кога ще ни замеряш със супер изолирани изключения.
Новите апартаменти се издават на фина шпакловка. За 2 хил евро ще ти направят още по-фина шпакловка и боя.
Не знам откъде ги намираш такива, може да е срещу морската градина 200 квадрата, ако щат и за 2 милиона да го продават, това не доказва и не показва абсолютно нищо.
За мен варненските имоти са надценени и просто копират тренда на софийските. Но пазарът преди всичко решава кое е действително и разумно (май Хегел беше казал нещо подобно)

Общи условия

Активация на акаунт